Kako instalirati kuglicu? Prednosti i nedostaci kugličnih dizalica

Anonim

Kako instalirati kuglicu? Prednosti i nedostaci kugličnih dizalica
Ovaj članak će uzeti u obzir kako pravilno instalirati kuglasti ventil na cijevi za tap i cijevi za grijanje. Ali prvo, morate znati o svim prednostima i minusima da lopta dizalica ima.

Prednosti dizalice s loptom

Trenutno, kuglasti ventili su najčešći, jer su vrlo zgodan i praktičan, a jedna od glavnih prednosti kugličnih ventila, u usporedbi sa starim tradicionalnim dizalicama, nedostatak je potrebe za promjenom brtve, jer je uređaj i Princip rada kugle dizalice je potpuno drugačije.

Unutar kuglične dizalice nalazi se metalna kugla, koja je u jednom položaju otvorena i ne ometa kretanje vode, a kada okrene 90 stupnjeva, potpuno preklapa protok vode.

Nedostaci kugličnih dizalica

Ali takve dizalice imaju mane. Ako je kvaliteta vode vrlo loša, lopta se može držati zajedno. Ako dizalica za dugo vremena ne rotira, osobito u slučaju korištenja na toploj vodi, mogu postojati problemi sa zatvaranjem, a ponekad i postaje nemoguće. Stoga je potrebno pretvoriti ga najmanje jednom svakih dva mjeseca kako bi pokucao sve solne sediment na njega.

Ako voda koja teče kroz dizalicu sadrži hrđu, zatim kada se otvara i zatvara dizalicu, njegova površina se može oštetiti pijeskom i ljestvicom, što će dovesti do činjenice da se u zatvorenom položaju slavina počinje liječiti. Također, može se pojaviti ispod žlijezde na srednjim kvalitetnim dizalicama, osobito često to se događa na grijanju i toploj vodi. Naravno, dizalica se može zategnuti, ali se događa da je matica koja pritisne žlijezdu, počinje se okretati s polugom i protokom dizalice ne zaustavlja. I na nekim modelima, Kranil žlijezde uopće nije, kada se pojavljuju curenja, možete ga jednostavno izbaciti i instalirati novu dizalicu na njegovo mjesto.

Članak o toj temi: Podrum u seoskoj kući: Moderna sauna

Tu je lopta i još jedan minus - ne može se instalirati u zatvorenom prostoru, u kojem se temperatura može pasti ispod 0 stupnjeva, jer se može jednostavno slomiti ako se voda zamrzne.

Kako instalirati pražnjenje lopte ispravno?

Kako instalirati kuglicu? Prednosti i nedostaci kugličnih dizalica

Slijed potrebnih radnji, prilikom instaliranja kugličnog ventila na cijevi:

Kako instalirati kuglicu? Prednosti i nedostaci kugličnih dizalica

1. Ako ćete zamijeniti staru dizalicu za novu, prvo trebate ukloniti stari, temeljito očistiti niti, a zatim pokušati vjetru novu dizalicu. Često se događa da nakon uklanjanja starog dizalice ispostavilo se da je nekoliko okreta samo urno i, dakle, morate napraviti nit. Kada vijak dizalice na cijevi, treba biti najmanje četiri okreta.

Kako instalirati kuglicu? Prednosti i nedostaci kugličnih dizalica

2. Ako, nakon uklanjanja stare dizalice, može se vidjeti da je nit u normalnom stanju, tada možete sigurno vjetra novu dizalicu da ne manje od četiri revolucije treba kuhati. Ali prvo morate voziti raspršivanje s raspršivanjem.

Kako instalirati kuglicu? Prednosti i nedostaci kugličnih dizalica

3. Ako provjeravanje dizalice bez lan, može doći do 4-5 okretaja, onda je potrebno za vjetru lana i konačno okrenuti dizalicu na cijev za 4-5 okretaja.

4. Kada instalirate opskrbu grijanjem ili vodom, prvo morate postaviti mjesto gdje će se instalirati dizalica, a zatim odrezati cijev na ovom mjestu, izrezati nit na njemu i vjetra dizalicu za 4-5 okretaja.

Kako instalirati kuglicu? Prednosti i nedostaci kugličnih dizalica

Ako u sustavu postoji centralizirano grijanje i opskrbu visokim tlakom, morate koristiti dizalice koje su napravili Bugatti, jer su se vrlo dobro pokazali. I ne morate instalirati dizalice bez žlijezde, jer kada postoji curenje, neće biti moguće popraviti.

Ball dizalice mogu biti nekoliko vrsta:

  • Unutarnja nit na obje strane;
  • Na otvorenom na obje strane;
  • S jedne strane, unutarnje i s drugim otvorenim;
  • S jedne strane je unutarnja, a s druge - Amerikanca.

Članak na temu: skakači to rade sami

Morate biti pažljivi i kupite ono što vam je potrebno.

Čitaj više