Air Connection: krug regulatora topline, video i električna energija vlastitim rukama, infracrveni ispravni

Anonim

Air Connection: krug regulatora topline, video i električna energija vlastitim rukama, infracrveni ispravni

Priključak toplog poda posljednjih godina postao je prilično rasprostranjen priključak toplog kat sada ne luksuz, već razumno ulaganje novca. Instaliranje takvog kata u potpunosti pod snagom osobe koja je rastavila u struji. Ovaj rad zahtijeva posebnu skrb, jer ovisi o tome koliko će pod ispravno raditi.

Kako spojiti topli kat: osnovne informacije

Do danas, veza toplog poda nije rijedak slučaj. Mnogi vlasnici apartmana i vikendica opremljeni su grijanim podovima. Bez obzira na to koliko su baterije u stanu, pod obično ostaje hladno.

Topli kat pomiče uobičajene sustave grijanja, zagrijavanje zraka u zatvorenom prostoru je ravnomjerno i zagrijavanje površine poda.

Zrak se zagrijava i penje, ali u isto vrijeme temperatura poda ostaje dovoljno visoka - oko 23 stupnja, koji pruža udoban nalaz čak i na kamenom podu.

Krug toplog poda

Prednosti toplog poda:

  • Pouzdan i izdržljiv;
  • Ne suhi zrak;
  • Ravnomjerno zagrijava sobu;
  • Ne održava se, za razliku od radijatora;
  • Ekonomično u usporedbi s plinskim grijanjem.

Za montiranje toplog katu potrebno je poseban toplinski senzor, koji će pratiti temperaturu. Ovisno o vrsti toplog katu - vode ili električnog, u posebnim trgovinama, možete kupiti regulatore temperature Thermolux RT 110 ili našu udobnost TR 721.

Shema tople točke: Pripremni rad

Što god radite, morate provoditi preliminarno djelo. Priprema Prije montaže toplog poda leži u izračunu materijala za rad i čišćenje teritorija.

Air Connection: krug regulatora topline, video i električna energija vlastitim rukama, infracrveni ispravni

Prije opremanja toplog katu potrebno je provoditi preliminarno djelo.

Plan akcije:

  1. Planiranje postavljanja grijaćih elemenata. U zatvorenom prostoru imaju mjesta koja ne trebaju grijanje, tako da takve nijanse treba osnovati prije početka instalacije. Također biste trebali nacrtati plan s naznakom svih veličina. To je potrebno ako trebate rastaviti pod. Uduženje između kabela je najmanje 15 cm, kao i udubljenje od zidova od najmanje 5 cm.
  2. Priprema površine poda. Prije svega, morate se riješiti nepravilnosti ako postoji. U nekim slučajevima, potreban je estrih. Visina kravata je više od 3 cm, inače će se pojaviti pukotina.
  3. Mjesto za termostat. Potrebno je dobro planirati gdje će se termostat biti smješten. Trebalo bi biti na prikladnom mjestu niže od 30 cm od poda. Potrebno je dostaviti ga, a budući da je moć toplog poda je znatna, onda je bolje to učiniti iz štita. To će omogućiti štit instalirati stroj posebno za pod.
  4. Toplinska izolacija. Instaliranje barijere za toplinsku izolaciju oko perimetra cijele prostorije, kao i s pokretanjem zida, može smanjiti gubitak topline za 30%. Toplinska izolacija mora biti otporna na visoke temperature.

Članak o temi: Odabir laka za brzo sušenje za podove

Možete spojiti pod do struje vlastitim rukama, bez stručnjaka za savjetovanje. Ali postoji jedan bitan uvjet - kako bi se spojio topli pod do toplinskog senzora i na štit morate razumjeti električnu energiju.

Povezivanje toplog poda do termostata: Električni sustav

Kada instalirate topli kat, morate shvatiti da je to složen sustav koji gubi cijelo značenje bez odgovarajuće kontrole. Za kontrolu temperature i postavljanja parametara, termostatori su spojeni na tople etaže.

Regulatori temperature su vrlo različiti u njihovim karakteristikama. Oni su podijeljeni u mehaničke gumbe i senzor. Također na programira i nezagramiranja.

Rad termostata izravno ovisi o mjerenjima toplinskog senzora. To je mjerenje toplinskog senzora i dobiva stvarnu temperaturu. Termostat kontrolira i kontrolira napajanje ovisno o danim podacima. Senzor se nalazi u blizini grijaćih elemenata.

Air Connection: krug regulatora topline, video i električna energija vlastitim rukama, infracrveni ispravni

Termostat je spojen na kontrolu temperature i postavljene parametre

Termostat TEZPZ je dizajniran za podešavanje temperature. Ako je određeni prag premašen, regulator temperature će prikazati temperaturu na zaslonu i dati signal.

Senzor je instaliran u varu i izli se uz estrih. Potrebna je varala da se senzor može zamijeniti, bez rastavljanja pod. Termostat nije veći od 1,5 m od poda.

Vrste veze:

  • Izravno iz štita;
  • Iz najbliže električne jele.

Prva opcija je pouzdanija i ispravna ako je riječ o električnom podu. Takav spol ima visoku potrošnju energije. Stoga se ožičenje treba položiti s izračunom. Paul ni na koji način ne povezuje s starim ožičenjem.

U slučaju zagrijavanja vode, električna energija će konzumirati samo termostat.

Kontrolni dijagram termostata na struju

Termostat treba odabrati, uzimajući u obzir vrstu grijanja. Također biste bili sigurni da je termostat koji odaberete dizajniran za moć da se pod će konzumirati. Električni tip toplim podovima već podrazumijeva ugradnju termostata.

Članak o toj temi: korištenje ploče za rasipanje topline za topli kat

Do danas postoji mnogo različitih termostatora, među kojima se mogu razlikovati regulatori tvrtke TegLolux.

Za male sobe koristi se topli kat "minimalnog mat", koji se također povezuje s termostatom.

Nakon što je podna karta toplog katu spremna, možete nastaviti s izborom mjesta instalacije termostata. Mora biti blizu napajanja. I također biti daleko od senzora topline.

Air Connection: krug regulatora topline, video i električna energija vlastitim rukama, infracrveni ispravni

Kontrolni dijagram termostata na struju

Stroj se može ugraditi između termostata i glavne prehrane. Rad će raditi ako se pojavi kratki spoj ili će doći mnogo napona. To se radi kako se ne spali termostat. Za ljeto se stroj može isključiti, de-energizirati cijeli sustav toplog poda.

Ovisno o vrsti termostata, trebate pripremiti mjesto. Učitajte sve potrebne žice, stavite u snimanju. Žice moraju biti tri, dvije trojezgrene i jednu dvostruku.

Nakon svih žica i termostata postaju na svojim mjestima, spojite kabel s termostatom. U pravilu postoji shema instrukcija na termostatu. Faza je označena "L" ili "F". Zero je označeno slovom "n". Žice naslikane u plavom boju, razjašnjavaju se na nulu. Crno, bijelo ili smeđe, u fazi.

Oznaka na termostatu je također vrlo razumljiva. Dvije žice su moć termostata (faza, nula), treći je bacanje, to će biti uzemljenje. Još dvije žice su žice iz grijaćeg elementa (faza, nula), treći kombiniraju terminal s glavnom prehranom. I dvije žice dolaze iz toplinskog senzora. Korištenje dvoslojne žice bit će netočna, jer je uzemljenje obvezno.

Nakon instalacije trebate provjeriti i uključiti nisku snagu. Kada uključite, mora se čuti mali klik.

Spajanje toplog poda do električne energije: Shema vodenog poda

Da biste instalirali termostat na topli kat s grijanjem vode, potrebno je više znanja i truda. Razlika je u tome što je teže preklapati vodu nego isključiti grijaći element.

U biti, postoji prekid električnog kruga, ali zbog činjenice da je grijanje vode nije ujednačeno, potrebno je staviti više "prekidača" -revrotrans.

Za ravnomjerno zagrijavanje poda, kao i prilagođavanje temperature u različitim prostorijama, kolektor uključuje dizajn poda tog. On regulira protok vode u odvojena područja, odnosno distribuira vrući tok jedinstvenog protoka.

Članak o temi: zavjese za jednu stranu za kuhinju i spavaće sobe - savršeno rješenje

Proces povezivanja toplog poda do električne energije

Uspostavlja ili ručni termostati ili servo diskove. Servo će vam omogućiti kontrolu protoka vode pri postavljanju podešenih temperatura na termostatu. Budući da je servo instaliran, u pravilu, ne u jednom slučaju, shema veze je komplicirana. Instalirani su čvorišta za uključivanje tako da spojite takvu količinu. Oni omogućuju vam da postavite paralelnu vezu za sve servo pogone.

Kada je spojen, možete koristiti termalni senzor WZA 90e ili BRT-2B UHL 4, koji su prikladni za uređaje za grijanje vode.

Ako shvatite kako spojiti jedan servo pogon s termostatom, onda ćete raspršiti kako se povezati s istom linijom. Shema je ista kao i kod električnog uloga, dodatno se dodaje uključivanje samo u sklopnom bloku.

Termostat za topli kat vlastitim rukama: shema za ir-katu

Infracrveni pod, ona se također naziva filmom, na europskom tržištu već duže vrijeme. Radi s 220 volti mreže.

Postoje dvije vrste filmskih podova:

  1. Iz tankog filma. Bakar i srebrne trake su grijaći element. Valjana poginu, ali je podijeljena na dijelove, koji su zatim spojeni na krpelji i posebnu izolaciju.
  2. Od ugljičnih šipki međusobno povezanih žicama. Ima dugo jamstveno razdoblje. Ako jedan od šipki gori, ostatak poda radi ispravno.

Toplinski regulator toplog poda

Infracrveni pod ima pozitivan učinak na ljudsko tijelo. Ne osuši zrak i ne razlikuje štetne tvari. Instalacija infracrvenog poda je prilično jednostavna i ne zahtijeva pripremni rad. Podešeno pomoću termostata, zbog kojih se postiže maksimalna udobnost i ušteda energije. Kada se temperatura smanjuje, toplinski senzor šalje signal na releju, radi kao prekidač i prekida struju napajanja.

Spoj s termostatom se izrađuje na isti način kao i kod konvencionalnog elektrofola.

Snaga je izrađena od mreže, prolazi kroz termostat. Kontrola se vrši na štetu toplinskog senzora. Budite sigurni da mase.

Kako spojiti topli kat do termostata (video)

Kada kupujete materijale za povezivanje toplog katu ne bi trebali uštedjeti. Budući rad pod poda ovisi o kvaliteti toplinskog senzora i termostatora. Osim toga, jeftini kineski fakes mogu uzrokovati zatvaranje ili požar.

Čitaj više