Trebate zahod ili umivaonik? Što učiniti? Kako očistiti blok?

Anonim

Trebate zahod ili umivaonik? Što učiniti? Kako očistiti blok?
Koliko udobnosti dobiva moderne osobe, učinit ćemo samo kada otkrijemo da je voda vrijedna u sudoperu ili kupku, a toalet odbija ponovno postaviti ga. Štoviše, takvi incidenti javljaju se na najneprihvatljiviji trenutak na samom zakonu o zločini. Što učiniti kako bi povratili udobnost, a vaš stan sjaji čistoću i red?

Procjena situacije

Prije žure na telefon i nazovete uslugu pomoći, odredite koliko je toalet ili umivaonik zatvoren:
  • Voda ide polako, gotovo vrijedi. Ali još uvijek postupno prodire u kanalizacijski sustav. Ovo nije najstrašnija skripta. Iz pozicije pomoći će običnom kantu. Da biste to učinili, potrebno je zatvoriti rupu gumene hemisfere i oštro pritisnuti ručicu uređaja nekoliko puta. To će pomoći u guranju cork pauze.

    Kemija će pomoći da izađete iz situacije. Dovoljno je sipati u skladu s uputama alat u ispusni otvor i pričekajte dok ne radi svoj posao. Bouffering odlazne vode poslužit će kao signal činjenici da je potrebno zagrijati vodu i kuhati odvod, ispirati ostatke masti i jazi. Ova metoda je poželjna eliminirati blokove u zahodnim zdjelima, jer To je nezgodno raditi Vatuz.

  • A što učiniti ako voda ne uspije i stoji, ne laže? Ako Vanutuz ne pomogne, morate izazvati teške artiljerije. Vodovodni kabel pomoći će u ovoj nesreći. To je čelična žica uvijena u spiralu. Jer jednostavnost rada jedan kraj kabela se nada. Drugi kraj ima dosadno. Duljina prosječnog domaćeg kabela je 3 m. Rad je brži kada se dva uzimaju za posao. Jedan okreće ručku, a drugi gura kabel u sustav. Rotirajući pokreti omogućuju bušilicu u utikaču u prometnoj gužvi, zaobilazeći zavoju cijevi. Tipično, određena duljina kabela je dovoljna za ispravljanje položaja. Kada je čep slomljen, morate napraviti nekoliko translacijskih pokreta kabelom, nakon čega se može ukloniti i ispirati.

    Kada radite s kabelom, važno je zapamtiti da ključ uspjeha ovisi o ispravnom položaju instrumenta. Mora biti u napetom stanju. Ako žica obilježja i savija na neko koljeno, kabel će se razmaziti.

Ako je tvornički kabel nije bio pri ruci, učitelj bi izašao iz poteškoća s prikladnom žicom i utovarivačem u obliku velike matice ili vrećice s malim kamenjem. U isto vrijeme, sama žica mora biti dovoljno kruta da prevladaju otpor utikača, a istovremeno je dovoljno fleksibilno da se slobodno kreće unutar komunikacija.

Nažalost, stvarnost je takva da se ta vrlo kabel i prikladna žica u gospodarstvu ne ispada u pravom trenutku. Što još uvijek radi?

Ako je toalet začepljen. Što učiniti?

Trebate zahod ili umivaonik? Što učiniti? Kako očistiti blok?

Kada je kupka ili umivaonik začepljen, još uvijek tolerantan, jer se prljava voda može iscrpiti u zahod. Ali kada ova posljednja instanca ne uspije, situacija postaje kritična. Pogotovo tužan položaj onih koji žive u apartmanima. Doista, u ovom slučaju ne postoji štednjak na kraju vrta.

Slaba propusnost može biti "izliječena" kemikalijama poput "Crot". Vantuz može pomoći kada kuća ima uređaj pogodan za promjer vašem bijelom prijatelju. Ako se situacija ne riješi ovi alat, morate pribjeći kabelu. Kada se voda spusti, poželjno je nositi se s pražnjem kemijskim sredstvom otapanja ostataka pluta. Vruća voda će pomoći isprati otopljene ili očistiti cijevi.

Međutim, blokiranje toaleta je moguće i nepristojni predmeti poput spužve ili nasumično izliveni krpom. U tom slučaju morate pokušati uhvatiti dosadne smetnje. To se može učiniti primjenom savijenog kukičane žice. Ako ove manipulacije nisu bile okrunjene uspjehom, morat ćete nazvati svu našu pribranost, proslaviti više zraka i dobiti ruke te teorest stvar.

Uklonite blokada u kupaonici

Trebate zahod ili umivaonik? Što učiniti? Kako očistiti blok?

Čišćenje komunikacija ide u kadu se ne razlikuje na poseban način od WC školjke. Osim jedne točke. U kupki, međutim, kao u sudoperu, postoji ispusna rupa koja štiti stan od poplava. Kada radite s vozilima, morate ga zatvoriti kako biste stvorili unutarnji tlak. U suprotnom, to neće biti hidropater. Stoga zatvaramo rupu prelijevanja, a tek nakon toga možete početi raditi.

Druga nijansa je da je sustav ispusanja kupke dostupan i podvrgnut rastavljanju. Osobito kada koristite moderne cijevi. Ako Vantuz ne pomogne, ne žurite da biste dobili glomazni kabel. Moguće je učinkovitije rastaviti šljiva. Često vam omogućuje eliminiranje uzroka oblaka.

Pluta u sudoperu

Kada voda stoji u sudoperu, dovoljno je pogledati ispod njega. Tamo ćete naći odvod koljena. Može imati drugu konfiguraciju. U nekim slučajevima izgleda kao englesko pismo s, u drugima izgleda kao ravna cijev s dodatkom. Njezino odredište je skupljati smeće, ne dopuštajući da pogodi sustav. Na sifon se nalazi poklopac, uklanjanje koje možete ukloniti utikač.

Trebate zahod ili umivaonik? Što učiniti? Kako očistiti blok?

Prije posla morate se pobrinuti za kantu ili duboku zdjelu u kojoj su mu aloes. Čišćenje sifona, morate ga prikupiti natrag. Važno je uspostaviti brtvene brtve na mjesto. Spriječu propuštanje vode.

Što ako nema prikladnog alata?

Često se događa da kritična situacija brine o iznenađenju, a ne postoji prikladan alat u kući. Kako biti, jer situacija zahtijeva trenutnu intervenciju.

Srećom, postoje neki prilično neobični, ali učinkoviti načini:

  • Paket mlijeka. Ako ste kupili uoči mlijeka ili soka u kartonskoj pakiranju, potonji može doći u ruci. Uzmite paket, umetnite vanjski kut u ispusni otvor i oštro gurnite na vrh. Zrak koji izlazi iz paketa mora gurnuti blokada. Kada jedan paket nije dovoljan, potražite drugi. Na isti način mogu se primijeniti plastične boce. Načelo operacije je isti.
  • Usisivač. Za naprednije usisivače. Dovoljno je povezati crijevo u rupu, recimo, u sudoperu i ispumpajte zrak u nju. Nakon 2-3 minute, usisavač se obično popisuje s blokadom. Pažnja. Spojite crijevo u vakuumski čistač od strane injekcije.
  • Soda i octa. Ponekad se čini da sve radi protiv vas. Sudoper je začepljen, Vantuz se razbio, svjetlo je isključeno, kabel nije. Paketi su upravo bacili. Kako biti? Pretražite u farmi soda i octa. U ekstremnim slučajevima mogu se naći iz susjeda ili u najbližoj trgovini. Ova metoda je prikladna u slučaju kada se voda ne isplati kao jezero u sudoperu. Za slabe blokade i kao preventivnu mjeru, savršeno se nosi.

    Dakle, mi uzeti šaku sode, sisati u ispusni otvor. Potrebno je da je ona ušla u cijev. Onda na vrhu mi vodimo čašu octa. U isto vrijeme, bolje je odmaknuti se od umivaonika dok ne šuti i pljuva pjenu. Pet minuta kasnije, kada se sve smiri, možete se vratiti i baciti povlačenje tople vode.

  • Domaće prsluke. Što učiniti kada voda već vrijedi? Pouli sode na cijev ne radi. Morate tražiti u dječjem kutu gumenu loptu. Mora se izrezati na dva nejednaka dijela. Manji umetnite u veliki i vijak na bilo koji drveni štap. Self i odvijač će se naći u svakom domu. To je spreman Vantuz. Sada s njom, lako možete riješiti nevolje.

Kako ukloniti kanalizaciju?

Članak o temi: Mansard izolacija pjene - opasno!

Čitaj više