Ventil i ventil - uređaji za ojačanje cjevovoda

Anonim

Glavna razlika između ventila iz ventila, analiza dizajnerskih značajki dizajna omogućuje vam da napravite pravi izbor uređaja za pojačanje pri instalaciji cjevovoda.

Ventil i ventil - uređaji za ojačanje cjevovoda

Shema ventila klinove.

Ventili uređaja

Ventil je uređaj za pojačanje koji ima zatvarač u obliku diska, lima ili klina koji se kreće duž zatvorenog zatvaranja prstena okomito na osi srednje struje.

Ovisno o dizajnu ventila, može doći do prolaza i suženo s rupama brtvenih prstenova manje od promjera cjevovoda.

Ovisno o geometriji okidača, ventili se odvajaju u paralelno i klin. Wedge ventili opremljeni su klinom s brtvenim površinama koje se nalaze pod kutom jedni prema drugima. Okidač klin može biti čvrsti elastični, čvrsti kruti ili konstitutivni s dva diska.

Paralelni ventili opremljeni su klopkama čije su brtvene površine paralelne jedna s drugom. Ovaj dizajn može biti jednodijelna (djevojka) ili dva diska.

Ventili mogu biti opremljeni kliznim vretenom (zaliha) i ne uvlačenje (rotirajuće vreteno). Razlikuju se u dizajnu vijčanog para, koji se pomiče zatvarač. Ventili s rotirajućim vretenom imaju manju veličinu gradnje.

Prednosti i nedostaci ventila

Ventil i ventil - uređaji za ojačanje cjevovoda

Dijagram uređaja ventila: 1 - Tijelo ventila, 2 - matica, 3 - perilica, 4 - brtve, 5 - ventil, 6 - brtve, 7 - dionica, 8 - Specvetler, 9, 16 - žlijezda, 10, 15 - Selnik Bush, 11 - zamašnjak, 12 - perilica, 13 - vijak, 14 - Caid perilica.

Glavna prednost ventila je da ne postoji prevladavanje tlaka medija tijekom procesa premještanja radnog tijela, što je zauzvrat potreban za pomicanje zatvarača. Dosljednost protoka transportnog medija i mali koeficijent otpora u otvorenom stanju je značajan značaj.

Zbog simetričnog dizajna, uporaba ventila može se koristiti u različitim smjerovima kretanja transportnog medija, a ne višak sklopova i rastavljanje prirubnica priključci, kada je potrebno promijeniti smjer kretanja unutarnjeg okruženja.

Glavni nedostatak strukture je da u procesu premještanja radnog tijela ventila dolazi do jakog trenja. Ventili imaju veliku visinu zgrade zbog potrebe za proširenje štapa.

Članak na temu: Dnevni boravak 9 m2: Kako napraviti dizajn interijera?

Kada se zatvarač nalazi u međuporučnom položaju, presjek morskog mora djelomično se preklapa, protok aktivno teče u donje dijelove brtvenih prstena površina, izlažući ih abrazivnom trošenju s čvrstim inkluzijama radnog medija. Stoga, nakon operacije u djelomičnom načinu zatvaranja, ventil nije opremljen s dovoljno nepropusnosti kada su zatvoreni. Ovaj nedostatak je svojstven različitim vrstama pojačanja i ograničava uporabu ventila kao element za podešavanje. Osim toga, regulatorne karakteristike ventila su nezadovoljavajuće.

Primjena i rad ventila

Ventili se koriste na cjevovodima promjera više od 50 mm, gdje je neophodno preklapanje poprečnog preklapanja kako bi se spriječio hidraulički udar.

Koriste se u klimatizaciji i sustavima za ventilaciju zraka (kao iu grijanju peći), analog dizajna ventila je ventilacijski kanalizacija, koji je metalni list pravokutnog oblika, koji se kreće u vodičima okomito na os zračnog kanala.

Nemojte činiti bez ventila i u uređaju vodovodnih i kanalizacijskih sustava, plinovoda, kao i drugih industrijskih inženjerskih sustava. Mnogi pogrešno vjeruju da su ventili različiti ventili, ali to su različiti uređaji koji imaju strukturne razlike koje određuju značajke rada.

Uređaj i ventili

Shema uređaja u sewberryru: 1-Sewibre, 2-ploča vodič, 3-sjedalo, 4-kutija, 5-prsten, 6-štap, 7-paket brtve, 8-ručni kotač, 9-pokazivač, 10-stambenih ležajeva, 11- poklopac, 12-ulje, 13 prsten.

Ventil je ventil, čiji se zatvarač pomiče s navojnim par. Dizajni su izrađeni u verziji s navojem (spojke) i za spajanje na prirubnice cijevi.

Ovisno o međusobnom rasporedu izlaznih i ulaznih spojeva, odvajaju se kutni i prolazni ventili. Kategorije prolaza uključuju konstrukcije koje su osi izlazne i ulazne cijevi paralelne ili se podudaraju. Kutni ventil, pak, opremljen je međusobno okomitim osi.

Ovisno o svrsi, podijeljeni su u isključivanje, sigurnost, reguliranje, prekidanje, obilaznicu, respiratorni, obrnuto.

Ventil može biti pozitivan i dva tjedna. Jednotjedni ventili, pak, u obliku zatvarača podijeljeni su u iglu i jelo. Ventil koji ima ručnu kontrolu u kojoj se zatvarač pomiče s navojnim par, često se naziva ventil. Razlikovati reguliranje i zaustavljanje ventila. Svrha zatvaranja ventila je potpuno preklapanje srednjeg protoka, jer su to opremljeni tijelom za isključivanje.

Članak na temu: Kupaonica Kornica: Značajke m-oblika struktura

Membranski ventili - dizajn armature u kojima se preklapanje protoka medija provodi pomoću elastične deformabilne membrane (plastika, gume). Ovi sustavi izrađeni su od lijevanog željeza s unutarnjim premazom materijala otpornim na koroziju (gume, plastike, cakline).

Ventil crijeva je dizajn armature, u kojem se preklapanje srednjeg protoka provodi zbog uvjeravanja gumenog crijeva koji se nalazi unutar ventila. Ventili se koriste i s jednostranim i bilateralnim crijevom.

Ventil i ventil - uređaji za ojačanje cjevovoda

Shema čelični ventili s uvlačenjem vretena.

Respiratorni ventil je dizajniran za oslobađanje akumuliranog zraka ili pare i sprječavanje stvaranja vakuuma u spremnicima u procesu "velikog" i "malih" disanja. Koncept "velikog" disanja javlja se po trošku i protoku tekućine, "mala" je uzrokovana temperaturnim fluktuacijama.

Zahvaljujući čekovima ventila moguće je spriječiti stvaranje obrnutog toka medija. U čekovnim ventilima, tijelo za zaključavanje otvara se s izravnim strujom medija i zatvoren je obrnutim protokom. Podizanje obrnutog dizajna ventila ima zatvarač koji čini klipni pokret. Konstrukcije, opremljene mrežicom, instalirane su na početku usisnoj cjevovoda. Rotary Check ventil opremljen je zatvaračem rotirajući oko horizontalne osi, koja se nalazi iznad središta sjedala ventila.

Prednosti i nedostaci ventila

Glavna prednost ventila je odsutnost trenja brtvenih površina, kada su zatvoreni, budući da se zatvarač pomiče okomito, što zauzvrat smanjuje rizik od oštećenja. Ventil ima manju visinu u usporedbi s ventilom zbog činjenice da je moždani udar vretena i ne više od ¼ promjera cjevovoda. Međutim, oni imaju veću građevinsku duljinu, jer je potrebno implementirati protok unutar kućišta.

Ventil i ventil - uređaji za ojačanje cjevovoda

Na ventilu se zatvarač pomiče okomito, u vrijeme zatvaranja sustava, brtvene površine trenja nisu testirane, a to sprječava pojavu skaliranja.

Nedostatak ventila je veliki hidraulički otpor. To se događa kao posljedica promjena u smjeru protoka radnog medija. Takva promjena se dvaput pojavljuje unutar kućišta uređaja.

Ventil je karakteriziran da ima ograničenja tijekom rada i može se koristiti samo u određenom smjeru kretanja radnog medija. Dizajn je unaprijed određeni da bi tok trebao propuštati pod ploče i staviti pritisak na njega iz sedla u zatvorenom položaju. Otvaranje ventila izaziva vidovnjak ploče od sedla. Ako je ventil usmjeren u suprotnom smjeru, zatim u zatvorenom položaju ploča će biti pričvršćena na sedlo, što će stvoriti značajne poteškoće pri otvaranju. Kao rezultat toga, prekid ploče s štap i izlaz ventila je vani.

Članak o toj temi: Kako pristati gipsanu ploču u kutovima i izgradnji dekorativne niše

Konstruktivna i funkcionalna razlika ventila i ventil

Koja je razlika između ventila iz ventila? Razlika je posljedica dizajna njihovih tijela za zaključavanje. U ventilima se protok plina ili tekućina preklapaju s ventilom, koji se pritisne prema sedlu u horizontalnim ravninama paralelnog toka, za to, napravljen je dvostruko savijanje protoka plina ili tekućine pod kutom od 90 °, ali otpornost se povećava.

Ventil i ventil - uređaji za ojačanje cjevovoda

Za razliku od ventila ventila, ventil je opremljen s ravnim pločastom ili konom zatvaračem, čini se uzajamnim pokretima duž površine sedla.

U ventilima se protok preklapaju zbog prigušivača ili konusa, spustio se okomito na smjer kretanja protoka.

Uz pravilan dizajn ventila, ne postoji sužavanje vodljivih rupa, u usporedbi s ulaznim i izlazom. U slučaju korištenja ventila moguće je broj opcija. U većini cjevovoda su instalirani pogonski ventili na sva četiri kotača, u kojima je promjer vodljive rupe odgovara promjeru cjevovoda, međutim, to je često za cilj smanjenja okretnog momenta i suženi ventili se koriste, koji omogućuje smanjenje trošenja brtvenih površina.

Uz visokog tlaka ili promjera cjevovoda, više od 300 mm su učinkovitiji ventili. Ventil također ima jednostavniji dizajn, što je posljedica niža cijena. Osim toga, oni su lakši za rotiranje s velikim tlakom, ali pri visokom tlaku kao želja za pritiskom na ventil iz sedla stvara se dodatno opterećenje na dizajnu. U ventilima je u potpunosti odsutan, jer nemaju zavoje.

Zahvaljujući jednosmjernom tlaku, osigurano je gusti susjedni poklopac prema sedlu, čime se ventile s pouzdanijim uređajima za zaključavanje.

Blokirajući element ventila može se u potpunosti preklapati protok plina ili tekućine, ili biti potpuno otvoren, ventili pak mogu izvesti funkciju regulirajućeg elemenata.

Čitaj više