Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

Anonim

Napredak na licu mjesta nije vrijedan i gadgeti se odnose na sve sfere života. Praktičnost rada ovog ili tog unutarnjeg stavka čini život ugodnijim. To uključuje automatsko djelovanje određenih vrsta zavjesa na prozorima. Dizaji nisu više novi, ali za vlasnike po prvi put žele uspostaviti takve sustave, vrijedi razmotriti sveobuhvatno pitanje.

Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

  • Uređaj za automatsko zavjese
    • Uređaj i kontrola električnog pogona
    • Metode upravljanja
  • Prednosti rada
  • Nedostaci automatskih zavjesa
  • Gdje se automatske valjke primjenjuju
  • Vrste automatskih zavjesa

    To su valjane zavjese, rolete u zatvorenom prostoru, razne vrste sjenila. Oni su klasificirani s nekoliko znakova:

    Pomoću opcija

    1. Direktno u otvaranju je unutarnji valjak slijep na prozorima. Postoji značajan nedostatak - ova opcija ne osigurava otvaranje prozora ili čak prozor. Mogući je samo mod ventilacije.
    2. Prozor opere. Manevribilnost postaje šira, ali još uvijek potpuno otvaranje prozora neće raditi.
    3. Vanjske opcije. To su kapci, zavjese. Napravili su od metala ili plastike. Spriječite prozore od prirodnih oborina - kiša, tuča, snijeg. Zamorno spriječite prodiranje nepozvanih gostiju.

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    Izgradnja

    1. Otvorena. Konvencionalne rolete s otvorenim rubovima. Instalirani unutarnji otvori stana ili kod kuće. Donji rub ostaje neopravdan, ima uređaj za ručnu kontrolu web-prstena, nosača, kabela.
    2. Kaseta. Reproduciranje valjaka, kada zatvaranje "odlaska" iz utore okomitog vodiča. Postoji mogućnost mini-kaseta zavjesa - instaliraju se na slušnom ili potkrovlju prozore malog oblika.

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    Pokupite vrstu je važan na temelju ciljeva vlasnika. Vanjske opcije omogućuju instalaciju unutar i konvencionalnih varijacija platna - višeslojne, strukturne, asimetrične. Oni neće ometati ih. Unutarnje rolete su poželjno instalirane u novim stilovima interijera - minimalizam, high-tech, kič. Ako postoji vuča za inovacije, djeluju hrabro.

    Uređaj za automatsko zavjese

    Model bilo koje varijante sadrži osovinu s integriranim električnim pogonskim mehanizmom, navodeći tkaninu na svojoj osi. Sustav za zatvaranje otvaranja radi iz signalizacije s upravljačke ploče i pomiče tkaninu na željenu visinu otvora. Tada se vraća u prvobitno stanje. Dizajn je jednostavan i, ako želite, kućni obrtnici sami su sami pružili automatske valjane zavjese.

    Članak o temi: Kako napraviti pergolu vlastitim rukama

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    Uređaj i kontrola električnog pogona

    Ovo je srce automatizacije. To je minijaturni motor, dovoljno snage kako bi se osiguralo porast čak i teškim platnama. Hrani se iz uobičajene mreže u 220V. Ili ugrađene baterije koje imaju punjač. Progresivni modeli se odlikuju ugrađenim funkcijama koje poboljšavaju udobnost rada zavjesa na otvorenim otvorima. Naime:

    • Brzinu podizanja. Automatske zavjese za zavjese su namotane tkaninom od 10 do 25 cm u sekundi. Teže platno, sporiji je twist. Zapravo, takva funkcija u opuštenom postojanju neće trebati. Važno je pružiti instant lift ili spuštanje tijekom hitnih situacija - vatra, sjeckanje, penetraciju.

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    • Hitne čep. Potrebno je zaustaviti mehanizam dizajna u slučaju požara ili prepreka na otvaranju prozora.
    • Memorija. To će popraviti željeni položaj platna za određeno doba dana.
    • Funkcija bliže. To jest, automatske valjane zavjese se podešavaju samostalno ako otvoreni prozor nije zadovoljan vlasnicima.

    Funkcije su dostupne za vanjske valjke zavjesa - metalni plastični zatvarač. Upravljati njima vani ili unutar sobe.

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    Automatske valjane zavjese

    Metode upravljanja

    Konstrukcije imaju nekoliko mogućnosti djelovanja. Na primjer:

    • Pomoću daljinskog upravljača. Oni su ručni, zid, dodir, s gumbima. Oni pružaju otvaranje i automatsko zatvaranje zavjesa, upravljanje različitim funkcijama.

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    • U progresivnim modelima, infracrveni, sustav koji se izvodi na infracrvenim emiterima je ugrađen. Oni su instalirani uglavnom na prozore, tako da zrake sunca same upravljaju modelima kasetnih zavjesa.
    • Konzole su predstavljene jednom ili višekanalnom, omogućujući vam da odmah podignete automatske zavjese na prozorima u nekoliko soba.
    • Ručna kontrola povezana je s fotoćelima - s najmanjim prirodnim zamračenjem, automatskim rolovima na prozorima sami određuju širinu otvaranja i zatvaranja.

    Funkcionalnost i u skladu s tim, popularnost, daljinski upravljači s softverom, gdje se uzete u obzir funkcije na prethodnoj prisutnosti i dodaju se nove. Naravno, prosječna cijena za automatske zavjese jednaka je 20.000 rubalja za uređaj sa standardnim skupom funkcija. Sve što je više udobnije, procjenjuje se u pristojnom iznosu.

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    Prednosti rada

    Ono što je zgodno otvoriti i zatvoriti zavjese nije vrijedno razgovora, iako postaje lijen u vlasnicima. Ostale prednosti korištenja u sljedećem:

    1. Instaliran na bilo koji dimenzije prozora. Široki, visok, uska, mala ili otvaranje nestandardnog oblika dobro su zarobljavani sličnim opcijama. Prihvatljivi u prostorijama različitih namjena - za zavjese u kuhinji, na primjer.
    2. Automatske zavjese odvijaju nekoliko načina otvaranja koji vam omogućuju da odmah otvorite sve prozore i postupno ili jedan. Daje širok prostor za manevriranje sunčevom svjetlom - u različito vrijeme, zrake će osvijetliti sobe, kao što je potrebno.
    3. Oni imaju daljinski upravljač i tajmer. Umjesto alarm za kostiju, automatsko otvaranje zavjesa može probuditi vlasnike stana tiho ulazne zrake zore. Posebno lijepe automatske rimske zavjese na panoramskom prozoru - raste polako i nježno, oni otvaraju prekrasan pogled ispred prozora, odmah rađaju dobro raspoloženje.
    4. Bez ručnog trajnog rada, tkanina će ostati u početnom stanju - novom i iskrom. Postoji mana - to blijedi, tako da su odabrane odgovarajuće pouzdane opcije - sintetika u tom pogledu je bolja od prirodnog platna.
    5. Osim dekorativne i utilitarne funkcije, također nose zaštitne - automatske vatrogasne zavjese, neće dati kisik ući u sobu u velikim količinama s rizikom od eksplozije ili povratnog potiska. U slučaju opasnosti, ugrađeni alarm zatvara prozor, koji je očišćen staklom.

    Članak na temu: Kada možete zalijepiti pozadinu nakon temelja

    Pa, naravno, bez automatske zavjese, nije potrebno ako su otvori prozora na visini iznad ljudskog rasta ili su kapci izvan drugog kata.

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    Automatske zavjese - i vrlo user-friendly izum

    Nedostaci automatskih zavjesa

    Bilo koji dizajn, a još više tako automatski električni role, ima svoje nedostatke. Njihovo je važno uzeti u obzir, inače će udobnost rada biti u opasnosti. Na primjer:
    • Neuspjeh daljinskog upravljača. Budući da je kontrola vezana, morat ćete sjediti u mraku ili akvariju prije nego što čarobnjak stigne ako uzrok nije zakašnjela baterija.
    • Elektronski releji automatskih zavjesa reagiraju na vlagu. Ako se soba nekako veže za veliki broj kondenzata, onda kvar nije isključen ili čak izgaranje svih krugova. Važno je osigurati položaj motora i elektroničkog punjenja na suhom mjestu bez pristupa vode i paru.
    • Poteškoće za razumijevanje. Želja da se više mogućnosti igra s nama oštro vic - nije lako razumjeti u svim inovacijama, a otpad će imati značajan i, ispostavilo se da je snažno. To se odnosi na apartmane sa starijim članovima obitelji - oni razumiju načelo rada automatske zavjese nije lako.
    • Skupo popravak ili potpuna zamjena opreme je članak na kojem je vlasnik riješen odmah. Mnoge tvrtke za instalaciju nude jamstvo proizvoda i rada, ali u isto vrijeme identificirati uzrok neuspjeha, možda samo u relevantnom centru. Stoga će morati platiti pod ugovorom vlasnicima.

    Međutim, čak i navedeni nedostaci automatskog sustava funkcioniranja zavjesa ne zaustavljaju buduće vlasnike od kupnje - to je stvarno tako ugodno.

    Gdje se automatske valjke primjenjuju

    Automatske zavjese na Windows i Cornices: 5 glavnih prednosti

    "Stanište" od takvih modela. Treba pažljivo razmotriti sve stavke za razumijevanje ako vaš stan padne ili kuću pod opisanim vrstama soba. Tako:

    • Tradicionalni dizajn panoramskih prozora s zavjesama s automatskim načinom rada. Prednost je bitna - ukrasite veliki otvor s stropa na pod samo tekstil - to je teško i ne uvijek prikladno ako je soba potpuno ostakljena. Automatizacija će učiniti rasvjetu unutra kao što vam je potrebno. Važno - Slične sobe sastoje se s tkaninama za zavjese u jednoj shemi i dimenzijama boja.
    • Progresivne električne zavjese na prozorima s spavaćom sobom, dječjom, pa čak i kuhinjom. Probudite se s takvim tkaninama. Dnevni boravak nije iznimka - podebljani stilovi zahtijevaju progresivno rješenje, što, međutim, ne isključuje iskorištavanje tradicionalnog portera. Važno je uzeti u obzir da je u ovom slučaju bolje koristiti automatske rimske zavjese - udobne su i domaće.
    • Objekta mansarda. Tu je teško organizirati standardne tkane zavjese. Morate koristiti posebne sklone držača tako da su platno okomito na pod. Koristeći automatsku verziju zavjesa na plastičnim prozorima, problemi se neće pojaviti. Sve je fiksno na zidu, a operacija postaje udobna.
    • Buka izolacijske zavjese na Windows sobi Windows. U rublje ili kućnoj kotlovnici. Agregati ponekad čine potpuno nepodnošljivim zvukovima. U isto vrijeme, važno je postaviti instalaciju takvih opcija za prednosti profesionalaca i prilagoditi mogućnost instalacije s dopuštenim sigurnosnim pravilima. Neke stanice, na primjer, s otvorenim prozorima unutar, zahtijevaju otvorene prozore, tako da se automatski isporučuju automatski ropci s programom i alarmom.

    Članak na temu: Koji je alat potreban za ugradnju masovnog seksa

    Pogledajte video dizajn

    Dakle, udobnost operacije određuje, želju za uspostavljanjem progresivnih gadgeta u obliku automatskih zavjesa. Sada je važno identificirati instalater - postoji mnogo njih, a neki su se već dokazali kao odgovorni i pouzdani izvođači. Usredotočujući se s pravim pregledima vlasnika takvih struktura - oni govore o tvrtki i nijansima korištenja proizvoda.

    Sada znate koje su automatske vijence za zavjese i automatske zavjese na prozorima.

    Čitaj više