Topli kat u drvenoj kući: vrste i aparati za zemlje, električni grijani zrak, privatna kuća

Anonim

Topli kat u drvenoj kući: vrste i aparati za zemlje, električni grijani zrak, privatna kuća

Topli kat u drvenoj kući jedan je od kriterija za udobnost, a utudaevany se smatra ekološkim, udobnim stanovanjem. Ali želim, u ime ove udobnosti, organizirana je sva topline obiteljskog ognjišta u kući. Uključujući podove. U drvenoj kući mogu biti konkretni ili militantni. Svaka je opcija detaljnije razmotriti.

Koje vrste toplim katovima u seoskoj kući mogu biti

Dakle, ako govorimo o drvenom polju, njegov je dizajn multi-sloj - to je nacrt poda, sloj toplinske izolacije, sloj hidroizolacije, čistog poda i same premaza. I između tih slojeva može se zagrijati, to jest, toplinski elementi. Vjeruje se da postoji bilo kakva seksualna izolacija.

Za drvnu izolaciju potrebna je debeli visokokvalitetni toplinski izolacijski sloj, koji će ispuniti prostor u dvostrukom katu. To mogu biti materijali kao što su mineralna vuna ili poliuretan, a može biti piljevina i drvne čipove, i, neobično dovoljno, čak i suhog lišća. Nije važno koji materijal ste odabrali, mora biti preko sloja od jednog i pol do pet centimetara. To je potrebno za cirkulaciju slobodnog zraka.

Topli kat u drvenoj kući: vrste i aparati za zemlje, električni grijani zrak, privatna kuća

Topli katovi u seoskoj kući mogu biti nekoliko vrsta

Što znači napraviti zagrijani nacrt pod:

  • To je potrebno, prije svega, organizirati visokokvalitetnu ventilaciju pod zemljom, kako ne bi truleći ploče. Samo napravite nekoliko rupa u kutovima kuće, koje su zatvorene dekorativne rešetke.
  • Bilo bi lijepo zaštititi temelj od samog vode - to ili izgradnju dobro osmišljenog scene ili korištenja stare dobre droge. Moguće je i uporaba hidroizolacijskog premaza.
  • Zatim slijedite obradu donjih krunica, ploča i kašnjenja grubog poda s antisepticima, eliminirat će stablo od gljivica i daljnje uništenje.
  • Slagalište se može obaviti na tri načina - leži na snopu snopa, kranijalne šipke ili u utorima u gredama.

Članak na temu: Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Najlakši način za stvaranje poda s grijanjem je polaganje toplog poda na kranijalnim kvržicama. Nakon toga, postoji sloj dobre hidroizolacije i izolacijskog materijala pare. Tada se osjeća čisti sloj iverice, a linoleum, laminat ili drugi završni materijal je položen na ovaj ljubičasti pod. Prema određenim standardima, temperatura prostorije od temperature poda ne smije biti različita od 2 stupnja, jer za zagrijavanje poda u svakoj privatnoj drvenoj kući, naravno, treba pažljivo.

Koja izolacija uzima: topli podni uređaj u drvenoj kući

Prilikom odabira izolacije, teško je odmah reći koji je materijal bolji. Tipično, kriteriji težine, termalne izolacijske kvalitete, materijalna ekološka prijateljstvo, njegova zaštita od požara, snage i trajnosti, te je li instalacija jednostavna. Prema ovim parametrima, najoptimalniji materijal je uobičajena mineralna vuna. Ne apsorbira vodu i ne spaljuje, a to je jeftin.

Topli kat u drvenoj kući: vrste i aparati za zemlje, električni grijani zrak, privatna kuća

Topli kat u drvenoj kući

Također kao grijač u kući Brudade, koristi se vrećica, Isoplast, polietilen, pjena. Nakon odabira materijala, moguće je i početi instalirati. Izgradite nacrt poda, hidroizolaciju, toplinsku izolaciju, isparavanje, a zatim čisti pod.

Betonski podovi i topli kat u kući

Vjeruje se da je s betonskim podovima lakše raditi, a ne s drvenim. Možete jednostavno izvesti cementnu pojačanu vezu. Ali morate početi ne od toga, ali s pitanjima - je li moguće općenito betonski pod u drvenoj kući?

To je, naravno, izdržljivo, i pouzdano i superflood. Konačno, možete koristiti samo-izjednačavanje mješavine tako da je pod također savršeno glatka. Linoleum, laminat, ista keramička pločica.

Topli kat u drvenoj kući: vrste i aparati za zemlje, električni grijani zrak, privatna kuća

U drvenoj kući najčešće obavlja vodeni sustav izoliran u vodi

Vrlo često u kući iz bara napraviti vodeni sustav izoliran, njegov dizajn:

  • Beton na bazenu;
  • Sloj toplinske izolacije (2-10 cm);
  • Ojačani sloj;
  • Topli kat - cijevi, koje su vezane za rešetke za armaturu;
  • Podloge pod podom na podu;
  • Vanjski premaz.

Članak o toj temi: Kako gipsane staze na prozorima: praktični savjeti

I električni topli kat kao sustav će se obaviti još lakše. Može se montirati na LAG-ove i kravatom. Kravate Električni pod, u načelu, montiran je kao i pod vodom. By lagas - trebate zračni razmak, zračni sloj. Kabel je položen na mrežu armature, koja je učvršćena na zaostatku. Praznine u ovim zaostajanju su rezanje, već su izolirane folijom, pakiran je grijaći kabel s raskrižjem kašnjenja.

Moderni topli električni podovi u drvenoj kući

Sljedeća metoda je vrlo popularna. Sastoji se u polaganju električnih prostirki na drvenom preklapanju. Za takvu instalaciju ne morate pucati one ploče koje su već položene.

Topli kat u drvenoj kući: vrste i aparati za zemlje, električni grijani zrak, privatna kuća

Topli shema električnog poda

Ova se operacija izvodi na dva načina:

  • Prvo moda , Kat kabel je montiran na pod drvenom do pripremljenog pred-stubišta. Dubina slotova je 2 cm. U vremenu je skupo, ali je prilično ekonomično na novcu.
  • Metoda dee. Oh. Montirani sustav iznad drvenog poda. U ovom slučaju, podove šperploča je pokriveno kako bi poravnao bazu. Tada već postavljaju tepihe za grijanje, a zatim se montira odabrani premaz (linoleum, laminat itd.).

Vrlo važna točka - potrebno je napraviti shemu polaganja samog kabela za grijanje. Zašto trebate detaljan plan? Pomaže u izbjegavanju oštećenja mehaničkih kabela, što se može dogoditi u procesu popravka sobe.

Koji je topli kat najsigurniji

Sigurnije se može smatrati drveni podnim grijanjem s toplim samoregulirajućim kabelom. Činjenica je da termalna matrica, koja ulazi u žičani uređaj, mijenja intenzitet grijanja na stroju. I sve to kao zrak se zagrijava u sobi. Samoregulirajući kabelski topli podovi apsolutno su opravdani u drvenoj kući. Uostalom, situacije koje mogu biti povezane s pregrijavanjem zbog namještaja odozgo, jednostavno su isključene.

Članak na temu: hranilice za ptice to rade sami

Topli kat u drvenoj kući: vrste i aparati za zemlje, električni grijani zrak, privatna kuća

Topli kat u drvenoj kući bi trebao biti pouzdan i siguran

Posebne sigurnosne mjere toplih katova u kuću za prijavu, naravno, moraju se izvršiti. Na primjer, ovaj kabel je upravo dvostruki stupanj zaštite. To jest, kat se povezuje s strojem, nakon čega je instaliran. Tamo gdje kabel prolazi potporne šipke, pogonjeni obveznom izolacijom zidova folije.

Topli podni uređaj u drvenoj kući (video)

Topli katovi u sjeckanoj kući mogu biti različiti - električni, voda. Glavna stvar je da je sustav instaliran ispravno, sigurno i možete koristiti svoje tople etaže bez pritužbi. Pozovite stručnjake, savjetuju se s profesionalcima, štede i čine to "dobro i dugo vremena." I pustite novu ili ažuriranu kuću bit ćete topla i vrlo udobna!

Uspješan izbor!

Čitaj više