Usklađivanje poda samonivelirajućom mješavinom: estrih i vrijeme sušenja u rasutom stanju, bolji gips i cement

Anonim

Usklađivanje poda samonivelirajućom mješavinom: estrih i vrijeme sušenja u rasutom stanju, bolji gips i cement

Napravite poravnanje poda uz pomoć samonivelirajuće smjese može biti vrlo neovisno, bez pribjegavanja pomoći stručnjaka, najvažniji dio u apartmanu je pod. Ova površina je stalno izložena fizičkom tlaku, kao i za zagađenje. Stoga je tako važno da su svi elementi iz kojih se pod sastoje se izdržljiva i snažna. Međutim, o radu vijek trajanja i snage završnih materijala može negativno utjecati na zakrivljenost baze. Većina završnih premaza zahtijevaju prisutnost savršeno glatke osnove, takav učinak može se postići korištenjem posebne samoupravne smjese. S radom s takvim sastavom, čak i pridošlica će se nositi u građevinskom poslovanju.

Prednosti samonivelirajuće mješavine

Samonivelirajuća smjesa je pravi nalaz za one koji žele ispuniti kravatu poda vlastitim rukama. Takvi pripravci su dovoljno tekući, pa se lako šire duž pod, ispunjavaju sve lisice i depresije. Tekuća lemezija ima sva svojstva tradicionalnih osigurača, plus ima neke dodatne pogodnosti.

Usklađivanje poda samonivelirajućom mješavinom: estrih i vrijeme sušenja u rasutom stanju, bolji gips i cement

Glavna prednost samonavelirajuće mješavine je da se vrlo brzo suši

Prednosti samonivelirajuće estrihe:

  1. Takve mješavine se suše vrlo brzo. Možete hodati na temelju nakon estriha će biti popunjena, nakon 4-5 sati.
  2. Za razliku od tradicionalnog estriha, mješavina rasutih niveliranja ima vrlo male suhe čestice. Zahvaljujući ovoj značajci, površina je preplavljena takvom kompozicijom postaje glatka i glatka.
  3. Smanjenje takvog spola gotovo je nemoguće.
  4. Maksimalna visina punjenja je 5 cm. Takvo poravnanje je prikladno za sobe s niskim stropovima.
  5. Ispuna takve smjese je tako jednostavan i razumljiv proces da se možete nositi s njom bez ikakvog znanja u građevinskom sektoru.

Samoupravljajući alati pomoći će vam brzo i učinkovito napraviti kravatu poda. Glavna stvar je točno slijediti upute na paketu kada probudite smjesu.

Vrste samonivelirajućeg estriha za podove

Samonavelirajuća smjesa, naravno, olakšat će zadatak veze od poda, ali nije vrijedno čekati bilo čuda. Samo sipajte estrih i pričekajte rezultat samo ako postoje samo male nepravilnosti na podu poda. U drugim slučajevima, možda ćete morati primijeniti nekoliko vrsta samonivelirajućih estriha.

Članak o temi: Tehnologija rada s GVL-om

Usklađivanje poda samonivelirajućom mješavinom: estrih i vrijeme sušenja u rasutom stanju, bolji gips i cement

Postoji nekoliko vrsta samoelekselnih sastava, odaberite koji bi trebao razmotriti prostorije u kojima će se prijaviti

Vrste samoelekroloških sastava:

  1. U slučaju kada je pod u kritičnom stanju koristi se težak estrih. Ovaj pripravak se izlije dovoljan debeli sloj (približno 5-7 cm).
  2. Mješavina retka se koristi za uklanjanje nedostataka u odvojenim dijelovima poda. Takav alat savršeno zatvara male jame i pukotine.
  3. Kontrolna smjesa za doradu tekućine se koristi za dovršetak priprave poda pod ugradnjom dekorativnog premaza. Ovaj pripravak se nanosi s slojem od 0,2-1 cm. Nakon sušenja završnog estriha, dobit ćete savršeno gladak i gladak pod.

Svaka vrsta estriha primjenjuje se u određenom slučaju. Ponekad se događa tako da morate kombinirati nekoliko slojeva različitih sredstava na istom katu. Često zajedno koriste nacrt i završnu kravatu. Također je moguće takvu kombinaciju kao lokalna i završna mješavina.

Ako ne želite koristiti tekuću mješavinu samonivelirajuće smjese za pod, tada biste trebali obratiti pozornost na suhu kravatu "Knauf Superfield", koji je napravljen postavljanjem elemenata iz GWL na glineni punilo.

Samonivelirajuća smjesa može se koristiti za gotovo bilo koji razlog. Iznimka je samo drvene podove. Međutim, neki majstori tvrde da se snažan drveni temelj može poravnati s ciljem, ako je film prethodno stavljen ispod njega.

Što je bolji spol bolji, gips ili cement

Samonivelirajuća smjesa sastoji se od velikog broja različitih tvari koje mu daju plastičnost i sposobnost da brzo i ravnomjerno raču. Međutim, samo dvije tvari mogu biti glavni elementi u takvim rješenjima, naime: žbuka ili cement.

Usklađivanje poda samonivelirajućom mješavinom: estrih i vrijeme sušenja u rasutom stanju, bolji gips i cement

Dobre osobine karakteriziraju i gipsa i cementne podove

Mnogi su zabrinuti za pitanje: "Što je bolje, cement ili gipsa sastav?". Nema određenog odgovora! Svaki je alat dobar i primijenjen u određenom slučaju.

Članak o temi: Kako lijepa za okupljanje zavjesa magneta: tajne spektakularnog dekora

Smjesa gipsa se koristi kada je potrebno uliti prilično veliko sloj estriha. Visina takvog punjenja može doseći 10 cm. Gipsa - ekološki prihvatljiv i bezopasan materijal, koji će osigurati dodatnu izolaciju. Posebno dobar susjed, kompozicija gipsa je za drvene premaze, kao što je parket ili toranj. S takvom simbiozom, žbuka vam neće dopustiti da ispucate i dižete završnu obradu. U slučaju naglog povećanja vlažnosti, estrih će apsorbirati vodu iz stabla, a ako je potrebno, vraća ga natrag.

Za prostorije s visokim razinama vlage, kao što je kupka ili kuhinja, treba koristiti gipsani samonivelirani estrih. Ovdje više nadimljetni cement bit će prikladno. Sloj takve smjese može doseći od 5-30 cm (ovisno o zakrivljenosti poda). Equalizer cementa također uključuje pijesak i fino zrnatog keramika.

Tu je i poliuretanski skupni seks, ali se ne primjenjuje za poravnavanje baze, već za završnu obradu.

Obje vrste pripravaka za poravnanje pod poda su dobri na svoj način. Sastav gipsa se češće koristi u europskim zemljama, a beton je omiljen na ruskom građevinskom tržištu.

Kako poravnati pod samonivelirajućim smjesom

Vrlo je teško poravnati pod s tradicionalnim kompozicijama, ali svatko se može nositi s samozabličenim mješavinama. Glavna stvar je pravilno razrijediti sastav i korak po korak izvesti sve radnje povezane s ispunom takvog estriha.

Usklađivanje poda samonivelirajućom mješavinom: estrih i vrijeme sušenja u rasutom stanju, bolji gips i cement

Prije početka ispunjavanja, trebalo bi prvo temeljito očistiti površinu poda, ukloniti staro pokriveno

Tehnologija poravnanja podova od strane skupnih samopoklapanja:

  1. U prvoj fazi, pod je pripravljen. Ukloni se iz svega smeća i prašine, velike jame se izlive s cementnim mortom, površina je tla. Prajmer je potreban kako bi se osiguralo da je ekvalidač za punjenje bolje nego raste i držao se u bazu.
  2. U drugoj fazi potrebno je mijesiti smjesu. Proporcije kompozicije treba jasno promatrati, obično ih određuje proizvođač na paketu. Da biste umiješili pravo rješenje, morate sipati količinu smjese u već izlijevanje vode. Samo ispravno kuhani tekući estrih letjelice podove.
  3. Nakon što je smjesa uključena, možete ga izliti na bazu. U isto vrijeme, estrih ne bi trebao biti vruć, temperatura je optimalna za takvo sredstvo je 25 stupnjeva. Da biste napravili glatki pod, morate primijeniti oznaku na zidove, na razinu koja bi trebala imati mješavinu levech. Sloj izjednačice ne bi trebao biti tanji od 0,5 cm. To je prikladnije za sipati smjesu s trakama, s drugom trakom važno je imati vremena za izlijevanje do smrznutog prvog. Da biste uklonili nepotrebne mjehuriće zraka, morate koristiti igle valjak.

Članak o toj temi: Pokretanje profila za sporedni kolosijek, njegovu svrhu i metodu instalacije

Kako bi se postiglo visokokvalitetno poravnanje pod, potrebno je točno ispuniti sve preporuke proizvođača. Povlačenje iz norme prilikom miješanja smjese može dati potpuno nepredvidljiv rezultat.

Obratite pozornost na bojni seks "studente". Ovaj proizvođač preporučuje mnoge profesionalce.

Također je važno shvatiti da je samo-izlivezna smjesa, iako može samostalno distribuirati osnovu, to treba pomoći blagim valjcima igle. Takav rad ne samo da će pružiti ravnomjerniji raspodjelu kompozicije, već vam također omogućuje da uklonite nepotrebne mjehuriće zraka.

Smanjenje mješavina podataka praktički ne pojavljuju. Stoga možete biti sigurni da je sloj preplavljen vama neće promijeniti vašu debljinu.

Vrijeme sušenja

Da biste mogli nastaviti popraviti rad bez riskiranja da pokvare pod, morate znati koliko se samouvjetna smjesa suši. Ako nastavite do kraja kraja poda, dok ne osušite estrih, najvjerojatnije ćete morati ponovno sve ponoviti.

Usklađivanje poda samonivelirajućom mješavinom: estrih i vrijeme sušenja u rasutom stanju, bolji gips i cement

U pravilu, skupni seks suši više od dva do tri tjedna

Unatoč činjenici da je moguće napraviti završnu obradu poplavljenog poda za dva tjedna, možete ga hodati za nekoliko dana.

Vrijeme sušenja samonivelirajućim mješavinama može varirati u roku od dva ili tri tjedna. Sve ovisi o sastavu mješavina i njihovih proizvođača.

Profesionalno poravnanje podova samonivelirajućom mješavinom (video)

Mješavina samoniveliranja za pod je izvrstan izbor za one koji žele eliminirati nepravilnosti seksualnog preklapanja sebe. Iskoristite sastav i možete izbjeći veliki broj problema.

Čitaj više