Metalna zaštita od hrđe

Anonim

Metalna zaštita od hrđe

Bez pouzdane zaštite od korozije, neće biti pokrenut metalik dizajn. Zaštita od hrđe važna je ako ne planirate mijenjati ogradu svakih nekoliko godina.

Metalne ograde - nema iznimke. Proširite život proizvoda može biti posljedica ispravne obrade. U nastavku ćemo govoriti o tehnologiji bojanja struktura od metalnog uloga, profiliranog lima i mreže, a također ćemo analizirati kompozicije za bojenje koje su optimalno pogodne za metalne površine.

Zaštita od hrđe za ogradu

Počinjemo s pripremom metala do bojenja

Ovaj trenutak je temeljni, jer određuje koliko će biti dobar da će pasti na ograde iz europskog ili profila, završnog sloja. Za početak, potrebno je očistiti ogradu od tragova boje, hrđe, ulja, masti, zagađivača. Konzervativne i radikalne metode su ovdje prikladne.

  • Konzervativac uključuje hrđe skidanje s struganjem, metalnom četkom, posebnim nožem. Najbolji rezultat će dati acetilen plamenik ili lampa za lemljenje.
  • Kada je izložen metalu, vanjski sloj boje treperi, a hrđa i skala se odlaze zbog temperaturne razlike. Ako je uklonjen tragovi korozije, odaberite kompoziciju bojanja, koji je prikladan za primjenu na nepripremljenu površinu.

Padding

Sljedeća faza je primjena prajmera, koji istovremeno štiti metal od korozije i daje stisak boje površinom. Za željezničke metale stručnjaci preporučuju odabir antikorozijskih prajmera.

Za boju, naprotiv, imovina adhezije (aluminij i bakar ne podliježe koroziji). Nanesite sloj oblaganja tla pomoću valjka, četkice ili prskalice.

Metalna zaštita od hrđe

Primjena završne obrade

Nakon primjene sloja premalera, možete nastaviti na bojenje. LKM možete primijeniti pomoću prskalice, četke ili valjka.

Bolje je slikati u 2-3 sloja s intervalima za sušenje. To će dati ravnomjernu površinu bez mana. Koristite prskalicu je najpogodniji. Da biste to učinili, obradite površinu s udaljenosti od 15-20 cm.

Članak o toj temi: Izbor brave za ulazna vrata - izbor sigurnosti kod kuće

Vrijeme izlaganja između slojeva se smanjuje na 20 minuta. Valjci se koriste za glatke površine. Prije bojenja, preporuča se razrijediti smjesu s otapalom u omjeru od 9 do 1. Teški prostori i kutovi se tretiraju četkom. Tada se sva ograda odvija s valjkom u 2-3 sloja.

Odabir metalne boje

Na web-lokaciji Madestovit.ru (najveći proizvođač metalnih ograda u Ruskoj Federaciji za 2019.) nedavno je otišao na raspravu, kako pravilno obojiti jeftinu ogradu od profesionalnih podova i koji je LKM bolji odabrati.

Metalna zaštita od hrđe

Stručnjaci tvrtke preporučuju disperziju vode i posebne akrilne boje za metal. Poželjna je posljednja opcija, jer vam omogućuje pouzdano zaštitu površine od korozije i negativnih vanjskih čimbenika (oborine, UV zračenja).

Dobro rješenje je izbor antikorozijskih sastava, koji se mogu primijeniti na tragovima hrđe i ostataka boje. Pripravci imaju otapalo, tako da eliminiraju stari sloj i štite strukture od uništenja. Emajli su također prisutni na tržištu s aditivima: sonde hrđe, antikorozivno tlo. Primjenjuju se na skinutim površinama.

Prethodna obrada baze premaz nije potrebna, što smanjuje proces bojenja ograde. Za obojene metale, anti-korozijske kompozicije su optimalne. Završna prevlaka karakterizira visok stupanj otpornosti na ultraljubičasto, olujne sedimente, oštre temperaturne razlike.

Čitaj više