Podloge pod toplim katom: voda i infracrveni električni, toplinski refleksivni lavsan film je bolji

Anonim

Podloge pod toplim katom: voda i infracrveni električni, toplinski refleksivni lavsan film je bolji

Supstrat ispod toplog katu je potreban za siguran uređaj. Pod oblaganju je svake godine poznat u našim domovima. Ali tehnologija instalacije postaje sve teže. Industrija proizvodi mnogo različitih materijala kako bi se olakšalo ugradnja takvih katova. I nužan i jedan od glavnih materijala, nevidljivi, usput, nakon instalacije je podloge pod toplim katom.

Podloge ispod toplog poda vodovodnog sustava

Glavni zadatak podloge pod toplim podom vodenog sustava je toplinska izolacija i hidroizolacija. Postoji nekoliko podloga s takvim parametrima.

Najbolji supstrati za montažu toplina vodenog sustava su:

  • Ekstrudirana pjena polistirena;
  • Izoplast;
  • Pjenasti polistiren.

Podloge pod toplim katom: voda i infracrveni električni, toplinski refleksivni lavsan film je bolji

Podloga pod toplim podom vodenog sustava može biti izrađen od različitih materijala.

Kada koristite ove podloge prilikom instaliranja tih podloga, toplinska toplina će se smanjiti i neće biti gubitka topline kroz preklapanja. Thermalni kat vodenog sustava je kada vruća voda, prolazi kroz mnoštvo cijevi, zagrijava premaz. U isto vrijeme, postoji prava opasnost od prodora cijevi i poplave susjeda s dna. Stoga je potrebno u ovom slučaju osigurati dodatnu podlogu - hidroizolaciju.

Najbolji supstrat pod infracrvenim toplim katom

Infracrveni termički spol se također naziva film. Ova vrsta mora biti pažljivo fiksna, pridržavajući se uputama proizvođača.

Najbolji materijali za instalaciju infracrvenih toplinskih podova su:

  • List DVP;
  • Kuhar magnezita;
  • Metalizirani polimerni film (Foamphol);
  • Polietilen pjenasti;
  • Obloge u obliku listova (lovevan film s folijom premazom).

Što je toplinski infracrveni pod? Kao što vidimo, s samog imena, načelo rada je infracrveno zračenje od ugljičnih šipki ili ploča. Električna struja prolazi kroz šipke, zagrijavaju ih, počinju zračiti toplinu i tako zagrijati pod.

Članak na temu: ljepilo pozadinu na boji: opća tehnika rada

Podloge pod toplim katom: voda i infracrveni električni, toplinski refleksivni lavsan film je bolji

Podloga za infracrveni pod mora biti postavljen vrlo pažljivo

Podloga pod toplinskim infracrvenim poda je potreban materijal tijekom instalacije ovog sustava.

Budući da upravo to štedi, zbog svoje imovine izolacije topline, do 97% proizvedene topline i stoga značajno smanjuje potrošnju električne energije. No, ovdje je potrebno zabilježiti jednu nijansu, ako se koriste jeftiniji materijali kao supstrat - listove vlaknastih ploča ili magnezitnih ploča, zatim izravno na estrihu, potrebno je staviti aluminijsku foliju, a zatim supstrat. Potrebno je, za bolju toplinsku izolaciju topline s ploče preklapanja.

Supstrat, u obliku filma, mora biti složen na podu, pričvršćen snažnom aluminijskom ljepljivom trakom. I oko perimetra prostorije, spojevi između zida i poda, potrebno je izolirati s montažnom pjenom, posebnim izolacijskim trakama ili samoljepljivim izolacijskim dilatacijskim trakom. Na infracrvenim termalnim podovima, preko površina različitih vrsta prevlake za završnu obradu. To je linoleum, laminat ili parket. Prethodno, nakon instalacije takav termalni kat, listovi od tablica mora biti instalirana na vrhu. I samo na vrhu - završiti premaz. Ali postoji jedna primjedba. Infracrvene termalne podove ne mogu se koristiti u vlažnim ili vrlo hladnim sobama - u kupaonicama, kupkama ili podrumima.

Odabir supstrata pod toplim podom električnog sustava

Električni toplinski podni sustav sastoji se od kabela s dva core, toplinske senzore i regulatora topline. Načelo rada električnog grijanja je da kada se kabel zagrijava, kada struja prolazi kroz njega, grijaći element je užaren i pod je zagrijan.

Najbolje vrste podloga za topli električni pod:

  • Polistirena pjena;
  • Polietilen film s vakuumskim raspršivanjem;
  • Podloge za reflektirajuću foliju;
  • Podloge iz listova lavsanskog filma s folijom premazom.

Podloge pod toplim katom: voda i infracrveni električni, toplinski refleksivni lavsan film je bolji

Električni toplinski podni sustav sastoji se od kabela s dva core, toplinske senzore i regulatora topline

Članak o temi: Pozadine za kuhinju u različitim stilovima: Provence, moderna, zemlja

Danas je industrija odlučila pojednostaviti instalaciju toplih električnih podova i počela se oslobađaju već potpuno spremno za ugradnju, električni prostirci za grijanje u koje je uključen aluminijski leglo, čija debljina će biti optimalna. U tom slučaju ne morate postaviti podlogu. Zglobovi između zida i poda, kao u slučaju instalacije infracrvenog toplinskog poda, nužno je izoliran s posebnim samoljepljivim izolacijskim dilatacijskom vrpcom. To je u redu ne samo izolate od gubitka topline, već je izvrstan buka i zvučnika.

Preko termalnog električnog poda, listovi od vlaknastih ploče ili šperploča najčešće se slažu, a završna prevlaka je laminirana - laminat, linoleum, parket, parket. Ploče od vlakna ili ploče od šperploča savršeno štite grijaće elemente toplog električnog poda od oštećenja. Oni savršeno se nose s takvim nedostatkom takvih podova kao loša zvučna izolacija.

Supstrat za rafiniranje topline za topli kat

Kada instalirate podlogu podloge za rafiniranje topline, morate znati neke nijanse. Ako se tehnologija instalacije ne poštuje, sposobnost podloge, kako će se toplinski izolator snažno smanjiti.

Neke preporuke za ugradnju podloge za prijenos topline za topli kat:

  1. Supstrat se mora staviti na svjetlosni estrih na takav način da je izrađena reflektirajuća folija.
  2. Šehe supstrata moraju biti provedena, jačanjem s posebnom metaliziranom ljepljivom trakom.
  3. Svi grijaći elementi - kabeli, cijevi i tako dalje - samo na vrhu supstrata, koji odražava toplinu.
  4. Spojevi između zida i poda moraju nužno biti izolirani posebnom samoljepljivom dilatacijskom vrpcom. On će eliminirati vlasnike stana, tijekom rada toplog poda, od prekomjerne buke, gubitka topline i električne energije.

Ali postoje neka pravila koja treba promatrati. Jedan od njih je montirati topli kat mora biti instaliran prije instaliranja vrata, pragova, koraka. Budući da praktički ne postoji mogućnost izračunavanja točno koje visine razina prvog kata povećat će se nakon instalacije konstrukcije za provođenje topline. Najčešće, visina stropa postaje od 3 do 10 centimetara ispod. I stoga neće biti potrebno ponoviti visinu vrata ili praga u kupaonici.

Članak na temu: Kako odabrati garderobu u hodnik (30 fotografija)

Podloge pod toplim katom: voda i infracrveni električni, toplinski refleksivni lavsan film je bolji

Supstrat za opterećenje topline za topli kat treba pravilno položiti, s usklađenjem s tehnologijom

Prije početka instalacije toplog poda potrebno je znati gdje je namještaj, plinski peć, hladnjak ili perilicu rublja. I na tim mjestima, nemojte ležati grijaće elemente (cijevi ili kabeli). Ovdje, polaganje elemenata toplog poda strogo je zabranjeno.

Udubljenje zida grijaćih elemenata toplog kat mora se strogo promatrati. Jaz mora biti od 50 do 100 milimetara.

No, pridruživanje grijaćih elemenata na električnu mrežu stana ili kod kuće je najbolje povjeriti stručnjaka. Prije svega, sigurnost. U kući, u prizemlju, topli kat je nužnost. Ali prije polaganja podloge, potrebno je zaspati za nekoliko centimetara leglo iz keramistika, kao prekrasan toplinski izolator.

Karakteristike podloge ispod toplog poda (video)

Ukupno je gotovo nemoguće predvidjeti kada instalirate topli kat. Ali, nedvosmisleno, potrebna je supstrata toplinske izolacije! Stoga je najbolje povjeriti instalaciju i električni rad na uređaju toplog poda u njihovom domu od strane stručnjaka.

Čitaj više