Kako naplatiti bateriju bez telefona?

Anonim

Postoje različite situacije u životu, a ponekad morate riješiti vrlo netrivijske zadatke - na primjer, kako naplatiti telefonsku bateriju u odsustvu same telefona. Najjednostavniji i očitiji način je umetnuti bateriju u telefon i napuniti na uobičajeni način. Ali ne uvijek to je moguće, a česta zamjena baterija će biti inducirana na nosač baterije i tijelo telefona. Srećom, još uvijek ima dosta načina za punjenje baterije bez telefona.

Univerzalna punjenje

Kako naplatiti bateriju bez telefona?

Punjenje žaba baterije

U ljudima se naziva "žaba" zbog vanjske sličnosti. Simulira proces punjenja telefona zbog dizajna. "Frog" ima dva kontakta, isječak za pričvršćivanje baterije, indikatora i utikača ili priključka za spajanje na mrežu. Koristite ga lako. Zbog činjenice da su kontakti "žabe" pomični, mogu se instalirati u tom položaju tako da se podudaraju s kontaktima bilo koje baterije. Isječak Nemojte dopustiti da baterija padne u proces punjenja, čak i ako ga instalirate u pokretnom stroju. I dok uređaj ima indikatore koji pokazuju je li baterija ispravno instalirana, da li proces punjenja ide je li gotov.

Izravno punjenje od adaptera

Ova metoda je prikladnija za one koji razumiju električnu energiju. Za njega se adapter za 5 volti i 2 ampera najbolje odgovara. No, opcije za 9-20 volti i 4-5 ampera također su prikladne (postoje gotovo svi adapteri iz prijenosnih računala), ali tada će biti potrebna ugradnja otpornosti otpora u rupturu lanca.

Ako se adapter ne koristi za zadatak, možete jednostavno odrezati utikač i koristiti plus i minus žice. Ako je adapter još uvijek potreban cjelinom, možete učiniti drugačije. Na standardnom utikaču s prijenosnog računala odrediti plus i minus je vrlo jednostavan. Samo utikač je cilindar, gdje je minus vanjska strana, plus - unutarnji. Nakon što je preuzela s trakom na željena mjesta, dvije skinuti žice, dobit ćete određeni domaći punjač. Krajevi žica moraju biti spojeni na kontaktima baterije - plus do plus, minus do minus. Kako bi ih osigurali trakom ili plastičnim estrihinom.

Članak o temi: Metrički za novorođenčetničke sheme: download Besplatno dijete, dječak i djevojčice, datum

Kako naplatiti bateriju bez telefona?

Napunite bateriju izravno iz adaptera

U slučaju adaptera s visokom nominalnom vrijednošću, potreban je otpornik. Treba staviti u jaz pozitivne žice. To je najbolje ako je to brzi otpornik koji vam omogućuje da promijenite struju punjenja.

Punjenje baterija prstiju

Ovo nije najpopularniji, ali i učinkovit način punjenja baterije. To će zahtijevati uređaj za instaliranje baterija s izlazom, uređaj će biti optimalan za 4-6 komada. Sekvencijalna baterija primite napon od 6-9 volti. Zaključci uređaja moraju biti spojeni na kontaktima baterije, promatrajući polaritet.

Istina, potpuno napuniti bateriju na taj način nije uvijek moguće. Ali zapamtite da je ova opcija vrijedna nužde kada trebate dobiti neku energiju, na primjer, da biste napravili važan poziv.

Kako naplatiti bateriju bez telefona?

Prijenosna punjenje baterije

Kako naplatiti telefon bez punjenja.

Kako naplatiti bateriju 18650.

Čitaj više