Bedalin preko kreveta: vrste, prednosti i mane

Anonim

Baldahin je lijep izum. Mnogi narodi badalcina iznad kreveta korištene su za zaštitu od topline, vjetra, insekata i stranih očiju. U suvremenim interijerima često se koristi samo kao dekorativni element. Ali ipak kreveti s krošnjama u mnogim su povezani s romantikom i udobnosti, a također daju osjećaj mira. Štoviše, može biti i baldahin kupljen u IKEA i stvorio vlastite ruke.

Bedalin preko kreveta: vrste, prednosti i mane

Sorte baldakhinova

Danas postoje mnoge vrste Baldakhinova, od kojih mnogi ne igraju nikakvu funkcionalnu ulogu. Štoviše, prisutnost nekih može se odrediti jedva primjetno. Jedan od tih primjera je kupanje za krevet koji se sastoji samo od gornje tkanine. Iako psiholozi tvrde da čak i ova opcija može dati osobu osjećaj sigurnosti i udobnosti.

Klasični pogled je bazen za krevet, fiksiran na okvir. U pravilu, okvir se čuva u visokim regalima koji se mogu izraditi od drva ili metala. Ova se opcija obično nalazi na krevetima koji su izvorno zamišljeni s baldahinom. Dizajn je praktičan i izdržljiv, tako da zavjese preko kreveta mogu biti izrađene od teških tkiva u nekoliko slojeva. Ako nema regala za pričvršćivanje, okvir je prilično montiran ispod stropa.

Mnogi odabiru nadstrešnica u obliku krune ili kupole. Okvir ima okrugli ili kvadratni oblik, tkanina je fiksirana na njemu, valovi padaju. "Kruna" je pričvršćena na strop iznad središta spavaćeg kreveta. Takva spavaća soba s krošnjama izgleda vrlo izuzetno i romantično. Glupovi je lako napraviti sami: kao okvir, možete koristiti mali obruč ili konvencionalno promuklo za vezenje. Ali ovaj je dizajn manji izdržljiv, tako da je teška tkanina neće to podnijeti.

Prekrasno, funkcionalno i proračunsko rješenje je tkanina koja visi na arc okviru. Baldachin strehe montirane na vrh zida. Najbolje od svega ova opcija je prikladna za krevet, smješten u kutu sobe.

Bilješka!

Odaberite izdržljivo i pouzdano pričvršćivanje. Baldačina Eaves mora izdržati ne samo težinu tkanine, već i dodatnih opterećenja. Pogotovo ovo pravilo je relevantno ako odaberete spol na krevetu djeteta.

Bedalin preko kreveta: vrste, prednosti i mane

Odaberite tkaninu

Obično se bira lagano i zračno tkivo za kanhin, pružajući dobar pristup zraka pod poklopcem. Idealno za te svrhe prikladna je prirodna svila. Izvrsna opcija je kotao na odraslim krevetu prozirne tkanine, kao što je organza ili veo. On neće samo ukrasiti unutrašnjost, već i stvoriti romantičnu atmosferu.

Članak na temu: označava perilicu rublja

Često se koriste teške tkanine: Jacquard, Velvet, tapiserija. Takav materijal savršeno će zaštititi spavanje od sunčeve svjetlosti i nacrta, a zimi će pomoći u održavanju topline u prostoru. Osim toga, za mnoge šupljine na krevetu za odrasle je simbol šipova i bogatstva, a prekrasna teška tkanina samo ga naglašava. Uski materijal pogodan je za ljubitelje koji se zatvaraju iz svijeta.

Vijeće

Odabir teškog tkiva s draperijom, biti spremni za činjenicu da će se prašina na njemu vrlo brzo akumulirati. Čisti takav baldahin na krevetu je težak. Ako ne plaćate dužnu pozornost na skrb o pokriće, onda mikroklima ispod njega neće biti najzdraviji.

Za dječju sobu, bolje je odabrati zavjese iz tankih prirodnih tkanina: svila, lan ili zre. Ako odlučite napraviti šupljinu dječjeg kreveta vlastitim rukama i preferiranim svijetlim materijalom, onda je iznutra bolje šivati ​​jedan fototon tkanine mirne hlade. To je potrebno tako da svijetle boje ne razbijaju san beba.

Bedalin preko kreveta: vrste, prednosti i mane

Prednosti Baldakhina

  1. Mnogi su uvjereni da baldahin na krevetu čini umirovljeno mjesto ugodnijim, daje osjećaj sigurnosti.
  2. Gusto tkivo štiti od svjetla i propuha tijekom spavanja, a također pomaže u izbjegavanju kontakta s kukcima u ljeto.
  3. Baldakhini iznad kreveta izvrsno rješenje za studio apartman, u kojem jedna velika soba odjednom nastupa nekoliko funkcija: kuhinje, dnevnog boravka, spavaće sobe i ureda. U tom slučaju, zavjese će pomoći podijeliti prostor na zonama, pa čak i igrati ulogu unutarnje particije.
  4. Krevet s krošnjama će spasiti one koji nemaju vrata u spavaću sobu. Pouzdano će vas sakriti od znatiželjnih očiju.
  5. Neki visoki stropovi u spavaćoj sobi uzrokuju osjećaj nelagode. Baldakhini iznad kreveta s tkaninom za draperiju pomažu vizualno čine strop ispod.
  6. Konačno, ovo je uređenje prave spavaće sobe. I stvaranje kotla s vlastitim rukama na krevetu za odrasle, možete dobiti dizajn element interijera koji će učiniti sobu jedinstvenom.
  7. Glavni nedostatak je prašina, koja se nakuplja u naborima tkanine i na vijencima. Stoga, krevet s krošnjama u spavaćoj sobi ne odgovara alergijama, kao i onima koji nemaju dovoljno strpljenja za periodično čišćenje i pranje elementa za dekor.
  8. Često je krevet s krošnjama obvezuje vlasnike prostorije kako bi održao red. Slažem se, ne izgleda vrlo lijepo kada su svečani i elegantni drapes kombinirani s stvarima razbacanim po spavaćoj sobi.
  9. Krevet s zavjesama vizualno smanjuje sobu, a stropovi rade niže. Stoga ova opcija nije prikladna za malu spavaću sobu s niskim stropovima. Inače, ovaj lijepi element u unutrašnjosti može stvoriti učinak leda.
  10. Baldahin se mora organizirati u unutrašnjost sobe. Zavjese, jastuci, namještaj, zid dizajn u spavaćoj sobi preko kreveta - sve to treba uskladiti s baldahinom. Ne mogu svatko samostalno postići takav rezultat.

Članak o toj temi: Kako se sami i koristite šablone za zidove pod slikanjem?

Bedalin preko kreveta: vrste, prednosti i mane

nedostaci

  1. Glavni nedostatak je prašina, koja se nakuplja u naborima tkanine i na vijencima. Stoga, krevet s krošnjama u spavaćoj sobi ne odgovara alergijama, kao i onima koji nemaju dovoljno strpljenja za periodično čišćenje i pranje elementa za dekor.
  2. Često je krevet s krošnjama obvezuje vlasnike prostorije kako bi održao red. Slažem se, ne izgleda vrlo lijepo kada su svečani i elegantni drapes kombinirani s stvarima razbacanim po spavaćoj sobi.
  3. Krevet s zavjesama vizualno smanjuje sobu, a stropovi rade niže. Stoga ova opcija nije prikladna za malu spavaću sobu s niskim stropovima. Inače, ovaj lijepi element u unutrašnjosti može stvoriti učinak leda.
  4. Baldahin se mora organizirati u unutrašnjost sobe. Zavjese, jastuci, namještaj, zid dizajn u spavaćoj sobi preko kreveta - sve to treba uskladiti s baldahinom. Ne mogu svatko samostalno postići takav rezultat.

Bedalin preko kreveta: vrste, prednosti i mane

Baldahin to radi

Postoji mnogo načina za proizvodnju kantina. Razmotrit ćemo najjednostavnije odgovore na pitanje kako napraviti kabel preko kreveta vlastitim rukama.

Trebat će vam:

  • tkanina za pokriće;
  • Svakih dekoracija: vrpce, rub, čipka, itd.;
  • igla, nit, šivaći stroj;
  • Baldahen okvir.

Dakle, ako nazovete o tome kako bi vaša zavjesa trebala izgledati kao krevet, možete početi tražiti tkaninu. Duljina platna treba biti nešto više od perimetra od kreveta, a širina - odgovaraju udaljenosti od vrha pričvršćivanja do poda. Možete koristiti i čvrsti komad i izrezati na dva ili četiri dijela. Tako da se zavjesa preko kreveta ne odvaja tijekom rada, ispasti i pati sve rubove. Na gornjem rubu, posjetni prstenovi ili šarka za vješanje. Ako se daje dekor, sve stavke moraju unaprijed šivati.

Bedalin preko kreveta: vrste, prednosti i mane

Da biste napravili let iznad kreveta, oboje možete kupiti gotov okvir i učiniti ga sami od djevojke - metalne šipke ili obruča za vezenje.

Članak o toj temi: Stvorite reljefne zidove s vlastitim rukama pomoću žbuke

Razmotrite dvije mogućnosti za domaće okvire.

  • Uzmite bar i savijte ga kako biste dobili polukružni okvir ili okvir u obliku slova "P". Tkanina treba fiksirati na štap, a bar je na zidu na glavi kreveta.
  • Za drugu opciju bit će potreban promjer hrapava. Od vanjskog kruga potrebno je popraviti tkaninu. I na unutarnjem križu, užeta je fiksirana. Spojite rakete među sobom i čvrsto ih zategnite. Da biste osigurali nadstrešnicu iznad kreveta, morate napraviti kuku na stropu i objesiti na to dobiveni dizajn.

Ako želite ukrasiti svoje spavaće mjesto po baldakhinu, budite sigurni da vagati sve prednosti i mane i mislite ako imate dovoljno strpljenja da držite krevet u krevet u ispravnom stanju. Ako je odgovor pozitivan, zatim hrabro stavite krevet u sobu s zavjesama koje će učiniti spavarno mjesto ugodnije i štiti vas od vanjskih podražaja.

Ako se odlučite napraviti nadstrešnica iznad kreveta, nije potrebno odabrati već poznate i uobičajene opcije. Možete lako pokazati svoju kreativnu prirodu i smisliti nešto novo. Bit će to zanimljiv i uzbudljiv proces, što ćete uživati ​​svaki dan tijekom odmora i spavanja.

Čitaj više