Traka za zavjese: Ideje originalne draperije

Anonim

Traka za zavjese je poput "borca ​​nevidljivog fronta". Svi znaju o njoj, ali nitko ne primjećuje na zavjese i nosače. Smatra se najznačajnijim elementom fitiranja. Da, na prvi pogled, ova vrpca ne nosi funkcionalno opterećenje. No, profesionalna krojačica ili stručnjaci iz atelira točno znaju: moderne i luksuzne zavjese rezultat su "posla" pletenica.

Odlazak na kupnju zavjesa, svatko snova da bude lijep, moderan, ekskluzivan. Lijepe zavjese su proizvode modernog stila iz skupe tkanine, individualne ili delikatne šivanje bogate preklopom i draperijom. A ako ste ikada pomislili kako se formiraju nabori na zavjesama? Zašto su neki nabori mali i drugi veliki? Odgovor je očigledan: postići draperiju na zavjesama, trebali bi biti malo preživjeli. Ali koji element fitness može zadržati znojene nabore u neograničenoj količini? Ovdje nema tajnosti je posebna pletenica, traka za zavjese. Rijetko se događa vrlo rijetko kada je funkcija dijela značajna, a cijena je demokratska.

Traka za zavjese: Ideje originalne draperije

Traka za zavjese: Mogućnosti i ograničenja

Traka za zavjese je vrpca koja ima vrstu tkane trake ili guste pletene čipke. Traka se može izraditi od mreže ili tekstila, u kojoj su guste niti ili žice ispružene kroz određene intervale. Oni su odgovorni za ritam i korak primljenih nabora.

Koristeći pletenicu, možete pratiti gotovo sve vrste zavjesa:

  • til;
  • Zavjese;
  • Gibana;
  • lambrequins;
  • Zavjese.

Možda samo sjenila isključuju njegovu primjenu.

Traka za zavjese: Ideje originalne draperije

Ukrasna strana pitanja

U svojoj funkcionalnoj svrsi, traka je dvije vrste.

  • Ukratko - potpuno provodi svoj potencijal, biti vrijedan ukras za zavjese. Šik, sjaj, ljepota - svojstva koja stječu porter s posebnom pletenicom. Zajedno s njom, čak i obični proizvodi izgledaju drugačije.
  • Dovršavanje - koristi se u slučaju kada je potrebno vezati proizvod iz tekstilnih vlakana, povući, drape.

Članak o toj temi: Kako odabrati pravi til za zavjese u sobi: stručnjaci savjetuju

Zastorna traka za zavjesu otvara dovoljno mogućnosti za zavjese, olakšava vremenski konzumirajući proces draperije. S takvom pletenicom, njihova draperija je čak i najive inventivniji nabori - jedan užitak.

Zavjese traka izrađene su od filamenata s relativnom snagom:

  • posteljina;
  • pamuk;
  • svila;
  • vunen.

Širina vrpce je tako raznolika da će sve želje i sklonost zadovoljiti: u rasponu od 6 milimetara do 15 centimetara. Stoga, bez problema, možete povući kao zavjese za male kuhinje i ogromne zavjese za koncertnu dvoranu.

Traka za zavjese: Ideje originalne draperije

Vrste zavjese pletenice

Želite ekonomski, jednostavno i graciozno organizirati zavjese? Pokušajte s prijateljima. Traka zavjese pomoći će originalnom i elegantno organizirati zavjese od apsolutno bilo koje stila i različite teksture. Okruglično se kombinira s tkivima bilo kojeg formata: od delikatnog tila do važnog baršuna.

Tržište tekstilnih proizvoda je toliko bogato i raznoliko na elementima dekor i pribor, koji ima oko 100 vrsta trake za zavjese.

Vrijedno je proučavati glavne vrste nabora, čiji je izbor diktiran vrstom tkanine.

  1. Traku s naborima u obliku kutije ili cilindričnih nabora. Ove vrste pletenica nastaju na zavjesu jasne i ispravno definirane figure geometrijskog oblika. I jasnoća obrasca određuje ispravnost formiranog puta. Draperija izgleda uredno i dobro fiksno. Takva pletenica je poželjna za korištenje gusta tkiva ili ako su zavjese na oblozi. Za šivanje zavjesa, pridržavati se omjera: širina tkanine je veća od duljine vijenca 3 puta.
  2. Tesma s naborima ima "patrontalnu". Kada se koriste takvi nabori, nabori se dobiju cilindrični oblik, između njih se pojavljuju ispravni i identični intervali. Strogi izgled stječu nosače s takvim pletenicama za zavjese i petlje. I idealna opcija se postiže ako je tkanina koja se koristi za šivanje je teška.
  3. "Dimljena" pletenica je izvanredan pogled koji vam omogućuje postizanje učinka tkanja nabora. Ako je tkanina fleksibilna i podložna jedinstvenim promjenama, odaberite pletenicu petlje.
  4. Normalna draperija - uspješna gradi apsolutno na bilo koju vrstu tkanine, ali širina tkanine mora biti 1,5 puta više od duljine strehe.
  5. Zrake nabora. Ako je veličina burline 3 metra, to znači da duljina tkanine treba biti 7,5 metara. Omjer vijenca i tkanine - 1: 2.5
  6. Bočniji nabori uzimaju pojedinačni tekstil. Kao iu prethodnom slučaju, širina tkanine mora biti 2,5 puta veća od duljine korištenih streha
  7. Trostruki nabori izgledaju suzdržano i elegantno. Duljina tkanine je tri puta više za duljinu vijenca.

Članak o toj temi: Kakva je električna struja opasnije za osobu: varijabilna ili trajna

Traka za zavjese: Ideje originalne draperije

Izbor na temelju pravila

Odlazak u zavjese trgovine, tkanine i spojnice, sjetite se da je odabir vrpce zavjese ovisi o sljedećim komponentama:

  • Vrsta tekstila;
  • tekstura tkanine;
  • dimenzije tanje tkiva;
  • Gustoća materije.

Ako je izbor napravljen u korist klasičnog stila portera, uzmite isključivo široku zavjesnu traku. Budi pažljiv! Neispravno odabrana dodatna stavka je sposobna promijeniti početnu sliku zavjesa koje želite.

Traka za zavjese ne podrazumijeva jasno ograničenja pri odabiru, ali stručnjaci za krojenje i dizajnere interijera preporučuju se odabir boje trake za boju samih zavjesa. Drugim riječima, sklad u svemu.

  • Što je bliže jedni drugima, to je rezultat toga što je više savršen.
  • Jesu li vaše zavjese iz Citza? Zaustavite svoj izbor na najjednostavniju pletenicu koja je jednostavno, jednostavno i pouzdano zarobljava tkaninu u običan poznati skup.
  • Porteri u dnevnom boravku od Velveta? Relevantnije će biti traka s trostrukim ili cilindričnim naborima.
  • Ako tekstil nisu svijetli, ali mirna, pa čak i prigušena, traka, ako je moguće, trebala bi biti poput ove boje.
  • Vidljivo, pa čak i "uzrokujući" tkaninu? Traka zavjese mora ponoviti boju vlakana.

Vijeće

Odabir trake za zavjese, svakako uzeti u obzir sposobnost tkanine na draperiju i ne zanemariti je s težinom.

Na znojavim tkivima mnogo je problematičnije za dobivanje zraka. Vrlo zanimljiv pogled na takve tkanine cilindrične vrste nabora.

U svakom slučaju, da li ste doživjeli krojuću ili pridošlica - kontaktirajte konzultanta u studiju ili specijalnoj trgovini. Nemojte zanemariti savjet profesionalnih dizajnera, ako se iznenada nađe u studiju.

Traka za zavjese: Ideje originalne draperije

Izračunati duljinu

Vrsta zavjese trake definirana je, a sada je vrijeme za izračun potrebne merar.

Zapamtite da duljina trake izravno ovisi o željenoj gustoći drape. Neke vrste pletenica imaju posebne koeficijente, s obzirom na koje se može postići savršene vrste portera. Omjer ima oblik dvije znamenke, gdje je prva vrijednost veličine pletenice, a drugi je duljina ispravljene platne. Drugim riječima, ovaj izraz će vam pomoći izračunati koliko pletenica i tkanina treba kupiti tako da zavjese imaju organski izgled.

Članak o toj temi: Što je panoramski balkon ostakljenja, prednosti i mane

Na primjer, omjer 1: 3 znači da za šivanje portera s dovoljnim brojem gotovih nabora od 1 metra širokog 1 metra, morate kupiti tkivno materijal 3 metra širine. Poželjno je da se na te veličine doda drugi par slova za šavove.

Traka za zavjese: Ideje originalne draperije

Dekorativni znak pletenice

Šivaća industrija ne stoji još uvijek, ali se razvija, uvode nove vrste dekorativnih pletenica za zavjese.

  • Traka u obliku Ryusha. Preporuča se koristiti za monofonska tkiva. Ukrasni smjer Ryushi je jedna od opcija za radijacijsku draperiju.
  • Traku za stvaranje međuspremnika. Izvodno izgleda na bilo kojoj vrsti tkiva, bez obzira na zasićenost boje i crtanje. Više samodostatno, ovaj dekorativni cilj izgleda kao monofonsko tekstilno i pečeno tkivo. Organski uzima til.
  • Pletenice "vafla". Koristeći takav cilj opcije, postići ćete elegantan oblik za zavjese.

Vrlo često možete vidjeti da su proizvođači položeni trakom za zavjese:

  • Prstenovi za krede;
  • Posebni džepovi za kuku;
  • brtve za lambrequins;
  • Dva, tri, četiri kabela.

Traka za zavjese: Ideje originalne draperije

Kako šivati ​​pletenicu na zavjesu?

  1. Traku s unutarnje strane zavjesa, koristeći dvije paralelne linije.
  2. Povucite kabele koji su obučeni kroz pletenicu.
  3. Prikupiti tkaninu u preklopu.
  4. Iznos i količina će samostalno odrediti podešavanjem kabela.
  5. Vezati nit od čvora na krajevima vrpce.
  6. Nemojte ih smanjiti.

Zahvaljujući vrpci zavjesa, zavjese će dugo biti privlačni kao u prvim danima rada. Odaberite zavjese - zadatak na temelju postavki i okusa, odaberite traku za zavjese - zadatak je također riješen, ali zahtijeva od izračuna duljine, odaberite Boja i vrstu. Neće biti moguće kupiti što je "pao na dušu". Trebali biste se osloniti na odabranu vrstu portera.

Čitaj više