Smjesa za poravnavanje poda: Razine betona, brandova i razlike, prednosti suhih mješavina, uputa i troškova

Anonim

Smjesa za poravnanje poda vrlo dobro pomaže u pronalaženju savršene površine odvajanja poda od poda tek nakon rasporeda trajne i pouzdane površine baze. To se odnosi na potpuno bilo koju vrstu baze. Prilikom izračunavanja podnog niveliranja koriste se posebne smjese tijekom popravka, pomažu u pripremi i popunjavanju rješenja u najkraćem mogućem roku. Među glavnim prednostima izravnavanja smjese za pod, kao što je visoka čvrstoća i dobra kvačila, moguće je kratko vrijeme stvrdnjavanja, lakoće ispuna i instalacije, raspodjela razine i visoki vijek trajanja.

Vrste mješavina za poravnanje pod

Za visoko kvalitetno poravnanje poda u stanu ili u kući, kuhane konstrukcijske smjese su prikladne, jer za njihovu pripremu samo trebate dodati tekućinu u određenom omjeru i temeljito miješati smjesu s mikserom ili posebnom mlaznicom na bušilica. Nakon toga, možete odmah iskoristiti gotovu otopinu, koja će ispuniti sve pukotine i nepravilnosti, čineći površinu poda savršeno i glatka.

Među glavnim vrstama mješavina možete dodijeliti kao:

  • Cement;
  • Gips;
  • Polimer.

Mješavine izrađene na temelju cementa razlikuju se na najprihvatljivije troškove. Kada se primjenjuje, praktički nema prašine, zbog dodavanja neuobičajenih aditiva i smola na gotov sastav. Među glavnim prednostima koje imaju slične materijale, moguće je dodijeliti da pripravak praktički ne daje skupljanje opterećenja, ima vrlo dobre indikatore adhezije, karakterizira visoka čvrstoća, odlikuje se dobri otpor mraze i kvar pukotina. Ovo je prilično izdržljiv materijal i, pri izvođenju ispune otopine, potonji služi kao dovoljno vremena.

Smjesa za poravnavanje poda: Razine betona, brandova i razlike, prednosti suhih mješavina, uputa i troškova

Mješavine za poravnavanje poda mogu biti cement, gipsa ili polimera

Važno! Mješavine na cementnoj osnovi mogu se lako izlijevati na beskrajnu površinu, kao i obavljati popravak u mokrim prostorija.

Gipsumske smjese se smatraju najpraktičnijim i kvalitativnijim. Oni su dobro prikladni za organiziranje završnih površina, kao i za stvaranje toplina. Gips izuzetno održava toplinu, ali ne tolerira visoku vlažnost, zbog čega, prije naoružanja, potrebno je provesti preliminarnu hidrauličku zaštitu. Takve smjese se odlikuju činjenicom da su potpuno čiste, bez skupljanja i sušenja doslovno za nekoliko sati. Osim toga, zbog komponenti koje su dio komponenti, ovaj premaz izgleda gotovo savršeno.

Članak o toj temi: Koje su ukrasne zidne naljepnice za

Smjese za poravnanje podnih podova na temelju polimera smatraju se najpopularnijom i najčišćim. Poliuretana, epoksidne smole i mnoge druge komponente koriste se kao punila. Ovaj alat karakterizira dovoljna čvrstoća, otporna na mehaničko oštećenje, kao i izvrstan izgled.

Kako se primjenjuje podna ekvalizator

Važan uvjet za raspored potpuno drugačiji spol je savršeno ravnomjerno i mat baza. Da biste eliminirali nedostatke i podove poda, potrebno je odabrati ekvilizator koji je predstavljen u najširem rasponu. Da biste dobili visokokvalitetnu i pouzdanu bazu za podove, potrebno je primijeniti nekoliko različitih smjesa za završnu obradu.

Konkretno, to će biti potrebno:

  • Nacrt poda;
  • Završiti poravnanje;
  • Korištenje posebnog pripravka.

U početku se provodi gruba ili crna kat. Ove mješavine pomažu eliminirati značajne nepravilnosti i nedostatke. Takve smjese su opremljene dovoljno snažnim slojem, najmanje 6 cm. Poravnanje završne obrade podrazumijeva uporabu tekućine ili tekućih smjesa.

Smjesa za poravnavanje poda: Razine betona, brandova i razlike, prednosti suhih mješavina, uputa i troškova

Mješavine za poravnavanje poda pomažu eliminirati značajne nepravilnosti i nedostatke

Oni pomažu istaknuti površinu, međutim, potrebno je ispravno primijeniti.

Takav premaz se koristi samo kada je površina poda prilično izdržljiva. Posebni pripravci koji se koriste za povećanje čvrstoće savršeno su prikladne za uklanjanje pojedinačnih nedostataka i oštećenja. Primjenjuju se samo u odvojenim dijelovima poda, gdje trebaju eliminirati pojedinačne nedostatke.

Metode i mješavine za poravnanje betonskog poda

Unatoč visokoj snazi ​​i stabilnosti, betonska baza, neprerađena posebnim mješavinama, u vremenu, počinje se srušiti. Može se formirati prašina, kao i razne čipove i rupe. Izbor najprikladnije metode za poravnavanje betona ovisi o različitim čimbenicima.

Posebno, kao što su:

  • Materijal podova;
  • Vrijednosti razlike visine;
  • Broj čipova i pukotina.

Koriste se najrazličitije razine, koje su zbog njihovih karakteristika prikladne za određenu površinu podne površine. Suhe veze, koje, uz poravnanje poda, također izvode izolaciju i zvučnu izolaciju. Proces uređenja baze poda primjenom suhe smjese je vrlo jednostavan, i potpuno se netko može nositi s njom.

Članak o temi: pletene košare s vlastitim rukama (34 fotografije)

Smjesa za poravnavanje poda: Razine betona, brandova i razlike, prednosti suhih mješavina, uputa i troškova

Poravnajte pod mogu biti različite metode

Cement-betonski estrih smatra se klasičnom opcijom za poravnavanje betonske baze, kada se koristi savršeno glatka i izdržljiva baza za montažu završnu obradu.

Najpogodnije i učinkovitije može se uskladiti primjenom samonivelirajuće smjese. Predložene markenderske marke imaju svoje određene razlike, zbog čega je po svom izboru i korištenju, potrebno je proučiti dostupne karakteristike smjese.

Upute za korištenje podne ekvilizatora

Prilikom primjene samonivelirajuće smjese za pod, treba uzeti u obzir upute i potrošnju materijala. Potrebno je primijeniti metodu izravnavanja s posebnim mješavinama - razinama.

Naime, u slučaju:

  • Neravnomjernosti poda ili visinske razlike;
  • Nedostatak pukotina na površini;
  • Nakon nošenja crne baze baze poda.

Smjesa za poravnavanje poda: Razine betona, brandova i razlike, prednosti suhih mješavina, uputa i troškova

Floe Equalizer se mora primijeniti strogo u skladu s uputama.

Prije obavljanja poravnanja baze poda, potrebno je proučiti postojeće upute, gdje je naznačeno kako količina suhe mješavine ide na liru vode. Također, uz pomoć nastave, otopinu možete izračunati po kvadratnom metru baze. Prije obavljanja ispune baze poda potrebno je predvidjeti, jer će to osigurati jaču adheziju smjese s betonskom bazom. Sve te prednosti suhih smjesa za poravnanje podne površine čine ih jednostavno neophodnim materijalima. Glavna komponenta uključena u smjese je cement ili, u nekim slučajevima, gipsa. Kao agregat, se koristi kvarcni pijesak ili vapnenac. Osim glavnih komponenti, u suhim mješavinama uključuju posebne polimerne aditive, zbog kojih gotova otopina ima dobru spojku, plastičnost i eliminira pojavu pukotina tijekom sušenja.

Kako odabrati mješavinu za poravnanje pod (video)

Prilikom odabira poravnanja za podnožje poda, morate odabrati visokokvalitetne materijale, jer će u velikoj mjeri ovisiti o snazi ​​i pouzdanosti gotove baze. A to je glavna svrha popravka. Želim ti uspjeh.

Članak o temi: Smart GSM prodajnice

Čitaj više