Karneuses Pribor: Razmotrite glavne opcije

Anonim

Kupili ste zatvorenu tkaninu za zavjese, identificirali metodu pričvršćivanja i dizajna zavjesa, sada možete razmisliti o takvim stvarima kao što su pribor za strehe. To su razne kuke, šampini, štipića, zagrade i savjeti, bez kojih je nemoguće lijepo varati zavjese u sobi.

Mislite li da su pribor za sekundarnu važnost? Međutim, to su detalji koji okreću običnu materiju, bez obzira na to koliko je divno, izravno u stablu. Završena za narudžbu ili kupljenu u trgovini, pribor će dati posebnu vrstu i potpunost prozorskog sastava.

Svaki pribor treba kupiti zajedno s vijencem, jer svaki model odgovara njihovim mogućnostima dekora.

Karneuses Pribor: Razmotrite glavne opcije

Magnetski isječci

Sada u trgovinama za prodaju magnetskih stezaljki (isječaka) za zavjese koji pomažu u stvaranju lijepe draperije bez korištenja lukova ili vrpce. Oni se mogu napraviti u obliku cvijeta, keyfob, dekorativni kamen, a također imaju sažet dizajn. Nakon njihovog privrženosti formira se zatvoreni prsten u kojem se nauči zavjesa.

Karneuses Pribor: Razmotrite glavne opcije

Savjeti za Karnizov

Posebni čepovi ili fleren imaju čisto praktičnu svrhu: ne dopuštaju tkanine i kuke da skoče iz vijenca, a mogu se koristiti i kao dodatni element za uređenje. Uz klasični dizajn sobe, savjeti treba kupiti u jednom stilu s vijencem.

Ako ste zaustavili na guste zavjese, trebali biste obratiti pozornost na krivotvorene strehe i savjete. Za jednostavne zavjese, plastične šipke s konvencionalnim čepovima prikladni su za jednostavne zavjese.

Oblik savjeta također može biti sofisticiran i postati dodatni dekoracija prozora. Najpopularnija opcija ostaje okrugli gumb, ali možete kupiti proizvode s kovrcima, s cvjetnim motivom, u obliku veserske, vrhove ili romb.

Ljubitelji nestandardnih rješenja mogu se savjetovati da razbije savjete koji se razlikuju u obliku ili materijalu iz samog vijena. Na primjer, na drvenom dvoru, možete staviti staklo, kovane, keramičke elemente. Zemlja će naglasiti kožne čepove ili vrhove ratana, oni se također mogu napraviti u obliku kukova ili grančica.

Članak o toj temi: Kako ukloniti hrđe od instrumenata, vijaka i orašastih plodova s ​​vlastitim rukama

Karneuses Pribor: Razmotrite glavne opcije

Zagrade

Ovi elementi mogu biti skriveni od gostiju, a mogu postati ukras otvaranja prozora. Dakle, dizajneri su došli s nositeljima u obliku cvijeta, glave anđela. Da biste pričvrstili jedan vijenac, potrebno je najmanje 2 nosač. Nositelji se mogu pričvrstiti preko prozora na zid, na strop, pa čak i do okvira prozora. Međutim, ako šipka ima duljinu više od 2 metra, bolje je razmisliti o dodatnom privitku odmah (inače strehe mogu "potpisati" ispod stropa). Na primjer, na stranama su instalirani dva držača, a jedan je pričvršćen u središtu otvora prozora.

Karneuses Pribor: Razmotrite glavne opcije

Puvernost

Popularnost krede se značajno povećala u posljednje vrijeme, a to ne iznenađuje. Ovi detalji pomažu u stvaranju prekrasne draperije i glatke nabore na tkanini, a također se razlikuju u praktičnosti. Mnoge domaćice zaustavljaju svoj izbor na prvaci zaobljenog oblika, budući da su lakše kretati se duž stanice duž vijenca. Međutim, mogu se zanemariti standardni proizvodi - na primjer, pronaći izvrsne oblike: u obliku cvijeta, dupina ili upravljača. Takve razigrane spojnice vjerojatno će uživati ​​u vašim bebama.

Pitanje se pojavljuje o tome što je bolji odstranjivač plastika ili metala. Naravno, metalni proizvodi izgledaju pouzdanije i vezane bogate vrste na vaše zavjese, ali nakon pranja ostavljaju zapuštene mrlje i mogu ogrebati vaše strehe. Plastične krede ne privlače mnogo pozornosti, ali imaju neku prednost: mogu biti omotane zavjesom i ne dobivaju ružnu oznaku na tkaninu, a oni su nešto jeftiniji. Priložite plastične snimke na zavjese neće biti super, to se može učiniti čak i kod kuće.

Treba odabrati odvojene pričvršćuje, ovisno o masivnosti zavjesa. Metalne kućice su prikladniji za teške zavjese, ali je bestežinska zavjesa bolje objesiti na plastičnim zatvaračima.

Za zavjese se mogu lako gurnuti, trebate uzeti u obzir širinu vijenca. Dakle, za bolji klizanje, promjer zavjese rupa kreda treba premašiti širinu šipke za 1,5 cm.

Članak o toj temi: Domaći pužnik Snijeg

Prije instaliranja prvaka obratite pozornost na važne okolnosti: broj jedinica mora biti! Inače, jedan rub zavjese će ružno savijen.

Karneuses Pribor: Razmotrite glavne opcije

Štipića i kuke

Vješanje zavjese u sobi je neugodna aktivnost koju članovi obitelji pokušavaju izbjeći sva sredstva. Ako vam je ova okolnost upoznata, uzmite štipaljke umjesto kuka. Mali plastični dijelovi zahtijevaju mukotrpne rad i oduzimaju puno vremena. U isto vrijeme, objesiti zavjese na štislinci - stvar minuta. Činjenica da nije potrebno točno izračunati praznine, jedna je od prednosti tih proizvoda. Mogu se pričvrstiti slučajnim redoslijedom i stvoriti potrebnu draperiju.

Kuke se smatraju najjeftinijim elementom priključaka, ali su se mnoge ljubavnice zaljubile na snagu u držanju zavjesa. Kuke se obično postavljaju prilično blizu jedni drugima, što pomaže izbjeći odredbe Gardin.

Proizvodi se mogu izraditi od različitih materijala.

  • Metal: Imaju visoku snagu, ali mogu slomiti tkaninu oštrim kretenom.
  • Polikarbonatne kuke imaju visoke otporne na učinke kemijskih reagensa, ali postaju krhke nakon dugotrajne uporabe.
  • Poliacetat je materijal s velikom fleksibilnošću, tako da se kuke ne boju dugo vremena i neće se slomiti. Poliacetatne kuke su prilično praktične akvizicije.

Nedostatak plastičnih kuka je njihova niska dekorativnost i sposobnost brzog neuspjeha. Ako odlučite koristiti ovaj element kao dodatnu opremu, bolje je ne sanjati i kupiti dodatni skup. Međutim, sada u trgovinama možete pronaći ukrasne kuke stilizirane pod antikrom, koji će postati dodatni ukras za zavjese.

Čitaj više