Sorte grijanih tračnica ručnika

Anonim

Što su grijani sušilice ručnika

Popularnost grijanih tračnica ručnika, poput njihovog asortimana, povećava se svake godine. Da biste odredili koji odabrati, morate znati što su grijane tračnice ručnika, njihove sorte i značajke.

Sorte grijanih tračnica ručnika

Instrumenti za kupaonicu trebaju raditi pod uvjetima visoke vlažnosti i oštrih temperaturnih kapi, grijani držač ručnika nije iznimka.

Iskusni graditelji i dizajneri pri popravljanju apartmana s posebnom pažnjom, uklapaju se u kupaonicu. Uostalom, kupaonica je soba s visokom vlagom i podliježe oštrom temperaturu. U skladu s tim, ovi uvjeti nameću posebne zahtjeve za opremu i materijale koji se koriste u popravku. Grijane tračnice ručnika u ovom slučaju nije iznimka.

Na modernom tržištu predloženi su 2 glavnog materijala koji se koriste u proizvodnji grijanih ograda ručnika su kromirani mjed i nehrđajući čelik. Važno je s obzirom na to da su ti materijali na prvi pogled vrlo teško razlikovati jedni druge.

Grijane tračnice ručnika od nehrđajućeg čelika imaju niz prednosti u usporedbi s grijanim tračnicama ručnika od mjedi

Sorte grijanih tračnica ručnika

Priključni dijagram tračnice ručnika.

Glavna razlika je u tome što čelični modeli mogu izdržati veći tlak vode tijekom rada u multi-kata stambenim zgradama s centralnim grijanjem i opskrbom vodom. Međutim, ako odlučite odabrati čelik grijanu ogradu ručnika, preporuča se zaustaviti na proizvodu koji je dizajniran iz krute (bešavne cijevi). Također je poželjno odabrati grijanu ogradu s debelim zidovima cijevi tako da njegova debljina prelazi 3 mm. Deblji zid cijevi, to bolje.

Većina ljudi, čula je riječ "zagrijana ručnika, predstavlja serpentin, na koji su već navikli, živeći u urbanim stanovima. No, danas strani i domaći proizvođači predstavljaju veliki raspon veličina, oblika, boja i struktura ručnika za kupaonicu. Danas je dizajn grijanih ograda ručnika zadovoljava svoju raznolikost. Oni imaju oblike pojedinačnih slova ili riječi, geometrijskih oblika, valutnih znakova, tu su i grijane tračnice ručnika s rotirajućim oko svoje osi ili isprepletene cijevi.

U kupaonici ne može biti opreme, ali ne samo za grijanje. Moderne grijane tračnice ručnika dizajnirane su za obavljanje dva glavna zadatka:

  1. Da bi se održala potrebna temperatura u prostoriji, čime ga sprječava iz konvergencije, i, prema tome, izgled plijesni i gljivica.
  2. Suhi ručnici, ogrtači za kupanje i druge stvari.

Članak o temi: Što je valjak?

Koje su vrste grijanih tračnica ručnika

Kao i svi uređaji, svaka vrsta grijanih tračnica ručnika ima svoje nedostatke i dostojanstvo. Znajući njihove značajke i sorte, možete odabrati najbolju opciju za kupaonicu.

Trenutno postoje 3 vrste grijanih tračnica ručnika, posjeduju i prednosti i nedostatke:

Što se tiče činjenice da se grijane tračnice ručnika variraju o vodi, električnoj i kombiniranoj, tu je i veliki izbor različitih oblika.

  1. Voda.
  2. Električni.
  3. Kombinirani.

Voda, pak, podijeljena je u:

  1. Od nehrđajućeg čelika.
  2. Od obojenih metala.
  3. Od crnog čelika.

Načelo njihovog rada postaje jasno iz naziva instrumenta:

Voda grijana ručni tračnice funkcioniraju na štetu centralnog sustava grijanja i zagrijavaju se prolaskom kroz njihove cijevi tople vode. Kvaliteta vode važan je čimbenik koji utječe na izbor proizvoda, budući da voda loše kvalitete može destruktivno utjecati na unutarnje zidove. Prema tome, ako namjeravate kupiti uvezenu željeznicu ručnika, morate se pobrinuti da je pogodan za rad u našim uvjetima. Najvjerojatnije, od agresivnosti vode podliježe uništenju proizvoda od obojenih metala.

Electrical ne ovisi o središnjoj vodoopskrbi i grijanju, oni samo trebaju utičnicu i njih se mogu koristiti po potrebi. No, njihov nedostatak je dodatni troškovi električne energije.

Električni modeli također su prikladni nego što se lako podešavaju. Međutim, tijekom njihove instalacije potrebno je strogo u skladu sa svim zahtjevima koji su prikazani električnim uređajima koji rade u vlažnim prostorijama. Električni modeli su najviše obećavajuće za kućnu uporabu, budući da samo ova vrsta grijanih tračnica ručnika neće ostaviti korisnika bez topline, čak i ako je topla voda isključena.

Kombinirani modeli su najpraktičniji izbor za primjenu najprofitabilnijeg izvora za grijanje u ovom trenutku. Drugim riječima, omogućuje vam izmjenjivanje izlaza konture ili vode ili električnom energijom. Kombinirani sustav tijekom sezone grijanja djeluje iz vode, a u drugo vrijeme od električne energije.

Materijali iz kojih grijane tračnice ručnika

Postoji nekoliko vrsta materijala za proizvodnju grijanih tračnica ručnika:

Čelik je najpouzdaniji i izdržljiviji. Roba iz ovog materijala su pomalo teška, ali je dostupna po cijeni. Proizvodi izrađeni od crne čelične pripravnosti za sastav vode, koji će nastaviti s njima, tako da se preporučuje da se instaliraju u domovima, u kojima je osiguran individualni vodovod sustav. Međutim, ako ste i dalje odlučili odabrati proizvod od crnog čelika za urbani stan, onda morate primijeniti sustav s dva kruga s dodatnim izmjenjivačem topline. Ovaj dizajn će zaštititi grijanu ogradu ručnika od agresivnog okruženja.

Članak o temi: Ergonomski ormarić na balkon s ulogom roleta: praktičnost i kompaktnost

Sorte grijanih tračnica ručnika

Bakrene grijane tračnice ručnika imaju visoku toplinsku vodljivost, a također ne podliježu koroziji.

Bakar ima visok stupanj toplinske vodljivosti i nije podložan koroziji, proizvod iz ovog materijala se zagrijava brže, lako se sastaviti i ima malu težinu.

Mesing je otporan na koroziju i kako bi se produžio vijek trajanja, prekriven kromom. Na domaćem tržištu, mjedeni proizvodi uglavnom se uvoze. Često se ne izračunavaju za instalaciju u centraliziranim sustavima grijanja. Budući da radni tlak stavki ovih proizvoda je niži od proizvoda od nehrđajućeg čelika, mnogi su poznati da su hidrousars (pad tlaka) prilično uobičajeno u multi-kata zgrada s centralnim grijanjem, ponekad mogu doseći 8-10 bar.

Međutim, mjedena grijana ručnika uvezene proizvodnje raznovrsnije su na njihovoj slici i oblicima. Oni su bolje instalirani u kućama s autonomnim grijanjem (u vikendice, seoske kuće, u vikendice), gdje tlak rijetko može premašiti 3 bara. Za apartmane u visokim zgradama, sigurnije kupiti nehrđajućeg čelika grijane ručnika s radnom tlakom od 10-15 bara.

Proizvodi iz obojenih metala razlikuju se prekrasnim dizajnom, ali su vrlo osjetljivi na visoke temperature i metalne spojeve u vodi. Ti čimbenici mogu negativno utjecati na vijek trajanja proizvoda.

Nehrđajući čelik je najmanje hirovit materijal, slobodno transferi temperaturne razlike. Grijane tračnice za ručnike proizvode se s obojenom, kromom ili poliranom površinom. Jeftine opcije često imaju nedostatke zavarivanja.

Sorte grijanih tračnica ručnika

Nehrđajući čelik grijane tračnice ručnika lako nose velike temperaturne razlike.

Kupnjom grijane željezničke pruge, dostupnost takvih dokumenata treba provjeriti kao:

  • Upute za instalaciju;
  • tehnička potvrda;
  • higijenski certifikat;
  • Preporuke za rad;
  • Jamstvena kartica.

Ako trebate premjestiti grijanu ogradu ručnika na drugi zid (ne na onu u kojem se nalazi središnji ridar), preporuča se kupiti proizvod od nehrđajućeg čelika koji ima palubni ventil za zrak. Ovaj ventil se naziva i "Maevsky's Crane". Zahvaljujući ovom uređaju, neće biti poteškoća s prvim lansiranjem nove grijane željezničke pruge, ili kada pokreće nakon sezonskog isključenja dovoda tople vode. Dovoljno je otvoriti "Crane of Maevsky" i povući zračni utikač prije nego voda teče. Ovaj postupak je potreban kako bi se napunila topla voda zagrijana ručnika, kao i za normalnu cirkulaciju, jer grijani ručnik tračnice neće raditi s zračnim čepom.

Članak o temi: Kako napraviti popravke u kuhinji dnevni boravak?

Još jedan važan detalj grijanih tračnica ručnika

Ako je kupaonica popravljena s prijenosom ili zamjenom vode za grijanu ručniku, preporuča se napraviti obilaznicu (kratkospojnik) u sustavu RIM-a i postaviti kuglične ventile na izlaz i ulazu grijane ograde ručnika. Ovaj uređaj će koštati oko 4-5 tisuća rubalja (cijena samog skakača i rada). Zaobićivanje prvenstveno mora biti lakše zamijeniti brtve koje se koriste za povezivanje grijane ograde ručnika na cijevi. Životni vijek tih pečata je oko 2-3 godine. Da bi se zamijenio brtve ili željeznicu za ručniku, ili čak i kada eliminira bilo kakve probleme, to nije moralo isključiti vodu u svim uspona, namijenjen je skakač koji se zove obilaznica s kuglastim ventilima. Zahvaljujući to, lako je preklapati vodu koja se isporučuje na grijanu ogradu ručnika uz pomoć tih dizalica, čime se pokreće vodu na skakaču i bez kršenja tlaka u sustavu.

Drugi dio koji treba uzeti u obzir odabirom uređaja je da na tržištu dugo postoje zagrijane tračnice ručnika s rotacijskim uređajem. Ovi proizvodi mogu rotirati 180 ° u odnosu na zid na spojnoj točki na cijevi. Ali to je najslabije mjesto takvih grijanih tračnica ručnika, jer gumeni prstenovi se poslužuju brtvi u okretnim uređajima, koji se vrlo brzo istroše zbog skretanja. Težina rave ručnika ili posteljina ubrzava proces njihovog neuspjeha, kao rotacija se izvodi pod opterećenjem.

Summing Up, možemo zaključiti da ako se popravljate u kupaonici u visokoj zgradi s centralnom vodom, preporuča se instalirati grijane tračnice ručnika od nehrđajućeg čelika i krute montažu na zid.

Čitaj više