"Prerušavanje" plinski kotao u kuhinji: 5 najboljih načina

Anonim

Sezona grijanja počinje i završava neovisno o okolnostima i vremenskim uvjetima, au nekim regijama uopće nije, tako da ljudi uspostavljaju individualno grijanje. To je ekonomičnije i učinkovitije. Ako je potrebno, može se uključiti ranije i isključiti kasnije, dodavati ili smanjiti temperaturu.

Ali on ima jedan težinski nedostatak - izgled. Kotao ima prilično velike dimenzije i nije ga tako lako prikriti. Posebno je teško učiniti ako je kotao dvostruki ili stari uzorak.

Instalirajte pojedinačno grijanje je prilično problematično. Bit će potrebno podmiriti sva pitanja s plinom, napraviti projekt i provesti prilično impresivan iznos za kupnju opreme.

Plinske usluge snažno preporučuju da ne skrivaju kotla zbog povećane opasnosti ovog instrumenta.

Kotlovi mogu biti s otvorenim plamenik i zatvoreni. Druga opcija je sigurnija iu većini slučajeva koristi se.

Ali neke kamuflažne akcije i dalje su dopuštene.

Stavite kotla u ormar

Ova opcija je prikladna za zatvorene kotlove, ali unatoč ovoj metodi postoji masa značajki. Mora se otvoriti dno ormarića, a zidovi su na udaljenosti od najmanje 10 cm od jedinice kako bi bili prisutni protok zraka.

Prije prerušavanja kotla, dakle, morate se posavjetovati s stručnjacima u plinskoj službi tako da ne moram sve ponoviti u budućnosti.

Zaslon rešetke

Danas postoji masa montiranih zaslona koji se koriste za maskiranje cijevi, radijatora i drugih elemenata. Većina njih ima strukturu rešetke, tako da će svježi zrak biti lako nastao na plinsku jedinicu.

Ako odaberete rešetku ispod boje, oblik i stil kuhinjskih slušalica, nitko nije pogodio da je kotler skriven iza jedne od particija. Sve će izgledati elegantno i lijepo.

Decoupage

Danas je tehnika decoupage u velikoj potražnji. Sastoji se u završetku površina s dekorativnim materijalima - salventima, koji su fiksirani s PVA i Larnish ljepilom. U tom slučaju možete pokupiti bilo koju boju i crtež koji odgovara stilu prostorije.

Članak na temu: Kako stilski pohraniti boce vina?

Samo-tech

U trgovini možete kupiti poseban film koji već ima ljepilo. Pada na bilo koju površinu, samo rezervni zaštitni papir. Bolje je to učiniti odozgo, skidajući papir postupno tako da film ne lijepi, inače neće nestati.

Film je predstavljen u trgovinama u širokom rasponu - glatka i reljefna, prozirna ili zasjenjena, s uzorkom ili jednim fotona.

Ako je moguće, vrijedno je pokupiti film, najnepotrebnu površinu kuhinjskih slušalica tako da se čini u jednoj cjelini, a kotao se nije istaknuo na općoj pozadini.

Umjetno cvijeće

Takav element dekora nije previše popularan i lijep, ali u ovom slučaju to je prilično dopušteno. Vrijedno je pokupiti najviše sličnije cvijeće na živim biljkama i staviti ih na kotao. U idealnom slučaju, moraju se spuštati i pokriti kotla. U bilo koje vrijeme mogu se ukloniti i zamijeniti novim.

Biljke uživo mogu se nadopuniti, što se može postaviti na policu, malo ispod kotla. Dakle, kuhinja će imati vlastiti ulaz uživo, a umjetne biljke žive žive, i neće biti naglašena na njihovu pozadinu.

Koristeći žive biljke, vrijedi odabrati one koji vole topli klimu, jer će toplina doći iz kotla. Osim toga, to će češće zalijevati.

Nije teško prikriti kotla, glavna stvar je maksimizirati fantaziju i uzeti u obzir značajke interijera i pravila sigurnosti požara.

Kako sakriti plinski kotao u kuhinji. Stručni savjeti (1 video)

Maskiranje plinskog kotla u kuhinji (14 fotografija)

Čitaj više