Klupa iz profilne cijevi učinite to sami

Anonim

Klupa iz profilne cijevi učinite to sami

Klupa iz profilne cijevi može biti pravi ukras vaše zemlje. To je jeftin i praktičan način za stvaranje situacije u zemlji s kojom, u stvari, da se nosi bilo koji čovjek.

Klupe i trgovine iz cijevi profila izgledaju sjajno i služe dugo vremena. Naravno, pod uvjetom da odaberete visokokvalitetni materijal za rad. Internetska shop grada metala metala svojim klijentima nudi veliki raspon građevinskog materijala.

Ovdje možete kupiti profesionalne podove, metalne valjanje, profilnu cijev, armaturu, pletenje žice i druge proizvode po razumnim cijenama.

Vratimo se na klupu koju ćemo napraviti vlastitim rukama. Potpuno metalik čine klupu ne ima smisla - tako gubi značajan dio svoje funkcionalnosti. U hladnom vremenu na sjedištu metalnog sjedi ne samo neugodno, već i opasno za zdravlje.

Profilna cijev se koristi samo za potporu klupe za podršku i noge. Sjedalo, ako želite, možete napraviti stablo ili plastiku.

Metalna baza će napraviti klupu izdržljive, stabilne i izdržljivo, a to je upravo ono što nam je potrebno.

Klupa iz profilne cijevi učinite to sami

Kako napraviti klupu iz cijevi profila?

Metalna baza, ako planirate koristiti cijev profila, ima mnogo prednosti u odnosu na druge materijale, naime:

  • Metalne cijevi se lako "uklapaju" pod dizajnerskim planom, koji ne možete reći o bazi betona ili lijevanog željeza;
  • Cijev ima dugi vijek trajanja, klupa će vas trajati gotovo dva desetljeća;
  • Trošak materijala nije tako velika, za bazu kamena, betona ili lijevanog željeza plaćate mnogo više;
  • Metal nije izložen koroziji, otporan na različite vremenske i vanjske utjecaje.

Materijali potrebni za stvaranje klupa:

  • Cijev za profil metala za baznu klupu;
  • Ploče za sjedala i leđa;
  • Vijci i vijci.

Članak o temi: Kako popraviti pickups za zavjese na zid?

Za instalaciju također ćete trebati:

  • Stroj za zavarivanje;
  • Bugarski;
  • čekić;
  • pila za metal;
  • Alat za zaštitu stabla od korozije.

Što se tiče klupe sjedala, ovdje biste trebali obratiti pozornost na kvalitetu drva i njegovog podrijetla. Stručnjaci preporučuju korištenje borove ploče, jer je najmanje podložan vremenskim uvjetima.

Međutim, crnogorični drvo ima jedan značajan nedostatak: oni su izolirani na površinu rezanog rezača kad su na suncu. To često dovodi do činjenice da vlasnici klupe pokvare njihovu odjeću.

Exit ovdje će biti temeljito liječenje drva prvih zaštitnih kompozicija iz gljivica i korozije, a zatim boje ili laka.

Stvaranje crteža i modela

Nijedna lijepa klupa se može stvoriti na oku, bez crteža pri ruci. Ako prvo masirate nešto iz metalne cijevi, ne pokušavajte stvoriti nešto komplicirano upravo tamo, s brojnim zavojima i dekoracijama.

Crtanje će olakšati vaš rad. Prema crtežima, modeli ili plaza su napravljeni - elementi iz guste kartona ili šperploča u punoj veličini.

Potrebni su, tako da možete napraviti detalje klupe simetrične i iste. Prema crtežu, svaki element je izrezan.

Kada počnete savijati cijev, usredotočite se na točno izgled. Savijanje cijevi je bolje pomoću posebnog alata. Dakle, da je cijev sagnuta na pravom mjestu, zagrijava se lampicom za lemljenje.

Prvo morate učiniti sve detalje koji će biti uključeni pri radu. Sada možete otići na skupštinu.

Klupa iz profilne cijevi učinite to sami

Izgradite klupu iz cijevi profila

Za skupštinu možete koristiti stroj za zavarivanje (ako ga, naravno, možete koristiti) ili vijci i odvijač. To, usput, također ovisi o ozbiljnosti predloženog dizajna. Što je viša hard klupa, više vijaka trebate pouzdano prikupiti.

Članak o toj temi: Kako i što zatvarati balkon

Sklop okvira popunjava obradom spojeva i šavova. Da biste to učinili, koristimo niti stroj za mljevenje ili datoteku. Šavovi moraju biti obrađeni dok površina ne postane apsolutno glatka, bez posude.

Okvir spreman. Samo morate pričvrstiti leđa i sjedati na njega sa svim istim vijcima i vijcima. Ne zaboravite liječiti stablo za rukovanje zaštitnim pripravcima iz insekata, gljivica i plijesni.

Klupa dekor može postati završna faza rada. Hoće li pokriti stablo lakovi, ili napeta cijelu klupu za boje, riješiti vas.

Čitaj više