Polistiren pjena za topli kat: folijska pjena, polistiren na peseroplex, ekstrudirana debljina

Anonim

Polistiren pjena za topli kat: folijska pjena, polistiren na peseroplex, ekstrudirana debljina

Pjena polistirenska pjena izvodi funkciju izolacije topline, dok ne dopušta propuštanje topline za zagrijavanje preklapanjaPenopolističkog po prvi put je proizveden 1928. godine iu Sovjetskom Savezu, počelo se proizvoditi od 1939. godine i u početku je korišten kao termalni izolacijski materijal, koji je također odbijanje vode. Periodično o njemu zaboravio je na njega, a onda je opet bio u korist. Sada - ovaj materijal je ponovno popularan.

Folija otporna na toplinu polistirensku pjenu

Prvo, potrebno je shvatiti što je polistiren pjena je pjenasti polistiren. Napravljen je na posebnoj opremi, i jednostavno jednostavno i ovaj građevinski materijal je jeftin i pristupačan toplinski izolacijski materijal.

Često se polistiren pjena također naziva polistiren. Zapravo, to je isti polistirenske pjene materijale, gotovo s istim fizičko-kemijskim svojstvima, ali i dalje postoje razlike.

Svi ovi građevinski materijali su izolacija, koja se aktivno koriste tijekom izgradnje ili popravka. Ali razmotrite svaki materijal odvojeno, shvaćajući da postoji razlika između njih. Polistirenska pjena (ovaj materijal se često naziva pjenom) - ovo ime nije službeno. Što je pjena - to je isti polistiren materijal kao i penplex. Polistiren pjena ili pjenasti plastični pjena je pjenasti polistiren, ali bez upotrebe prešanja. Drugim riječima, stanice unutar materijala ostaju velike i gustoća je mala. Materijal je vrlo krhak i lako se razbija u rukama. Ali to je vrlo lagan i zgodan i potreban u radu - mirno posjećuje nož. Veličanstveni toplinski izolator, ali za podnu izolaciju, ovaj materijal nije prikladan. Često se koristi pri transportu krhkih materijala - kućanskih aparata, stakla, ogledala, kao i pri transportu do velikih udaljenosti. Oslobođen u obliku ploča ili u obliku mrvica.

Članak o toj temi: Sheme za vezenje križ za početnike: Mali za besplatno, video ispravno za djecu, kako šivati, preuzeti fotografiju

Polistiren pjena za topli kat: folijska pjena, polistiren na peseroplex, ekstrudirana debljina

Glavna prednost folijskog polistirena je ekološki prihvatljivost materijala

Nedavno se pojavio novi proizvod - folij polistiren pjena. Ovo je ista pjena, ali prekrivena metalnom folijom. Proizvodi se u obliku role 5 m dugačak, 1 m širok i debljina je oko 3 cm. Cijena je izložena za 1 m2, korisna je za montažu na podu za grijanje vode. Podloga od metalne folije radi za zaštitu od topline, koji se emitira s estrihinom sustava za grijanje vode.

Prednosti folijske polistirenske pjene:

  • Toplinski izolator;
  • Otporne na toplinu na temperaturne kapi;
  • Veličanstveni zvučnika;
  • Ne otrovno kada se grije;
  • Otporna na vlagu;
  • Ne podliježe truljenje.

Roll perli polistirena se proširila preko cijelog područja prostorije i učvrsti između sebe s brtvilom ili posebnom fluoznom vrpcom. Ovaj materijal ima izvrsnu sposobnost uštede energije (toplinske, električne). Činjenica je da debljine polistirenske pjene 3 cm zamjenjuje toplinsku izolaciju od 65 cm opeke ili 125 cm betona.

Pjena ili polistiren za pod: Izrađujemo izbor

Jasno je da su topli katovi kada je sustav grijanja skriven ispod poda. Treba napomenuti da ovaj sustav nije novi izum naših dizajnera i graditelja. Još u drevnom Rimu, sličan sustav grijanja bio je vrlo popularan. Ali za dugo stoljeće zaboravljena je i sada su je sjećali.

Ovaj toplini sustav je vrlo ekonomičan i ugodan za ljude. Budući da je najviša temperatura zraka na površini poda, a najhladniji zrak akumulira na stropu. Kada je sustav grijanja prihvaćen - radijatori - raspodjela temperature zraka u sobi je potpuno drugačija. Uz sustav hladnjaka grijanja, zrak s visokom temperaturom je ispod stropa, a najhladniji - uz pod. Ako je soba još uvijek visoka, onda čak i uz dobrog grijanja, zrak s poda uvijek će biti cool.

To je osobito istinito za privatne kuće ili apartmane na prvom katu, koji se nalaze neposredno iznad hladnih i sirovih podruma.

Polistiren pjena za topli kat: folijska pjena, polistiren na peseroplex, ekstrudirana debljina

Penoplex ima gustu strukturu i više teži u usporedbi s pjenom

Članak o temi: Slikarstvo Purverizer: vrste i mogućnosti za proizvodnju vlastitim rukama

Termalni kat je električna i voda. Nosač topline u vodi je topla voda, koja teče kroz fleksibilne cijevi ispod poda i zagrijava pod i samu sobu. Izvor za grijanje vode može biti plinski kotao. Takvi katovi najčešće su raspoređeni u privatnim kućama, budući da je u apartmanima s više katova, uređaj sličnog sustava je izuzetno problematičan, zbog mogućeg prodora cijevi ispod poda i daljnje poplave susjeda ili podruma.

Tehnologija toplinske instalacije vode:

  • Pročišćavanje katova - uklanjanje starih podova, uklanjanje starog estriha;
  • Uređaj nacrta estriha i poravnanja poda s cementnom otopinom;
  • Nakon sušenja nacrt estriha - polaganje vodenog filma;
  • Brtva oko perimetra postavljanja kampera trake je toplinski izolator i kompenzira toplinsku ekspanziju.

Instalacija je jednostavna, jer vrpca izgleda kao široka traka, jednostavno je zalijepljena. Instalacija toplinskog izolatora na bitumensku mastiku mora se izraditi pjenastim pločama ili možete odabrati foliju polistirensku pjenu. Dalje, potrebno je fleksibilne cijevi za grijanje pričvršćivanje pomoću posebnih isječaka. Sustav grijanja mora biti pričvršćen na kotao i testira sustav - pokretanje vruće vode u sustav. Na vrhu cijevi, potrebno je sipati posebnu kravatu za toplu podove. Gotova cementna smjesa može se naći u posebnoj zgradi građevinskog materijala, a prema uputama za pripremu cementnog estriha. Debljina cementnog estriha mora biti najmanje 4 cm. Estrih će biti spreman tek nakon 1 mjeseca. Nakon što možete držati Plywood listove, keramičke pločice ili položiti poseban laminat za tople etaže. Najčešće se ploče pjenastih ploča otpuštaju u veličini 800x700x45. Treba napomenuti da se ne preporučuje postavljanje odozgo ili tepiha, jer će se temperatura poda smanjiti, a učinkovitost naknade će biti niska.

Polaganje toplog poda na penpeleu

Penoplex - takva kruta pjena s žljebovima, ali samo gusta i vrlo čvrsta. Industrija proizvodi flotu u obliku listova koji su narančasti. Pod na penpeleu je dobar prilikom instaliranja električnog termalnog poda.

Članak o temi: lutkarska loža s vlastitim rukama

Polistiren pjena za topli kat: folijska pjena, polistiren na peseroplex, ekstrudirana debljina

Tehnologija toplih podova na Penoplex je vrlo jednostavna i instalacija ove vrste moguće je vlastitim rukama.

Tehnologija električnih toplinskih podova:

  • Grubi estrih;
  • Izolacija (peseroplex);
  • Ugradnja električnog grijaćeg kabela i pričvršćivanje na pod;
  • Spajanje kabela na sustav napajanja;
  • Ispitivanje sustava grijanja;
  • Ulije s posebnim cementom za tople etaže;
  • Polaganje keramičkih pločica.

Treba napomenuti da se električni termalni pod može montirati ne samo u privatnim kućama, već iu apartmanima na bilo kojim podovima, osim ako naravno ne dopušta snagu električnog kabela koji ulazi u stan. Kada je topli uređaj za električnu podnu, za kupnju potrebnih grijaćih kabela, potrebno je proizvesti izračune. Najbolja opcija je dobiti savjet od stručnjaka i uputiti ih i instalaciju.

Ekonomski ekstrudirani polistiren pjena za topli kat

Ekstrudirana pjena polistirena (EPPS ili EXTURUDER) je novost među materijalima za izolaciju s poda. Koja je razlika ekstrudirane polistirenske pjene, krhak i ne može poslužiti kao zvučnika. Ova vrsta polistirenske pjene je popularna, osobito s bobbies za bolje sigurne cijevi ili kabela. Nakon postavljanja kabela, to je optimalno rješenje s dekorativnom oblogom i ugradnjom klica. Noviteti tržišta toplinskog izolatora su Tehnoplex i federalni.

Polistiren pjena za topli kat: folijska pjena, polistiren na peseroplex, ekstrudirana debljina

Ekstrudirana pjena polistirena nije otrovna kada se zagrijava i također je najbolji toplinski izolator

PENOLEX - to je isti pjenasti polistiren, ali pritisnut. Ima veću gustoću i stabilnost, ima najmanje stanice nego polistirena pjena. I proizvesti ga u obliku lista zasićene naranče. Zapravo, ova boja je glavna vizualna razlika između pjene i penplex.

Upotreba polistirenske pjene (video)

Termalni izolatori nedavno su ušli u naše živote, ali ovih dana postali su sastavni dio tehnologije u izgradnji i popravku. Koristite ih donosi više pogodnosti.

Čitaj više