Pozadine za potkrovlje: pravilan dizajn

Anonim

Potkrovlje je stambeni prostor koji se nalazi ispod krova. Glavna značajka ove sobe je djelomična ili potpuna odsutnost klasičnog stropa, kao i zanemarene zidove. S obzirom na ovaj dizajn prostorija na potkrovlju u isto vrijeme i zanimljivo. Ovdje možete opremiti bilo koju od soba: igra, ured, spavaću sobu itd.

Pozadine za potkrovlje: pravilan dizajn

Dobro raspoloženje spavaće sobe

Mnogi dizajneri vjeruju da je to spavaća soba koja je savršena soba koja je najprikladnija za potkrovlje. To je olakšano dobrim dostupnosti svjetla, poremećajem neba i zvijezda, prekrasnim stropnim gredama.

Raspored potkrovlja

Ako je prostor ispod krova riješen da se opremi ispod spavaće sobe, onda prvo morate pažljivo izolirati, kao i rješavati pitanja s grijanjem i rasvjetom, nakon čega možete nastaviti izravno dizajnirati.

Prilikom odabira završnih materijala, posebno pozadinu za potkrovlje, iznimno je važno obratiti pozornost na prirodnu rasvjetu, a ako njezin iznos nije dovoljan, onda vrijedi sklonost svjetlijim nijansama. Sličan izbor će omogućiti da se izbjegne nedvisni izgled i učinit će spavaću sobu svjetlijom i udobnom za opuštanje u bilo koje doba dana. Osim toga, mnogi znaju o značajkama jakih nijansi kako bi sobe vizualno prostranije.

Pozadine za potkrovlje: pravilan dizajn

Ruski stil u spavaćoj sobi Mansard

Odabir stila

Izbor materijala uvelike ovisi o stilu u kojem se spavaća soba sastavlja na potkrovlju. I u ovom broju, možete se osloniti na preporuke dizajnera, kao i na vlastite preferencije. Iako možete odabrati bilo koji od postojećih stilova kao osnova, najčešće je izbor u korist sljedećih mogućnosti dizajna interijera:

  • moderno;
  • tradicionalno;
  • Stilovi minimalizma.

Sofisticiranost i u isto vrijeme moderna soba pružit će namještaj i unutarnje stavke najjednostavnijih geometrijskih oblika.

Ako je spavaća soba sastavljena u seoskoj kući, a obloge se koristi kao trim, tada se soba može izdati u zemlji ili Provenceu. Dizajn prostorije klasične stila uključuje zidove zidova s ​​pozadinom s ugodnim crtežom ili bojanjem.

Pozadine za potkrovlje: pravilan dizajn

Dizajn kontrasta potkrovnog poda uvijek izgleda spektakularan

Članak na temu: Kako rezati plastičnu osnovnu ploču za pod: izbor alata

Rješenje boja

Odaberite glavnu boju pozadine za potkrovlje slijedi s mjesta u sobi u odnosu na zabave svjetla. S sjevernom položaju, vrijedno je izbora u korist svijetlih i toplih tonova koji će dati sobu toplinom i udobnosti. Ako ne postoji definitivno rješenje, možete koristiti univerzalnu bijelu boju, razrjeđujući ga svijetle boje akcente, kao što su pistacio, ružičasta, plava, ružičasta, maslina.

Kada postoji želja da se sretnemo svakog jutra u vedrini duha, potrebno je preferirati svježe boje s nekim cool, što savršeno podići vaše raspoloženje: nijanse plave boje, boju mladog zelenila, zasićene žute, metvice.

Pa, budući da je potkrovlje određena, bevelirana geometrija, tada se ta značajka prostorije može naglasiti pomoću pozadine kontrastnih nijansi.

Pozadine za potkrovlje: pravilan dizajn

Odsutnost prirodnog svjetla uključuje tople pastelne tonove pozadine

Materijali za dekoraciju

Prilikom projektiranja dizajna zidova prostorije, kao i pri odabiru pozadine za potkrovlje, treba uzeti u obzir vrstu strukture. Ako govorimo o zemlji kućici, možete koristiti zidne panele ili obloge kako biste završili zidove. Ali ako je u potkrovlju spavaća soba u punoj preciznoj stambenoj zgradi, tada se mora posvetiti više plemenitog završnog materijala koji se koriste u modernim domovima. Najčešće je izbor u korist pozadine.

Prava udobnost i udobnost mogu se dobiti ako odaberete tekstilne pozadine za vrtićsku spavaću sobu. Uz nedovoljnu prirodnu rasvjetu unutarnje sobe prostorije, pozadinu treba imati veći crtež, dobro, kako bi se stvorila atmosfera odmora i puni opuštanja, morate odabrati pozadine s mekim uzorcima i ukrasima.

Prilikom postavljanja zidova u spavaću sobu, potkrovlje se može koristiti, na primjer, kontrastne boje pozadina, koje su prekrivene vertikalnim i nagnutim površinama prostorije. Na ovu metodu aranžmana, dizajneri se najčešće pribjegavaju, jer vam omogućuje da dobijete više neobično, a istovremeno atraktivan interijer.

Članak o temi: Trenutni ispravljači i njihovo imenovanje

Pozadine za potkrovlje: pravilan dizajn

Spavaća soba u žuto-zelenoj kombinaciji

Značajke lijepljenja

Pozadina za potkrovlje pod ovisi isključivo o osobnim preferencijama vlasnika stana. To može biti vinil, papir, bambus, fleislinski i drugi platno. Glavni zadatak je, bez obzira na odabranu materijalu, pridržavati se preporuka koje proizvođač daje u odnosu na radnu površinu.

Obično, potkrovlje šperploča, ivica, kao i drugih materijala na bazi drva. Na temelju toga, potrebno je provesti temeljitu pripremu površine:

  1. Primaranje - U ovom slučaju, vrijedi odabrati sastav koji je pogodan za visoko konzumnu drvenu površinu, au ovom slučaju, pozadina ljepilo neće se snažno apsorbirati i voziti tanjure na bubu;
  2. Usklađivanje mjesta zglobova - onih područja u kojima su ploče pričvršćene, treba ih biti srpa, nakon čega je moguće klizati i šunjati, postići savršenu homogenost premaza i ravnu površinu zida.

Pozadine za potkrovlje: pravilan dizajn

Eko-dekoracija vizualno povećava potkrovlje

Kako lijepiti pozadinu na potkrovlju? Općenito, sve je jednostavno, a sama se princip ne razlikuje od lijepljenja standardnih tkanina u uobičajenoj sobi. Najprije platno pozadinu trebalo bi blokirati istaknutom vertikalnom linijom. Prije svega, zidovi s ravnim licima su zalijepljeni, nakon čega su nastavili s trokutastim vertikalnim mjestima u potkrovlju. Svi nagnuti ravnini su pokriveni u potonjem.

Čitaj više