Film za sunčanje - Zavjese za Windows koji ne prolazi ultraljubičasto

Anonim

Kako bi se zaštitila prostoriju od užarenih zraka sunca, uklonite i tonirani prozor staklo nije potrebno. Postoji jednostavniji izlaz - krema za sunčanje, zavjese, odgađajući do 90% ultraljubičastog zračenja. Prodaje se u rolama, potpuno završen za uporabu. S jedne strane, nanosi se s slojem ljepila, na drugoj - zaštitni (supstrat). Raspon takve zavjese - od 15 do 55%.

Film za sunčanje - Zavjese za Windows koji ne prolazi ultraljubičasto

Kako je film za sunčanje s zavjesama i til?

Zrcaljeni film služi kao neka vrsta zavjese u danu, jer izgleda kao ogledalo s ulice. Prema tome, sve što se događa unutar kuće nije vidljivo izvana. Međutim, čim se svjetlo okrene u prostoriji, učinak ogledala će se kretati unutar sobe, a bit će potpuno pregledano izvana. Stoga je prikladno koristiti kremu za sunčanje samo u uredskim ili komunalnim sobama.

Ako stil interijera omogućuje, tada zavjese u prisutnosti zavjesa za zaštitu od sunca ne nužno. Uz Tulinu funkciju - preskočite svjetlo i skrivanje od znatiželjnog oka što se događa unutar dana - to se nosi dobro. Iako, ako unutarnje rješenje podrazumijeva dizajn otvora prozora s zavjesama tkiva, onda se mogu objesiti uz uređenje prozora.

Film za sunčanje - Zavjese za Windows koji ne prolazi ultraljubičasto

Mogućnosti fiksacije filma

U zoni umjerene klime, zaštita sunca nije potrebna tijekom cijele godine. Zimi, naprotiv, želim više sunčane zrake prodrijeti u sobu. Zbog toga se na jesensko-zimskom razdoblju očisti zaštitni film. Od kako je fiksno, ovisit će o tome kako će se lako ukloniti zimu. "Stern" se može montirati na dva načina: izravno na staklu ili na okviru prozora.

Članak o temi: Kako odabrati pozadine za hodnik i koridor: 6 vrsta i fotografija

Staklo

Čišćenje stakla iz prašine, treba ga razguditi. Za to je prikladan svaki deterdžent. Osim toga, morate pripremiti destiliranu ili kuhanu vodu. 1-1,5 žlice šećera se dodaju na 100 ml vode. Tada možete početi lijepljenje reflektirajućih zavjesa.

  • Od prskalice na staklenoj vrpcama vode.
  • S filmom je uklonio podlogu.
  • "Zavjesa" je pričvršćena na staklenu stranu s slojem ljepila.
  • Uz meku tkaninu, gumenu lopaticu ili pjenasti valjak stisnite što rezultiraju mjehurićima zraka i vode.

Kada plaća, smatrajte da je materijal tanak i radi s njom je uredan.

Film za sunčanje - Zavjese za Windows koji ne prolazi ultraljubičasto

Vijeće

Da bi film naknadno bio lakši, potrebno je koristiti toplo ricinusovo ulje umjesto vode. Možete ga nositi s krpom. U ovom slučaju, zasjenje za lijepljenje se izvode na zagrijanoj staklu. Ljeti se zagrijava bez problema iz sunca. Ne preporučuje se zagrijavanje sušila za kosu, jer zbog pregrijavanja ili neravnomjernog zagrijavanja, staklo se može rasprsnuti.

Fiksiranje na okviru

Možete popraviti zatvarač od sunca na okviru pomoću gumba za klamanje ili pribora ako je prozor drveni. Ovdje ne zahtijeva potpunu stezanje, tako da je ova metoda prilično prikladna. Za plastične prozore koristi dvostranu traku. Prije lijepljenja površine mora biti uvučena, zatim uklonite zaštitni sloj na jednoj strani vrpce i pričvrstite na okvir, oko perimetra oko stakla. Tek nakon toga se ukloni gornji zaštitni sloj, a film je pričvršćen.

Vijeće

Koristite izmježljivo dvostrano adheziju kako biste ga kasnije lako uklonili iz prozora. U takvom škotskom, koristi se posebno ljepilo, koji se uklanja s površine bez ostatka, ne ostavlja žute tragove.

Film za sunčanje - Zavjese za Windows koji ne prolazi ultraljubičasto

Koji film odabrati?

Odabir postotka nijanse filma, uzimajući u obzir stupanj osvjetljenja sobe i veličine prozora. Što je veći prozor potreban duži postotak. Mali prozori i tako prolaze manje sunčevih zraka, ako ih zatvorite previše tamno krema za sunčanje, u sobi može biti previše tamno. Za vanjski dio prozora morate kupiti poseban vanjski film dizajniran za rad na otvorenom. Pruža dodatnu zaštitu od atmosferskih fenomena.

Članak o toj temi: Važnost putovnice fasade

Osim stupnja zatamnjenja i mjesta uporabe, kretanje za sunčanje može se razlikovati u boji boja. Boja ne utječe na praktična svojstva, tako da njegov izbor ovisi o osobnim preferencijama i općem uređenju sobe. Ako se pobrinete za svoju udobnost, ljeti će se filmski film postati nezamjenjiv pribor za vaše prozore.

Čitaj više