Luke za podrume to radi sami

Anonim

Luke za podrume to radi sami

Danas ćemo govoriti o tome kako napraviti otvor za podrum.

Podrum je praktički u svakoj privatnoj kući, to je nezamjenjivo mjesto za pohranu sezonskih stvari i proizvoda. Ako je ispravno opremljena, niska temperatura uvijek je podržana u njoj i približno konstantnoj vlažnosti, što doprinosi dobrom očuvanju iznutra.

Prilikom izgradnje podruma važno je pravilno napraviti ulaz u njega kako bi se spasila toplina i ne ometa unutrašnjost prostorije u kojoj se nalazi ulaz u podrum.

Također je potrebno dobro promišljeno sustavom stupova i amortizera tako da se poklopac ne zatvara kada je osoba na dnu. Ako samo gradite kuću i ne znate gdje se nalazi ulaz u podrum, onda morate obratiti pozornost na neke nijanse.

  • Ne bi trebao biti blizu zida tako da se otvor lako otvori.
  • Ako je u kuhinji, važno je da on nije tamo, gdje će namještaj biti tako da podignuti poklopac ne povrijedi nikakve kuhinjske pribor.
  • Ako je ulaz u hodniku, dizajn poklopca mora biti poboljšan, tako da može izdržati ljudsku težinu.
  • Njegove veličine zapisivanja trebale bi biti takve da osoba lako može upasti u podrum, uzeti potrebne zalihe i popeti se na katu.

Kako napraviti hatch za podrume?

Ako imate drvenu ploču na podu, otvor za podrum trebao bi biti drveni tako da je vizualno skriven vizualno. Cijeli dizajn, u ovom slučaju, bit će lakše.

Luke za podrume to radi sami

Poklopac mora učiniti malo manje laze u podrum, tako da može slobodno letjeti na pod. Praznine između njega i poda ne smiju prelaziti pola metra.

  • U početku, dolaze sa strane uzorka do grubih podova iz ploče od 4 nosača iz bara, bit će na njima poklopac.
  • Podijelite seksi ploču na prazninama, njihova duljina treba biti 80 centimetara.
  • Izrežite iz šperploče četvornih kvadratnih veličina 79 za 79 centimetara, jedan centimetar je potreban na prazninama između poda i otvora, pomoći će u sprječavanju deformacije ako mijenjaju vlagu ili temperaturu.
  • Uklonite tračnice za unutarnji sanduk na segmentima 79 centimetara, također možete napraviti sanduk kratkih govora. Svi drveni dijelovi pokrivaju Olifu tako da vlaga ili gljivica ne utječu na njih.

Članak o temi: Beton za bazen Bowl: Što koristiti i kako mijesiti

Visina otvora trebala bi biti ista kao visina nacrta i završnog premaza, tako da bi trebao biti višeslojni. Prvi sloj mora biti šperploča, na njega je punjena rake, to je propast.

Postoji grijač između tračnica, to je drugi sloj, potrebno je tako da nema nacrta, odbor je ojačana preko željeznice, to je završni sloj. Materijal u debljini mora odgovarati podlozi.

Vrh poklopca je bolje hraniti paralelno s podnim ploča tako da poklopac nije vrlo istaknut. To je prilično lagan dizajn, tako da su uobičajene petlje prikladne za to, pričvršćene iz podruma, ali bolje je koristiti zatvaranje plina koje je dizajn lakše rasti. Postoji još jedna mogućnost, to je plastični podrum, ima prednosti preko uobičajenog, ali to je skuplje.

  • Metalni otvor je pouzdaniji i čvrsto drveni, ali takav poklopac će biti teže učiniti. Kako bi se to učinilo, izrežite list željenih dimenzija, njegova debljina ne smije biti manja od 3 mm.
  • Na perimetralnom čeliku, na unutrašnjosti, zavariti kut, bolje je zaviti rebra krutosti iz njega i položiti izolaciju između njih. Područje poklopca bit će podijeljeno na 4 dijela, važno je pažljivo zadržati zavarivanje i čisti šavove.
  • Izolacija ne bi trebala biti šira od ugla, na vrhu, stavite tanki čelik ili kositar, savijte ga i pričvrstite ga na kutove pomoću vijaka za samostaranje.
  • Dalje, morate se prijaviti u trgovinu povrća, to učiniti, izrezati čelični kut u fragmente u veličini otvora.
  • Kuhajte kutove i pričvrstite sidre na beton, jedna strana okvira bit će podrška otvora. Osigurati brtvilo na izbočeni rub kako bi se smanjio gubitak topline i zaštitila otvor od trenja.
  • Poklopac se pridružuje okviru uz pomoć ojačanih petlja tako da se otvor lako otvori za instalaciju zatvarača plina. Svi metalni komadi dizajna stabala s uljem kako bi se izbjegla korozija.

Članak na temu: Slikarstvo pločica u kupaonici - kako i kako to učiniti

Pločica je savršen materijal za kuhinju, ova vrsta katu preferira mnoge hostese. Ovdje su iste alate kao u proizvodnji metalnog otvora.

Luke za podrume to radi sami

Poklopac je napravljen malo krivo, izrezan od čeličnog lima u veličini poklopca, to će biti njegovo dno. Na obodu izrade, zavarajte kut, tako da formira stranu, u njima morate zavijati armaturu, formira stanice.

Okvir za ulazak u podrum mora se progurati od čeličnih kutova i utopiti se u betonu u širini poklopca. Dizajn je spojen pomoću pojačanih petlji. Za više sigurnosti koristite apsorber plinskog udara, koristite skrivene brave bez vidljivih elemenata u takvom poklopcu.

Nakon izrade dizajna, možete početi ukrasiti ga, gnječiti rješenje za polaganje pločice, morate ga izliti u poklopac i sakriti mreže za armiranje, pločica je naslagana preko njega.

Materijal mora biti postavljen tako da se šavovi podudaraju s podnim pločicama. Važno pitanje je također ventilacija podruma, za to je važno pružiti sve potrebne rupe.

Čitaj više