Komarac mreža na prozoru vlastitim rukama: okvir i dizajn bez okvira

Anonim

Učinkovito sredstvo za zaštitu od komaraca i drugih malih insekata - mreža komaraca. Možete kupiti gotov dizajn, a možete to učiniti vlastitim rukama. Korištenje modernih materijala omogućuje vam da napravite zaštitu od komaraca za prozor mreže koji će se čvrsto uklopiti na okvir prozora i imati uredni izgled.

Komarac mreža na prozoru vlastitim rukama: okvir i dizajn bez okvira

Vrste zaštitne mreže

Prije početka proizvodnje, morate odlučiti koja je vrsta mreže potrebna. Razlikuju se u različitim parametrima:

  • Prema montažom - na kukama, na čičak, na igle, na zagrade u obliku slova Z;
  • Prema vrsti otvaranja: stacionarni, uklonjivi, klizni, valjani;
  • Prisutnošću okvira: na okviru (okvir), bez okvira;
  • Na mjestu pričvršćivanja: unutarnji ili vanjski.

U nastavku će biti opisano kako napraviti beskrajni - nepokretni i uklonjivi, kao i opcija za zaštitu od komaraca - mreže na okviru iz kabelskog kanala.

Komarac mreža na prozoru vlastitim rukama: okvir i dizajn bez okvira

Kako napraviti proračunsku verziju mreže bezbrine?

Najlakša verzija mljevene mreže izrađenih vlastitim rukama je stacionarna. Platno je jednostavno zalijepljeno na okvir Windows. Ali budući da se sama ljepota loše drži, nakon perimetra, morate šivati ​​materijalnu traku s dobrom adhezijom. Može biti traka od tkiva. Ako instalirate na drveni prozor, možete dodatno popraviti tkaninu pomoću gumba. Prednost ove metode je maksimalna jednostavnost, nedostatak - rešetka se ne može otvoriti i također ukloniti za čišćenje kontaminacije. To je, nakon nekog vremena to će morati rastaviti i ponovno izvesti cijeli postupak.

Druga opcija je čičak mreža. Da bi bili s vlastitim rukama, bit će potrebni sljedeći materijali:

  • tkanina protiv komaraca;
  • Čičak traka (čičak, "plamenik");
  • Građevinsko ljepilo.

Dio vrpce je pričvršćen pomoću građevinskog ljepila u unutarnjem kvartalu. To jest, u toj dijelu okvira na koji je zatvarač prozora u susjedstvu pri zatvaranju. Drugi dio je ušiven oko perimetra od tkanine protiv komaraca. Prije nanošenja ljepila, područje okvira na koje će se primijeniti ljepilo, morate odgoditi i čistiti od prašine. Prednosti ove vrste mreže bez okvira su "ponovno korištenje", ako je potrebno, može se otvoriti ili potpuno ukloniti. Što se tiče troškova, također se odnosi na opciju proračuna.

Vijeće

Za pričvršćivanje čičak do okvira, bolje je odabrati gumenu prozirnu ljepilo, na primjer, Tytan, koji se zatim lako ukloni bez ostatka. To je osobito važno ako je plastični prozor trljati i prevrtati, kao što je drvena, ovdje neće raditi.

Komarac mreža na prozoru vlastitim rukama: okvir i dizajn bez okvira

Dizajn vrste okvira to učiniti sami

Za proizvodnju okvira trebat će vam sljedeće stavke vlastitim rukama.

  • Pravokutni kabel kabel (15 × 10 mm). Duljina se određuje na temelju vanjskog perimetra okvira, gdje će se pričvrstiti okvir.
  • Metalni kutovi (10 mm) - 4 kom.
  • Ispušna zakovice - 16 kom.

Članak o toj temi: Upute za ugradnju dimnjaka za plinske kotlove

Iz alata trebat će vam mlin i vježbati. Prije svega, dimenzije se uklanjaju - visina i širina. Sa kabelski kanal rezali smo 4 komada pod kutom od 45 stupnjeva i preklopite u obliku pravokutnika. Ostavljajući iza ugla, morate izbušiti rupe u profilu tako da se točno podudaraju s rupama u kutovima. Zatim, uz pomoć zakovica, dizajn je spojen - i okvir je spreman. Imajte na umu kada se riverter treba nalazi izvan kabelskog kanala.

Nakon što je okvir spreman, morate popraviti tkaninu u njemu. Nalazi se na vrhu okvira i puknuo s poklopcem kabelske kanale. Da biste je osigurali glatko, bez spremanja, morate početi montirati jednu od dugih strana. U isto vrijeme, morate trag tako da nema iskrivljenja. Tada se platno fiksira na jednoj od sljedećih strana okvira.

Na suprotne strane su bolje konsolidirane za pomoćnika, jer će biti potrebno pružiti jednostavnu napetost. U isto vrijeme, rastegnite platno, pobrinite se da ne postoji iskrivljeno i snap bar je nezgodan, tako da će dodatni par ruku biti ovdje usput. Tip okvira komaraca može se pričvrstiti na prozor na različite načine. Najčešći klip, koristeći Z-oblike nosača.

Vijeće

Da biste izbjegli opadanje šipke, bolje je dodatno pričvrstiti ljepilom. Za to, kada je dizajn potpuno spreman, u prazninu između kanala kabela i njegovog poklopca (bar) morate primijeniti malu količinu ljepila.

Komarac mreža na prozoru vlastitim rukama: okvir i dizajn bez okvira

Kako odabrati platno?

Glavni element u bilo kojem sličnom dizajnu je platno. Prodaje se u valjcima i na meta. U roli, oko 30 ogrtača. Ako trebate napraviti 1-2 dizajna s vlastitim rukama, onda je bolje kupiti na medu. Usporedba cijena, imajte na umu: mogu se također navesti po kvadratu, a za vremensko brojilo. Kvalitativnim pokazateljima, platno se razlikuje u takvim parametrima:

  • veličina stanica;
  • Debljina platna;
  • materijal;
  • snagu.

Članak o toj temi: Kako razbiti i napraviti staru kadu od lijevanog željeza?

Posljednji pokazatelj je važan za rešetku "Antikushka". Može izdržati "napad" kućnog ljubimca, ne boji se mačka kandža i zuba. Najuspješniji materijal za proizvodnju antikture komaraca mreže je poliester s posebnom impregnacijom.

Vijeće

Ako kuća ima mačku, možete instalirati samo okvir komaraca. Kada instalirate, morate se pobrinuti za dodatne pričvršćivanje - platno na okvir i okvir na okvir Windows. Potrebno je tako da životinja ne izleti s mrežom.

Odabrana je veličina ćelije ovisno o kojoj veličina insekata u određenom području i od onoga što je potrebno. Najmanja stanice imaju dio 0,25x1 mm. Oni štite ne samo od komaraca, već i iz malih čestica pijeska i prašine. Platno s stanicama ove veličine također će postati prepreka za topola. Za zaštitu od kapi kiše, poprečni presjek ne bi trebao biti veći od 1x1 mm.

Materijal iz kojeg se proizvodi na platno je od velike važnosti. On je onaj koji je odgovoran za otpornost na boje i život. Najpouzdanija opcija je platno stakloplastike s polimerni premazom.

Uz kvalitetu platna možete napraviti dobar komarci mrežu od okvira ili bez okvira. Imat će estetski izgled, kao i odgovoriti na sve funkcionalne zadatke. Možete prozračiti sobe, bez straha da će nepozvani posjetitelji letjeti u njima: on će čuvati kuću i od komaraca, a od Moshcaryja i iz dosadnih muha.

Čitaj više