Mjesto prodajnih mjesta i prekidača u apartmanu ili kući (fotografija)

Anonim

Fotografija

Tijekom izgradnje i popravka stambenih prostora, često je potrebno odrediti mjesto raznih električnih elemenata ožičenja, kao što su prodajna mjesta, prekidači itd. Postoje neke opće prihvaćene norme za instaliranje takvih uređaja koji treba uzeti u obzir za odgovarajuću opremu izgradnje žice za opskrbu struje. Osim toga, bit će korisno učiti nekoliko savjeta o ovoj temi.

Mjesto prodajnih mjesta i prekidača u apartmanu ili kući (fotografija)

Shema ožičenja u apartmanu.

Glavne točke kruga

Kako bi se ispravno odredio položaj utičnica i prekidača, važno je uzeti u obzir takve informacije:

Potrebno je izraditi crteže mjesta namještaja, rasvjete i kućanskih aparata u kući. Od broja električnih aparata koji će biti instalirani u kući, ovisi broj i postavljanje utičnica.

Prekidači su bolji u blizini vrata, tako da pri ulasku u sobu moguće je uključiti svjetlo bez poteškoća.

Mjesto prodajnih mjesta i prekidača u apartmanu ili kući (fotografija)

Slika 1. Shema ispravnog položaja utičnica i prekidača u kuću.

Prema postavkama za ugradnju električnih elemenata ožičenja, utičnice moraju biti instalirane s intervalom od najmanje 0,5 m od poda vertikalne. Međutim, u zatvorenom prostoru gdje nema visoke vlažnosti, preporučljivo je izvesti ove uređaje na toj visini koja je najpogodnija. Na primjer, u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi moguće je instalirati utičnice na udaljenosti od oko 0,2 m od površine poda pokrova. Ovim izvršenjem, ovi elementi neće biti vidljivi, ali moraju biti opremljeni posebnim uređajima za zaštitu od prašine i zatvaranju pristupa malim djecom.

Ugradnja utičnica i prekidača na susjedne zidove može se izvesti na jednom mjestu, bubnjate zid i spajanje snage na ove elemente iz jedne linije. (Dijagram rasporeda rasporeda za povezivanje s trenutnom strujom prikazan je na slici 1).

Članak o temi: Perilica rublja zraka i funkcija Eko mjehurića

Ne preporučuje se postavljanje uređaja za povezivanje s mrežom na vanjskom zidu kako biste isključili vlagu izvana. U slučaju prisilne montaže, na tom mjestu, potrebno je instalirati utičnicu od 0,1 m od kuta otvora prozora.

Izrada sheme instalacije za kuhinju

Mjesto prodajnih mjesta i prekidača u apartmanu ili kući (fotografija)

Slika 2. Shema mjesto utičnica i prekidača u kuhinji.

Mjesto utičnica, prekidači treba provoditi s takvim trenucima:

  1. Za takve električne primjene, poput hladnjaka, poklopca, peći, pećnica, perilica posuđa, morate instalirati jedinicu uređaja za povezivanje s napajanjem od napajanja. Instalacija odvojenog utičnice za kontinuirane ili duže uporabe se smatra obveznim. Budući da produženje ne može biti u stanju izdržati opterećenje više uređaja i ne može samo propasti, već i dovesti do paljenja. Osim toga, morate osigurati dodatnih 2 prodajna mjesta za spajanje čajnika i drugih uređaja (na primjer, miješalica, sokovnik itd.). Ovi elementi su bolji raspoređeni u blizini tablice (iznad 1 dm iznad površine namještaja). Dijagram prikazan na slici 2 prikazuje primjerni raspored uređaja za spajanje na napajanje.
  2. Prilikom izrade modernih kuhinjskih glava, predviđeno je ugrađivanje električnih aparata. U tom slučaju, mjesto utičnica treba osigurati na takav način da uređaj za spajanje na napajanje nije bliža od 1 dm od particija unutar kućišta.
  3. Udaljenost uređaja za napajanje na izvorima vlage (sudoper) ne uzima se bliže od 6 dm. Shema primjernih utičnica, prekidači za ugrađene kućanske aparate prikazani su na slici 3.
  4. Prekidači se preporučuju da se nalazi u blizini vrata s razmakom iz otvora - 1 DM.

Instaliranje uređaja za spajanje na napajanje u kupaonici

Pri montažnim utičnicama i prekidačima u prostoriji s visokom vlagom potrebno je strogo slijediti sigurnosne propise.

Kada instalirate, bit će korisno znati uvjetno odvajanje kupaonice ili tuš na zoni, prema kojima je sastavljena shema položaja tih elemenata.

Prema pitanjima, uobičajeno je dodijeliti takva područja prostora sobe:

Članak o toj temi: Značajke Ureda za oglašavanje

Mjesto prodajnih mjesta i prekidača u apartmanu ili kući (fotografija)

Montažni prekidač.

Zona 0. Područje plasmana u kadi ili tušem. U ovom prostoru zabranjeno je pronalaženje uređaja za napajanje. Dopušteno je koristiti električne aparate za zagrijavanje male elektrane (do 12 V).

Zona 1. Ovo je prostor uz kupelj ili tuš. Također se ne preporučuje za montažu utičnica i prekidača. Možete staviti grijače vode.

Zona 2. Područje koje pokriva volumen prostorije u prazninu do 6 dm iz kupelji. Dopušteno je instalirati elemente za grijanje vode, nape i uređaja za rasvjetu. Ne preporučuju se montažne prostore, prekidači i spojne kutije.

Zona 3. Unutarnji prostor u rasponu od više od 6 dm iz kade ili tuš kabine. Dopušteno je montirati utičnice dok se pridržava 2 uvjeta. Prvo: Povezivanje snage uređaja s trenutnom strujom provodi se pomoću transformatora za odvajanje. Drugo: linija za opskrbu električnom energijom na izlaz mora biti opremljena uz UZO (uređaj za gašenje u nuždi) ili diferencijalni prekidač koji se automatski pokreće.

Mjesto prodajnih mjesta i prekidača u apartmanu ili kući (fotografija)

Utičnicu za montažu.

Osim toga, za spajanje perilice za montažu posebnu utičnicu s zaštitom vlage. Visina ugradnje ovog elementa trebala bi biti veća od 5 dm od površine poda kako bi se spriječilo zatvaranje kruga u slučaju nužde. Uređaji dizajnirani za spajanje na snagu grijača vode trebaju se postaviti na udaljenosti od 1,8 m od donjeg kata sobe.

Prekidači se ne smiju montirati unutar kupaonice. Bolje je učiniti vani u hodniku. Možete podesiti izgled utičnica i prebacuje u hodniku prolaskom metodom.

http://dekorspalni.ru/www.youtube.com/watch?feature=Player_detailpage&v=47pvx78lcii#t=9

Prilikom polaganja krugova i ugradnje predmeta za povezivanje s napajanjem, treba pridržavati se pravila PEU-a. Osim toga, preporuča se dobiti savjet od stručnjaka. Električni instrukcija će izbjeći ozbiljne pogreške veze.

Čitaj više