Mehanizirani poda estrih: Metoda stroj, mokri funje, polusuhi mehanički flout

Anonim

Mehanizirani poda estrih: Metoda stroj, mokri funje, polusuhi mehanički flout

Moguće je brzo i učinkovito pripremiti vanjsku bazu za završnu obradu pomoću mehaniziranog poda estriha kvalitete, a izgled podne obloge ovisi o kompetentnoj pripremi baze za popravak. Najpristupačniji i učinkovitiji način za stvaranje čvrste i parne baze je uporaba polusuha estriha. Moguće je pojednostaviti i ubrzati tehnološki proces polaganja estriha pomoću posebnih strojeva. Koji se uređaji koriste za popunjavanje polusuha estriha, a koje faze uključuju tehnologiju ispunjavanja - čitati u nastavku.

Mehanizirani estrih: Prednosti

Moderna tehnologija mehaniziranog estriha omogućuje vam da postignete glatku površinu na bilo kojoj, čak i hirovit, baza u apsolutno bilo kojoj sobi. Kao rezultat toga, glatka, glatka površina može biti obložena bilo kojim završnim podnim materijalom (linoleum, pločice, parket itd.).

Mehanizirani poda estrih: Metoda stroj, mokri funje, polusuhi mehanički flout

Prednost mehaniziranog poda estriha je da je učinkovit i dostupan svima

Za razliku od većine metoda za rekonstrukciju poda, mehanizirani estrih ima takve prednosti:

  1. Visoke performanse i smanjena složenost rada. Zahvaljujući primjeni posebne opreme, vrijeme i moć provedeno na procese pripreme, transport, polaganje i mljeveni materijal smanjuju se. U isto vrijeme, kvaliteta estriha značajno se povećava.
  2. Pristupačnost i učinkovitost. Komponente koje se koriste za pripravu otopine (stakloplastike, pijeska i cementa) jamče snagu premaz. U isto vrijeme, njihov trošak je nizak, i moguće je pronaći materijale u bilo kojoj građevinskoj trgovini.
  3. Brzu tvrdoću materijala i odsutnost pukotina s skupljanjem. Tehnološki proces uključuje uporabu male količine vode za pripravu smjese, koja se brzo isparava. To ubrzava proces stvrdnjavanja estriha i minimizira pojavu pukotina u premaz (tijekom isparavanja vode, može doći do cementa pješčane smjese). Osim toga, kretanje duž premaza u posebnim cipelama može biti samo nekoliko sati nakon polaganja.

Članak o temi: Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Također je važno da se otopina za polusušivanje se priprema na ulici i hrani se mjestu rada na posebnim rukavima. Zbog toga je moguće izbjeći zagađenje sobe s prašinom od rasutih materijala, prskanja iz otopine.

Kat stroj: Tehnologija

Tehnologija izvođenja polusuhih strojnih estriha je vrlo jednostavan: svatko to može svladati, čak i to ne može imati i iskustvo izgradnje. Za obavljanje neovisnog rada, posebna oprema će trebati, koja u širokom rasponu nudi građevinske kuće.

Mehanizirani poda estrih: Metoda stroj, mokri funje, polusuhi mehanički flout

Prije nastavka s mehaniziranim estrima, prvo trebate pripremiti površinu poda

Proces popravka poda i pripremu temelja za završnu obradu ima takve korake:

  1. Čišćenje poda od smeća i prljavštine, popravak pukotina, površine prajmera.
  2. Visina oznaka estriha s laserskom konstrukcijom.
  3. Priprema radne smjese. Otopina se uzgaja u bunkeru betonske pumpe. U isto vrijeme, rad treba izvesti na temperaturi od najmanje -5 stupnjeva. U fotoaparatu uređaja, sastojci za estrih se učitavaju u ovom redoslijedu: pijesak, fibrovolok, cement, voda s plastifikatorom.
  4. Polaganje estriha. Nakon podnošenja, smjesa za punjenje estriha kroz kanale do odredišta, ručno se izglađuje pravilo s duljinom od 1,5-3 m.
  5. Površina future. Estrih se bruše s posebnim strojem s diskovima, koji eliminira nepravilnosti i tuberkule.

U sobama s nacrtom, suhim zrakom i velikim brojem prirodnog svjetla, estrih treba prekriti s polietilenom tijekom nekoliko dana. Ako sobna temperatura prelazi 22-23 ° C, kravata je pre-hidratizirana.

Stroj za fugiranje za polusuhu kravatu

Stroj polu-suhi estrih uključuje obavljanje svih radova pomoću posebnih uređaja (na primjer, kao što je betonska pumpa). Brzo postići glatku i glatku površinu za polusuhu scuster omogućuje brzo (brušenje) stroj.

Mehanizirani poda estrih: Metoda stroj, mokri funje, polusuhi mehanički flout

Za polusuhih estriha, stručnjaci preporučuju korištenje posebnog automobila

Stroj za brušenje olakšava i brzo poravnati površinu polusuhu estrihu. U isto vrijeme, automobil ima male dimenzije i jednostavan za korištenje, što omogućuje da se koristi u domaćoj konstrukciji.

Odabir stroj za brušenje, potrebno je pažljivo ispitati njegove karakteristike: nejasni proizvođači često pokušavaju pokriti niske performanse stroja povećanjem broja brzina motora, što dovodi do brzog trošenja i izlaza alata.

Članak na temu: popularni unutarnji stilovi s fotografijama i opis

Da biste dobili maksimalni povrat na primjeni uređaja, trebali biste odabrati pisaći stroj s elektroenergetskim sustavom (postoje benzinski i električni strojevi), broj rotora (jedan ton i dvorište), promjer i veličina rotora oštrica.

Mokri estrih: pogleda

Vlažna estriha je trajan premaz po pristupačnoj cijeni. Takav estrih iz smjese cement-pijeska je pripravljen (suspendiran s skupljanjem i pukonjem), otopinom žbukanja s plastifikatorima (povećava čvrstoću i život premaza).

Mehanizirani poda estrih: Metoda stroj, mokri funje, polusuhi mehanički flout

Ako se odlučite napraviti vlažnu estrih, onda morate napraviti mješavinu pijeska i cementa unaprijed.

Odabir vlažne veze ovisi o završnom materijalu za podnice. Dakle, pleteni cement-pijesak je bolji pogodan za dekoraciju keramičkih pločica. Za laminat ili pokrivanje tepiha, najbolji način pripreme baze bit će ova opcija: beton - tekući pod - hidroizolacija - šperploča

IDolaze iz značajki pripreme temelja za završnu obradu, razlikovati:

  1. Pleteni estrih. Ovo je najjednostavnija mogućnost polaganja koja se može lako napraviti s vlastitim rukama, čak ni s iskustvom zgrade (estrih se odmah stavlja na ploču).
  2. Znanstveni s vodonepropusnim slojem. Vodoonacija je položena ispod estriha na bazi.
  3. Mokra kravata s toplinskom izolacijom. Temeljni izolacijski sloj se najčešće koristi na podzemnim bazama. Nalazi se na pijesak, pod hidroizolacijom. U isto vrijeme, sama estrih se mora izvesti na armaturu. Polaganje na bazi pločica može se izvesti bez pješčanog sloja.
  4. Kravata s oblaganjem polimera. Takav estrih se koristi za pripremu baze za suptilne, osjetljive premaze (linoleum, tepih) jer daje savršeno glatku površinu bez oštećenja. Tekući pod je izliven u potpuno zamrznutu betonsku kravatu.

Tu su i samonivelirajući podovi, za instalaciju koja se koristi tekuća smjesa. Takva smjesa se lako raspoređuje bez fizičke izloženosti. No, zbog nedostatka estriha, vijek trajanja takvog premaza može značajno smanjiti.

Članak o temi: luster od niti: jednostavna nastava s master klasom i fotografijom

Estrih strojnog pojasa (video)

Mehanički estrih je jednostavan, brz i učinkovit način za popravak i pripremu baze za završnu obradu s pločicama, parketom, linoleumom i bilo kojim drugim materijalom. Proces popunjavanja polusuhih estriha pojednostavljuje posebne strojeve koji mogu ovladati što svaka osoba može. Stoga je moguće koristiti ovu metodu čak i za domaću izgradnju vlastitim rukama. Izvedite gore opisane korake uzastopce i dobit ćete čak i trajnu bazu za cilj!

Čitaj više