Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Anonim

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Alternativa kupljenim tušem su palete koje su napravljene vlastitim rukama, budući da čak i neprofesionalni u potpunosti prikladan za njihov napor i sami napravi paletu. To će uštedjeti sredstva, a istodobno pokazati svoje fantazije i kreativne sposobnosti.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Odabir visine, oblika i veličina

Na fazi planiranja popravka u kupaonici, jeste li odlučili instalirati tuš ladicu ili tuš kabinu? Imate nekoliko načina za provedbu ove ideje. Kupite gotovu tuš kabinu, kupite gotovu paletu za tuš ili napravite tuš kabinu vlastitim rukama.

Prednosti samostalnosti uključuju sljedeće argumente:

  • značajne uštede;
  • sposobnost da napravite paletu bilo kojeg oblika i veličine;
  • Odaberite dekorativni premaz, u skladu s dizajnom cijele sobe;
  • postavite točno opremu za tuširanje koju trebate;
  • Odaberite ili naručite pojedinačnu ogradu.

Kao rezultat toga, imat ćete ekskluzivni tuš, u kvaliteti ćete biti apsolutno sigurni. U ovom članku, mi ćemo reći kako kompetentno izgraditi dušu ladicu, koje će materijale i alate trebati, a mi ćemo pomoći izbjeći pogreške tijekom izgradnje i završne obrade.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Odabrali smo mjesto za izgradnju tuš palete. Preporučljivo je staviti ga u blizini komunikacije, ali ovo pitanje nije temeljno, s kompetentnim rasporedom komunikacija, možete napraviti paletu bilo gdje u kupaonici. Posebna pozornost posvećena je estrima i hidroizolaciji poda u zatvorenom prostoru:

  • Za urbani stan, lagan estrih je najbolji prikladan i lagani dizajn palete.
  • U privatnoj kući ili u zemlji težina strukture važnima samo pri organiziranju kupaonice na gornjim katovima kuće. U tom slučaju potrebno je izračunati dopušteno opterećenje na preklapanje.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Odabiremo oblik palete. Sve ovisi o vašoj mašti, iskustvu u izgradnji i veličini sobe. Važne vrijednosti ima praktičnost buduće palete za sve članove obitelji. Na primjer, ako imate potpune ili starije osobe, veličina palete trebala bi biti velika i poželjna da ima pojednostavljeni oblik. Odsutnost oštrih kutova bit će sigurnosno jamstvo.

Odabiremo visinu paletne strane. Izbor opcija visine palete je ogroman, možete učiniti bez strane bez strana, stjecanje posebne ljestvice ili izgraditi mini-bazen. Međutim, ove su opcije dostupne uglavnom samo vlasnicima privatnih kuća, budući da se instalacija tuš laddera "na pod" zahtijeva podizanje zajedničke razine poda i veći sloj estriha. Mini bazen je vrlo težak dizajn, a može se u potpunosti ispuniti vodom može dovesti do kolapsa nosivih struktura ili preklapanja.

Članak o toj temi: Dekor stola za kavu radi sami: stil i kreativnost

Standardna visina palete za tuširanje može se smatrati visinom jedne opeke s unutarnje površine palete.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Pripremni rad

Kada je plan spreman za budući dizajn i svi izračuni su provedeni, vrijedi kupiti sve potrebne materijale, može biti:

  • ljestve;
  • cigle;
  • mort i pijesak;
  • vodootporni mastiks ili drugi materijali, slična svrha;
  • vodootporan film ili vrećica;
  • Završni materijali i ljepilo ili otopina za polaganje dekorativnog premaza.

Također trebate sljedeće alate i zatvarače:

  • valjak ili četka;
  • marker;
  • Perforator;
  • damping;
  • Master ok;
  • Razina izgradnje, Beacons;
  • Kupovi, tikci, čepovi i brtvi.

Prva razina - Ovo je priprema temelja za koju će se konstruirati paleta. Čistimo površinu poda i susjednih zidova. Ako pod nema početne betonske estrihe, onda to činimo. Bacio bazu. To se mora obaviti nužno i kako bi se izbjegla buduća struktura i kako bi se spriječilo formiranje gljivica i bakterija tijekom rada. Ako postoji želja da se paleta učini još ugodnijim, onda ispod nacrta katu možete otvoriti sustav "topli kat".

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Druga faza : Podrška cijevi ispod nagiba ljestvice s kanalizacijom, tvrde ga. Kut nagiba odvodnje mora biti najmanje tri stupnja.

Treća faza - Napunite cementnu pješčanu smjesu ili postavite bazu i strane cigle, s obzirom na visinu ljestvice i nagib na njega. Zatim, vrlo pažljivo zatvorite cijeli dizajn. Paleta je spremna za završnu obradu.

Proizvodnja

Paleta se može izraditi od cementa ili koristiti gotove betonske blokove ili opeke. Bricks je bolje kupiti ne silikat, ali keramike, budući da je ova vrsta cigle otporna na vodu.

Za drveni pod, bit će u pravu da napravi betonu i stavi ljestve na njega, a zatim podignite paletu na razinu ljestava. U ovom slučaju, bit će potrebno napraviti oplatu i pričekati nekoliko tjedana dok beton nije potpuno slobodan. Ni u kojem slučaju ne može se koristiti formulacije cement-vapna za izravnavanje površina. Potrebno je uzeti samo čisti cement i pijesak.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Značajke MarrTage Praapa

Kanalizacijska ljestvica je sustav odvodnje iz palete. Obično su odabrani plastični modeli za kupaonice. Oni su lagani, jednostavno montirani, lako se čiste, također su otporni na učinke agresivnih kućanskih kemikalija.

Članak o toj temi: Kako odabrati pravi metalni gornji vijenac u dnevnom boravku

Moderni modeli opremljeni su sifom, koji sprječava prodiranje neugodnih mirisa iz kanalizacije u prostoriju.

Ispušna rupa ljestava može se nalaziti u kutu palete, a možda i usred dizajna. Imajte na umu da je mnogo lakše napraviti pravi nagib u kutu.

Ako je svejedno, odlučili ste postaviti odvod u sredini palete, ispravno ispraviti razinu odvoda vode. Postoje rješenja koja vam omogućuju da ugradite ljestve na podu i u zid, koji je posljednji modni trend, ali zahtijeva veliki napor i znanje o instalacijskoj tehnologiji.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Oblik dame može biti drugačiji: kvadratni ili kovrčavi, okrugli ili ovalni, kao i trokutasti. Mogu biti opremljeni raznim rešetkima, brtvljenje brtve, s različitim promjerima sifona i ispusnih cijevi. Postoje cijeli tuš pladnjevi koji su vrhunski prikriveni ispod pločica i odvod neće biti u potpunosti vidljivo.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Glavna stvar u kojoj će se sjetiti uvijek treba pamtiti, dok se bave vodom je visokokvalitetna hidroizolacija. Bilo koji zglobovi i mjesta za montažu montiraju se samo pomoću brtvila i brtve. Ako se čak ni ne pružaju u batalu, bolje je kupiti brtve zasebno i dodatno obraditi sve zglobove s posebnim silikonskim brtvilom.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Montaža ljestvice obično počinje uspostavljanjem cijevi koje bi trebalo biti teško pričvrstiti u paleti tako da ga nema utjecaja i time ometati nepropusnost i pouzdanost sustava. Zapamtite o nagibu odvodnje. Ako je vaša paleta niža od kanalizacijskog odvoda, tada se nagib neće postići najmanje 3 stupnja, u ovom slučaju, povećati razinu palete i osigurati potrebnu nagib odvodnje. Kada je cijeli sustav ispuštanja montiran, postavite svjetiljke razine visine unutarnjeg prostora palete. Beaconsi pomažu u pravu nagib buduće palete. Zatim nastavite s formiranjem grube baze.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Uputa korak po korak

S obzirom da se svaki specifičan slučaj treba razmotriti zasebno, te da sve opcije za značajke vaše metode uređenja tuš ladice, uzimaju tipičan primjer: paleta je izrađena od betona.
  • Pod i dio zida koji će biti mučeni u vašu dušu, potrebno je pažljivo očistiti, umotati u vodonepropusni sastav, na primjer, bitumenski mastics s indikatorom visoke adhezije.
  • Tada je ljestve instalirana i izlivena betonom. Razina poda treba biti takva da bi kasnije postavljena pločica bila bliže ljestvama. To jest, debljina pločica plus debljina ljepila za pločicu. Gledajte podna padina koja će se izravno usmjeriti na rupu sustava odvodnje.
  • Nakon potpunog sušenja, instalirajte drvenu oplatu, širina ploča treba biti najmanje 4 cm i ispunite strane. Majstori se savjetuje debelim slojem podebljanog betona da čekaju potpuno sušenje najmanje dva tjedna.

Članak o temi: Kupke za dvoje - jedinstvo osjećaja

Brtvljenje šavova s ​​zidom i završne hidroizolacija

Kao što je već spomenuto, hidroizolacija je najvažnija faza u izgradnji tuš palete. Prvi brtvljenje šavova između poda i zidova trebalo bi se pojaviti tijekom pripremne faze, kada ili filma, i bolji nekoliko slojeva Runneroida bit će položeno na podu kako bi se u potpunosti zatvorili sve utore na mjestu zida i podu , Nakon toga, pod i susjedni zidovi pažljivo se tretiraju s vodonepropusnim pripravkom - primjenjuje se kao mješavina premaz s ravnim slojem. Potrebna debljina sloja određuje se uputama na pakiranju. Na zglobovima zidova i poda bilo bi savršeno zavode posebnu vodonepropusnu traku.

Sljedeći vodonepropusni sloj se obavlja nakon sušenja baze palete, prije početka radova okretanja. Još jednom, pokušajte istu smjesu, položite posebnu traku na zglobovima. Nakon završnih djela, svi zglobovi tuš ladice sa zidovima ili ogradom se liječe brtvilom.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Završni materijali i njihovo polaganje

Samostalno podignut dizajn može se odvojiti od njegovog okusa, jedini uvjet za dekorativni premaz je otpornost na vlagu i svojstva protiv klizanja. Informacije o ovim pokazateljima mogu se naći na paketima pločica ili drugim završnim materijalima. Polaganje pločice na podu i zidovi palete krajolika ne razlikuju se od instalacije običnih pločica na podu. Uzima se nazubljena lopatica, nanosi se ljepila za pločicu, a zatim je pločica dobro i ravnomjerno pritisnuta. Poželjno je da su zglobovi između pločica minimalni.

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Tuš paleta vlastitim rukama: upute

Najbolje je da palete koriste mozaičnu pločicu. Lakše je montirano, praktički ne slabi i omogućuje ostvarivanje kreativnih sposobnosti. Ako je pladanj za tuširanje u susjedstvu zidova ili particija, možete potpuno odvojiti susjedni prostor s mozaikom ili izvesti mozaične ploče s mozaičnim pločama s bazom.

Nakon potpunog sušenja potrebno je namamiti šavove između pločica ili mozaičnog otpornog na vlagu.

Kutove strane kako bi se izbjegli ozljede mogu se razdvojiti posebnim kutovima. Ne zaboravite odabrati tuš.

Ako imate sve ravne kutove, a površina je dobro poravnata, mozaik će pasti glatko, lijepo i oduševit će oka, a paleta za dušu će poslužiti dugo vremena i bez problema.

Čitaj više