Kako napraviti popravke u kuhinji dnevni boravak?

Anonim

Kako napraviti svoj stan prostran, unatoč malom području? Možete koristiti otvoreni izgled. Ovo je naziv dizajnerskog prijema, koji omogućuje na jednom teritoriju kako bi ujedinio dva funkcionalno različita prostora.

Kako napraviti popravke u kuhinji dnevni boravak?

Kombinirajući kuhinju s dnevnim boravkom idealno je rješenje za male apartmane.

Blagovaonica u kombinaciji s kuhinjom i spavaćom sobnoj spavaćom sobom pomaže vizualno "gurati prostor" prostor, smanjiti broj kutova, povećati korisno područje. Popravak kuhinjske dnevne sobe zahtijeva poseban pristup. Dizajn takve sobe treba obvezno zoniranje, ispravan izbor slike u boji, višenamjenski namještaj.

Zoniranje sobe

Pokrenite kuhinju Popravak se preporučuje od redevelopcije prostorije, ako je potrebno. Najčešće, proširiti područje, uklanjaju zid između hodnika i kuhinje, ponekad eliminiraju particiju koja dijeli ove sobe s hodnikom. Da biste proširili dnevni boravak, možete kombinirati bilo kakve prostore, ali važno je zapamtiti: ako se hrana priprema u blizini spavaće sobe, tada će se mirisi pripremanja hrane iz kuhinje ometati odmor.

Kako napraviti popravke u kuhinji dnevni boravak?

Kuhinje možete dijeliti s dnevnim boravkom s bar brojačem.

Popravak dnevnog boravka u kombinaciji s drugom funkcionalnom prostorom bit će uspješna ako je ispravno podijeljena na zone. Obično se preporuča dizajneri:

  1. Mjesto za kuhanje. U kućama malog područja u ovoj zoni, male kuhinje su najčešće instalirane, uključujući i stol, nekoliko ormara, pranje, štednjak.
  2. Mjesto za večere i recepciju (izravno dnevni boravak). Postoje veliki stol, stolice ili nekoliko stolica.
  3. Ako omogućuje kuhinju, možete odabrati dodatno rekreacijsko područje s malim kaučem, stolom za kavu, lampu ili desktop lampe.

U kuhinji-dnevni boravak izgledaju skladno i holistički, koriste posebne tehnike zoniranja. Obično, mjesto gdje se priprema hrana, od ostatka prostora odvojen je šalterom. To je prikladno jer:

  1. To zahtijeva minimalne materijale za svoju konstrukciju.
  2. Stalak ne služi samo za vizualno odvajanje, već se također može koristiti kao tablica (blagovaona ili radnika).
  3. Stolna stalak može biti dodatni naglasak, naglašavajući izvorni kuhinjski dizajn.

Članak o temi: Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Umjesto stalak, moguće je podijeliti sobu s dvostranim ormarićem, kaučom, dekorativnom pregradom. Iste metode zoniranja mogu se koristiti pri opremati dnevnoj sobi spavaća soba.

Za odvajanje kuhinje i dnevnog boravka, nije potrebno koristiti vertikalne "separatore", bilo da je to kauč, ormar, itd. Parcela dizajnirana za kuhanje može biti označeno podizanjem poda za nekoliko centimetara. Takav podijum izgleda sjajno, ali neugodno za starije i djece.

Možete zonate prostor koristeći različite podne obloge, više razina stropove, kontrastna rješenja boja.

Najsjajnija metoda zoniranja je kamin. Rotible prema dnevnom boravku, ova jedinica može postati središte interijera.

Odabir rješenja boja pri popravljanju dnevnog boravka kuhinje

Kako napraviti popravke u kuhinji dnevni boravak?

Kuhinje možete dijeliti s dnevnim boravkom pomoću različitih podnih premaza.

Naravno, izbor rješavanja boja ovisi o ukusima vlasnika. Međutim, postoje pravila koja vam omogućuje da stvorite skladan prostor dnevnog boravka:

  1. Sve zone kombiniranih prostora moraju se međusobno kombinirati u boji. Najlakši način da koristite različite nijanse iste boje.
  2. Odabirom željenih tonova, treba imati na umu da je to više subjekta, manje zasićena treba biti njegova boja. Previše svijetli ormar, nepotrebno Motley zavjese mogu vizualno razbiti ravnotežu prostorije, uzrokovati stanje nelagode.
  3. Ljudi koji vole jesti su suvišno, ne preporuča se koristiti u kuhinji dnevni boravak toplim bojama. Oni (to dokazuju psiholozi) ojačati apetit. Hladne boje, naprotiv, smanjuju apetit.
  4. Najbolji zidovi i namještaj u kuhinji. Oni čine sobu transparentnijom, prostranom. Ako u dnevnom boravku ima mnogo prirodnog svjetla, glavnu boju možete razrijediti sivom ili smeđom (za stvaranje neutralne atmosfere) ili bilo koje druge nijanse.

Trebali biste razmotriti rasvjetu dnevnog boravka. Obično dizajneri preporučuju kombiniranje ukupnog svjetla za cijelu sobu s odvojenim osvjetljenjem svake zone. U samoj kuhinji, ugrađene svjetiljke će biti prikladne, dnevni boravak može koristiti sconces, podne svjetiljke, lustere, itd.

Članak o toj temi: Kako odmotati kabel s bubnjem

Nijanse ukrasa i popravka

Kako napraviti popravke u kuhinji dnevni boravak?

Kuhinjska shema ispušnih plinova.

Svaki, obavljanje popravka, treba znati sljedeće:

  1. Pokretni popravak u kuhinji-dnevnom boravku, trebali biste razmisliti o dobroj haubi. Moć uobičajenog agregata za kuhinju možda nije dovoljno: miris hrane neće u potpunosti eliminirati. Bolje je odabrati industrijski ekstrakt s kapacitetom od najmanje 600 m³ po satu. U velikoj prostoriji i to može biti nedovoljno.
  2. Što je snažniji ekstrakt, to stvara više buke. Stoga ćete morati biti u mogućnosti potrošiti dodatno kako biste uspostavili posebne prigušnice komore.
  3. Prije početka popravka potrebno je dobiti dozvolu vlasti da sruši zid. Ako to ne učinite, zakonitost ponovnog razvoja morat će se dokazati kroz sud. Promjene treba fiksirati u BTI.
  4. Ako se dnevni boravak koristi ne samo za primanje gostiju, već i za noćni odmor, preporuča se razmisliti o tome kako će udobno biti noćni odmor ispod buke hladnjaka ili drugih kućanskih aparata instaliranih u kuhinji.
  5. U ukrašavanju kuhinjskih prozora, dnevni boravak je nepraktičan za korištenje zavjesa. Tkanina apsorbira mirise.

Popravite kuhinjski dnevni boravak koji provodi sva pravila ne uzima mnogo vremena, već će učiniti sobu ugodnijom i funkcionalnijom.

Čitaj više