Ušteda energije ili LED svjetiljka: Što odabrati

Anonim

Svaka osoba koja stvara rasvjetu u svojoj domi odmah počinje postaviti pitanje: koji izvor svjetlosti odabrati? U pravilu ljudi biraju između LED-a i štedljivih svjetiljki. Međutim, mnogi ne razumiju što se razlikuju i što su najbolji. Stoga smo u ovom članku odlučili usporediti LED i štedne žarulje, sjećati se glavnih karakteristika, razgovarati o gospodarstvu, plusevima i minusima.

Ušteda energije ili LED svjetiljka: Što odabrati

Usporedba LED-a i štednih žarulja: prednosti i mane

Potrošnja energije

Kupnjom izvor svjetla, svaka osoba prvenstveno razmišlja o svojoj ekonomiji. Kao osnova, uzmite standardnu ​​žarulju sa žarnom niti i zamislite da troši 100%. Izvori svjetla za uštedu energije troše 20% i naveli 10% s istom svjetlinom sjaja.

Izlaz! LED troši manje električne energije i stvori sličnu rasvjetu. Prema tome, ovdje ozbiljno pobjeđuju.

Svjetlina sjaja

Odmah obratite pozornost! Rukavost leda je nekoliko puta bolja od analoga uštede energije.

Ako znate više o fluorescentnim svjetiljkama, onda ne pravilno prenose svjetlucav spektar, tu su i mnoge nijanse. LED u tom pogledu obavlja stabilnije i univerzalnije.

Pogledajte fotografiju nego svjetlosni tok je drugačiji.

Ušteda energije ili LED svjetiljka: Što odabrati

Koja je najekonomičnija svjetiljka - vizualni primjer

Ekologija i sigurnost

LED svjetiljke i ovdje ozbiljno osvojili, to je zbog činjenice da ne sadrže živu. No, u običnim domaćinima postoji Merkur, odnosi se na prvu klasu opasnosti (najopasnije). Čak smo razmotrili članak: kako riješiti fluorescentne svjetiljke, tako da ih kupujete, trebali biste jasno razumjeti da ih trebate brzo bacite nakon uporabe.

Članak o toj temi: Kako i što zatvarati balkon

Drugi ozbiljan problem luminescentnih svjetiljki - oni čine štetno infracrveno zračenje, može uzrokovati mnoge bolesti. LED diode nemaju takve nedostatke, tako da je u suvremenim stvarnostima bolje kupiti ih.

Treperenje

Svaki izvor svjetla treperi. Ako govorimo o ekonomskim svjetiljkama, trepere 50 puta u sekundi. Ovaj treperenje može uzrokovati umor i iritaciju očiju. Međutim, također se mora razumjeti da mnogo ovisi o kvaliteti Skupštine. Ako je instaliran dobar vozač, treperenje neće biti previše destruktivno za ljudsko tijelo.

Ako razgovaramo s LED-om, oni su ozbiljno dodijeljeni. Budući da ne čine treperenje i ispunite sobu samo s kvalitetnim svjetlom. No, također ovisi o kvaliteti svjetiljke, ako govorimo o kineskim proizvođačima, njihova kvaliteta počinje ozbiljno patiti i treperiti se može manifestirati.

Koliko dugo služi

Ovdje ćemo odmah dati popis:
  1. Svjetiljke za uštedu energije služe na 10.000 sati.
  2. LED-ovi mogu pohvaliti vijek trajanja od 50.000 sati.

Indikator je više od 5 puta! Prednost je ovdje značajna, čak i unatoč činjenici da je LED dioda malo skuplji (ako govorimo za skupe proizvođače).

Koji se brže okreće

Fluorescentne svjetiljke uključene su u jednu sekundu. To je zbog činjenice da vozač treba vremena da se zagrije, također je potrebno za zagrijavanje žive. Prema tome, grijanje traje više vremena.

Obratiti pažnju! Nakon jedne godine korištenja, izvori svjetla za uštedu energije mogu se još duže uključiti.

LED-ovi i nema problema, odmah dolaze u pogon i ne gube svjetlinu sjaja čak i nakon određenog vremena.

Ušteda energije ili LED svjetiljka: Što odabrati

Koja je svjetiljka bolja: LED ili ušteda energije

Jamstvo

Također je vrlo važno pogledati jamstva proizvođača:
  • na ledu proizvođači daju jamstvo tri godine;
  • Ušteda energije može se samo pohvaliti jamstvom jedne ili dvije godine.

Članak o toj temi: Kako napraviti Božju kravu od djevojke za vrtni dekor (75 fotografija)

Zaključci ovdje treba učiniti sami.

Temperatura grijanja tijekom rada

Domaćica se zagrijava na 50 ili 60 stupnjeva tijekom rada. Ovo nije mnogo, ali može paliti još snažnije tijekom vremena, budući da glavni elementi vozača istroše.

LED na sve prikazuje stabilan rad i nikada ne pregrijavanje. Prema tome, mogu se koristiti u bilo koje sobe.

Cijena

Prosječni trošak obje svjetiljke na našem području je 220 rubalja. Dakle, možete nazvati iskren izvlačenje. Međutim, ovdje je vrijedno ovdje toliko ovisi o proizvođačima. Preporučujemo da odaberemo samo visokokvalitetne izvore svjetla, jer je bolje platiti i koristiti ga dugo vremena. Jeftini kineski analozi gotovo će odmah propasti, a oni će morati kupiti novo, kao rezultat će morati preplatiti sredstva.

Video na temu

Na webu pronašli smo još zanimljivijih valjaka iz kojih ćete naučiti:

  • Prednosti i nedostatci;
  • doživotno;
  • značajke dizajna;
  • Spektar svjetla i još mnogo toga.

Ovi valjci će pomoći svakoj osobi da razumije glavne suptilnosti izbora.

Zaključak

To je završilo našu usporedbu LED i štedljivih svjetiljki. Kao što možete primijetiti, LED diode su ispred svih točaka, tako da preporučujemo da zaustavite svoj izbor na njima. Međutim, tijekom stjecanja pokušajte gledati samo kvalitativne modele, gdje postoji osiguranje kvalitete.

Čitaj više