Tuš kabina to učiniti sami

Anonim

Tuš kabina to učiniti sami

Mnogi od nas sanjaju o tuš kabini, ali ne mogu svatko utjeloviti svoj san u život, jer tuš ili hidroboks - nije jeftin užitak. Cijene za više ili manje prihvatljive modele počinju od nekoliko desetaka tisuća rubalja. Osim toga, u svakoj kupaonici ne postoji mjesto kako bi se smjestila osim kupaonice i tuš kabinu.

Ovaj problem ima jedno izvanredno rješenje - sami možete izgraditi tuš kabinu. Čak i korištenje skupih građevinskih materijala, potrošit ćete manje novca od gotove kabine za tuširanje od vodećih proizvođača, a ne postoji smisao kupnje drugog, jer jeftini modeli brzo ne uspijevaju. Kao rezultat toga, dobit ćete tuš kabinu koja zadovoljava sve vaše zahtjeve: u obliku, veličini i opremanju. Bit ćete sigurni u njegove karakteristike kvalitete, a ona će trajati mnogo godina.

Tuš kabina to učiniti sami

Tuš kabina: sve "za" i "protiv"

Ako dopustite veličinu kupaonice, ne morate birati između kupaonice i tuša, tako da možete uživati ​​u prednost i vodovodne uređaje. Ako četvornih metara diktiraju njihove uvjete, dakle, da ne bi pogriješili po izboru, predlažemo da razmotrimo sve prednosti i nedostatke tuš kabina. To će vam pomoći da odlučite jeste li spremni zamijeniti poznatu kupku na modernu tuš kabinu.

Tuš kabina to učiniti sami

Zagovornici tuš kabina obično vode sljedeće argumente:

  • Jer ljudi koji vode aktivan način života, čini se da je tuš kabina najbolja opcija. To vam omogućuje da izvedete higijenske procedure doslovno u bijegu, bez ometanja, ograničavajućih pokreta, visokih strana i zavjesa koji stalno nastojaju držati se vlažnog tijela.
  • Ako u kući postoje starije osobe, oni će biti mnogo prikladniji za pranje tušem, pogotovo ako tamo instalirate klupu. Idite na tuš kabinu i izađite iz toga neće biti nikakvih poteškoća za njih. Ali da biste prevladali visoke bočne i bake za kupanje, često vam je potrebna pomoć.
  • Tuš kabina je obično više ili manje zatvoreni prostor i stoga se zagrijava brže od cijele kupaonice. Moguće je zagrijati kabinu, jednostavno je dopušteno zagrijati vode nekoliko minuta, a zatim, već na ugodnoj temperaturi, možete početi higijenske i kozmetičke postupke.
  • Tuš kabina uzima manje prostora od kupke. Na spremljenom četvornom metru možete instalirati bide, stroj za pranje rublja ili garderobu. Osim toga, prekrasna tuš kabina, bez obzira na sve, kupljeno ili učinjeno, može postati pravi vrhunac vaše kupaonice.

Tuš kabina to učiniti sami

Tuš kabina to učiniti sami

Protivnici tuš kabine ukazuju na sljedeće nedostatke:

  • Za mnoge ljude, kupka je pravi ritual, koji je popraćen mirisnom pjenom, maslacem, svijećama, ugodnom glazbom, pa čak i šampanjac. Nisu svi spremni odustati od tog zadovoljstva koji pomaže u borbi protiv stresa i umora.
  • Mala djeca vole pljuskati u vodi. Gumene igračke i posebne boje kupelji mogu ih zauzeti dugo vremena. U tuš kabini takva zabava, nažalost, nije dostupna.
  • U kupki je prikladno oprati velike stvari koje nisu smještene u perilici ili odjeći koja zahtijeva delikatnu pranje ruku. Naravno, tu su tuševi s dubokom paletom koja djelomično rješava ovaj problem.
  • Instaliranje gotovog zatvorenog kabine ne zahtijeva pripremni rad, ali ako se odlučite napraviti tuš s vlastitim rukama, morat ćete se pobrinuti za hidroizolaciju.

Članak o temi: Oprema za proizvodnju roleta u proizvodnji

Tuš kabina to učiniti sami

Odaberite mjesto ugradnje i oblik

U načelu, tuš kabina može se instalirati bilo gdje u kupaonici, ali samo ako ste počeli planirati završnu obradu u završnoj fazi izgradnje, kada se kanalizacijske cijevi još nisu provedene. U tom slučaju, možete napraviti polaganje kanalizacije na vlastitom nahođenju, na temelju mjesta sanitarnih uređaja. Ako ste upravo odlučili zamijeniti staru kupku na tušem, morate ga instalirati što bliže kanalizacijskom usponu, to jest, na mjestu kupke. Naravno, kanalizacijske cijevi mogu se produžiti neovisno, ali to nije uvijek moguće i, štoviše, je nesigurna.

Tuš kabina to učiniti sami

Što se tiče oblika tuš kabine, to će biti u potpunosti ovisno o vašim vještinama u izgradnji i popravku. Početni majstori su bolji da ostanu na pravokutnoj ili kvadratnoj kabini. Ova kabina je lako ući u kut, tako da će uzeti manje građevinskog rada i materijala. Napredniji popravak može preporučiti tuš kabinu zaobljenog oblika ili čak u obliku ljuske.

Tuš kabina to učiniti sami

Određeni smo s paletom

Postoje dvije mogućnosti za bazu domaćeg tuša.

Spremna tuš paleta

Ovo je najlakše i najočitije rješenje. Nećete potrošiti puno vremena i truda na njegovoj instalaciji i, štoviše, ne morate se gnjaviti s podnim hidroiziranjem.

Jedan "ali": visokokvalitetna tuš ladica će vas koštati mnogo skuplje od domaćeg kata, a nema smisla kupiti niskokvalitetnu verziju puta. Akrilne i faiered tuš palete su najpopularnije. Izgledaju sjajno i dobro se zagrijavaju, ali to su prilično krhki proizvodi.

Više izdržljiviji i izdržljivi su palete od lijevanog željeza, ali zbog njihove težine postupno izlaze.

Optimalna opcija je tuš palete od kvarila ili umjetnog mramora. Oni kombiniraju izvrstan izgled i toplinsku vodljivost akrila i faience s trajnosti i trajnosti od lijevanog željeza. Ali za takvu akviziciju morat će odrediti prilično veliku količinu novca.

Nagnut pod

Ovo je pouzdanije, ali više vremena za konzumiranje. To uključuje stvaranje u tuš kabini neujednačenog spola s kutom sklonosti kojom će voda ići na zalihe. Možete napraviti takav kat samo srušivši nekoliko centimetara poda iz zidova tuš kabine prema njezinom centru. Tada je pod postavljen ne-kliznom pločicom u skladu s nagibom. Važno je dodati poseban sastav na ljepilo za pločice na formiranje gljivica i plijesni. Shakes sa zidovima tretiraju brtvilo za kupaonicu.

Članak o toj temi: Odaberite sušilo za kupaonicu

Tuš kabina to učiniti sami

Tuš kabina to učiniti sami

Povezivanje s dovodom vode i kanalizacije

Važan dio neovisne stvaranja i ugradnje tuš kabine je povezivanje s sustavom kanalizacije i vode. Da biste to učinili ispravno, svakako razmotrite sljedeće točke:

  • Da biste spojili tuš kabinu za dodir cijevi, morate koristiti posebne fleksibilne crijeva. Odaberite crijeva malo duže nego što je potrebno.
  • Cijev koja povezuje odvod s kanalizacijom mora se držati na niskom kutu. U budućnosti će uštedjeti odvod od formiranja blokada.
  • Kanalizacijska crpka je potrebna ako je tuš kabina daleko od zalaska sunca.
  • Da bi tuš kabina uklopila, instalirajte crpke s magnetskim ventilima.
  • Kako bi se voda ne akumulirala u paleti, odaberite položaj sifona tako da je iznad odvoda.
  • Kanalizacijske cijevi trebaju se držati ispod razine na kojoj se nalazi odvod sifona.
  • Prilikom spajanja tuš kabine do vodovoda, svakako koristite brtvene brtve i, ako je potrebno, silikon brtvilo.

Tuš kabina to učiniti sami

O Tomu, obično postavljaju ljestve na pod, pogledajte sljedeći videozapis.

Električar

Ako ne namjeravate opremiti svoju tuš kabinu s dodatnim značajkama, kao što su hidromasaža, parno kupelj ili učinak saune, onda će vam biti potrebna električna energija samo kako bi se organiziralo rasvjeta i prisilna ventilacija (pomoću ventilatora koji se proteže od mreže) , Bliski kontakt s vodom uključuje osiguravanje povećane sigurnosti električnih aparata. Ožičenje električna energija je bolje učiniti na vanjskom dijelu tuša. Ne zaboravite instalirati zaštitni uređaj za isključivanje koji će spremiti električnu mrežu od preopterećenja. Ako se utičnica nalazi uz tuš kabinu, učinite je odgovarajućom klasom zaštite od vlage i prašine.

Tuš kabina to učiniti sami

Ako je to moguće, bolje je povjeriti ožičenje električara profesionalnog električara kako bi bio siguran u vlastitu sigurnost i sigurnost svih članova obitelji.

Završni materijali za zidove i pod

Optimalna opcija za završnu obradu zidova i pod tuš kabine je pločica. Plastične ploče mogu se instalirati na zidove, ali to je samo privremeno, a ne vrlo pouzdano rješenje. Za zidove možete odabrati bilo kakvu keramičku pločicu - s uzorkom ili bez sjajnog ili mat, ravnog ili reljefnog. Sve ovisi samo o vašim željama i od ostatka unutrašnjosti kupaonice. Izgleda sjajno u ukrašavanju tuš kabina - mozaik premaz.

Tuš kabina to učiniti sami

Uz izbor okrenutih pločica za pod, trebali biste biti oprezni: lako je skliznuti na glatku pločicu i padati, a pločica s previše olakšica može uzrokovati kuruze i mikrotrame u stopama. Da biste se zaštitili, krevet na podu tuš kabine posebne gumene tepih.

Tuš kabina to učiniti sami

Oprema

Nakon što ste završili s glavnim komponentama domaće tuš kabine, možete nastaviti s rješavanjem manjih pitanja. Prije svega, potrebno je riješiti problem s dodatnim zidovima tuša. Netko može bez njih, ali po našem mišljenju to nije u potpunosti prikladno, pogotovo ako je u kombinaciji kupaonice u apartmanu. Najviše fiskalna opcija je zatvoriti tuš kabinu s običnim zastorima za kupanje iz vodonepropusnog materijala. Međutim, kako bi se istuširao doista lijep i gotov izgled, preporučujemo instaliranje transparentnih zaklopka.

Članak o temi: Neobično uređenje interijera pomoću panela za kamen

Tuš kabina to učiniti sami

Tuš kapke obično su napravljeni od stakla, stakloplastike ili akrilne. Staklena krila - definitivno je lijepa, ali iznimno nepraktična, jer mogu dati pukotinu ili se mogu rušiti i nakon ne-šoka. Možete, naravno, dobiti kaljeno staklo, ali to je skupo. Ista priča i stakloplastika - za naše svrhe, nije dovoljno izdržljivo.

Tuš kabina to učiniti sami

Najbolje rješenje je polikarbonatna krila. Oni mogu biti bilo koje boje, transparentne ili mat, s uzorkom ili bez. Rezane listove mogu biti neovisno ili naručene u specijaliziranoj u ovoj tvrtki. Polikarbonatni listovi mogu uzeti bilo koji oblik, čak ih možete koristiti za stvaranje zaobljene ili spiralne tuš kabine. Uz pomoć posebne građevinske opreme, polikarbonatni listovi mogu biti savijeni kod kuće.

Tuš kabina to učiniti sami

Vodovodna oprema: mješalice, kabele za zalijevanje tuša i tako dalje ugrađeni na parceli tuš kabine do vodovoda. Postoji nekoliko mogućnosti za tuš ploče - s crijevom, statički, koji je pričvršćen na zid i strop. Za više praktičnosti preporučujemo kombiniranje dvije vrste tuš ploča, na primjer, uobičajeno s crijevom i stropom za usvajanje tropskog tuš postupak.

Tuš kabina to učiniti sami

Tuš kabina je potrebna ne samo da bi sadržavala tijelo čisto, također se može provesti za obavljanje zdravlja i kozmetičkih postupaka. U velikom trgovini vodovod, pogledajte odjel gdje se prodaje oprema za tuš kabine. Tamo ćete naći hidromasažnih ploča, uređaji koji stvaraju učinak tropskog tuša ili tuš charcota, generatora pare, opreme za saunu i infracrveno zagrijavanje gore.

Tuš kabina to učiniti sami

Također ne zaboravite na pribor: gumene prostirke, rukohvate, klupe i druge važne tablete.

Tuš kabina to učiniti sami

Stvaranje tuširanja vlastitim rukama: nijanse i moguće pogreške

Sumiranje našeg razgovora o samostalniju tuš kabine, mi ćemo dati sljedeće preporuke, koje, ako je moguće, mora se promatrati:

  • Prvo morate odlučiti o veličini i obliku budućeg tuša. Na temelju tih podataka odlučite hoće li kupiti paletu ili napraviti nagnut pod. U istoj fazi potrebno je odrediti veličinu i broj krila, na primjer, ako je kutna kabina, tada dva dovoljna;
  • Prije nego što nastavite izravno na posao, uz pomoć konstrukcijskog sloja, odredite jesu li zidovi na mjestu gdje će se nalaziti tuš, ravan kut. Važno je samo ako se kabina nalazi u kutu kupaonice, a najčešće se to događa.
  • Ne zaboravite na nepropusnost. Prije svega, to se odnosi na naklonjeni spol: promatrajte ispravne omjere betona za poravnavanje smjese. Tretirajte sve zglobove silikonskim brtvilom.

Ako sve učinite, onda tuš kabina, stvorena vlastitim rukama, postat će predmet vašeg ponosa, kao i objekt divljenja i zavisti vaših gostiju.

Čitaj više