Pješčeve staze to čine sami

Anonim

Pješčeve staze to čine sami

Od dugo vremena, kamen je doveo cestu, ali sada se moderni umjetni materijali više koriste. Međutim, u konstrukciji zemlje, staze za popločavanje kamena zadržavaju njegovu popularnost.

Raspored seoske kuće je općenito kreativan, zanimljiv i fascinantni proces, u načelu, nikada ne završava, i uvijek će donijeti puno zadovoljstva.

Svakom vlasniku takve kuće će biti lijepo poboljšati aranžman, i što je najvažnije vidjeti što se dobiva iz njegovog rada.

Poseban ponos će uzrokovati neovisne tragove na kućici iz kamenja, izgledaju vrlo moguće. Izvrsna opcija će biti pješčenjaka.

Pješčenjak je sedimentna stijena, sastoji se od minerala, tvari za cementiranje za koju su različita prirodna rješenja.

Boja pješčenjaka može biti sasvim drugačija. Može biti slama, blijedo - žuta, smeđa, siva, ružičasta i zelenkasta. Savršen je za bilo koji krajolik i izgledat će prirodno među cvijetom i travnjacima.

Kako napraviti pješčenjak?

Pješčenjak ima masu prednosti, to je izdržljivo, izdržljiv, ekološki i siguran materijal. Lako preskače vodu i zrak, tako da trava dobro raste u šavovima, osim toga, to je jeftin.

Napravite put pješčenjaka nije tako težak, pogotovo ako se usporedite s drugim vrstama vrtnih staza, iako će, naravno, biti potrebne određene građevinske vještine. Svaka staza ima 2 glavna sloja, to je osnova i premaz. Ako kompetentno pripremi osnovu, cijela će staza biti visoka kvaliteta.

  • Da biste položili bazu, morate ukloniti biljni sloj tla do dubine do 30 cm. U svim planiranom širini staze, to se može učiniti pomoću bajonetskog lopata.
  • Zatim sipajte zgnječen kamen na dno ili veliki šljunak. Da biste odredili debljinu sloja, morate uzeti u obzir terenu i vrstu tla, ali ne bi trebalo biti manje od 5 cm.
  • Dalje, morate staviti manji sloj istog materijala s debljinom do 7 cm, sloj pješčanog pijeska je složen do 5 cm. Svi slojevi moraju biti nabijeni pomoću ručno izrađene zamjenika i sipati vodu.
  • Nakon polaganja baze, možete početi raditi s premazom. Prilikom popločavanja pjesama, ploča se obično koriste do 5 cm debljine, za vrtni put to je dovoljno.

Članak o temi: zidni paneli za kuhinjsko staklo: fotografije, s ispis fotografija, recenzije, video

Ploče mogu biti deblja, ali je teže raditi s njima. Pješčenjak je prirodni kamen, ali njezina veličina mijenja koja ga razlikuje od umjetnih pločica.

Prije početka rada morate proći kroz pločice i podijeliti prevelike dijelove, njezina veličina mora biti 35-50 cm. Ponekad se pločica ne stavlja na čist pijesak, ali na mješavini pijeska i cementa, to je dovoljno lako Uradi sam.

Pijesak treba spriječiti cement u omjeru 5: 1 i izliti na zabiju bazu, dok se mora izlijevati u vodu. Zatim poravnajte smjesu uz pomoć rakea i pravilo, nije potrebno trljati, morate dobiti sloj s debljinom do 5 cm i staviti pločice na njega u ispravan redoslijed, to je učinjeno ručno.

Zatim se moraju prilagoditi jedni drugima, jer je gumeni čekić prikladan, nakon čega morate napadnuti pločice na pravim mjestima. Da bi staze na stazama, prilikom polaganja, promatrajte pristranost od 2 stupnja od centra do rubova staze. Obično, širina šava između ploča je približno 2,5 cm.

Šavovi se moraju napraviti i probuditi se s mješavinom, kao i vodom s vodom, tako da se ne ispiru, morate koristiti difuzor vode i nakon navodnjavanja smjese. Nakon polaganja, staza treba 5 dana do vode, tako da je očvrsnuo, a ona je imala pouzdanu bazu.

Pješčeve staze to čine sami

Takva staza je također dobra jer ne treba posebno teška skrb. Šavovi između pločica mogu se zasijevati travom travnjaka, bolje je to učiniti, jer ako ostavite kao što jest, tada se mogu pojaviti korov umjesto travnjaka.

Ako se to dogodilo, onda trebate pratiti tako da se velike korove ne pojavljuju, jer mogu oštetiti površinu, moraju se povremeno otići. Ako ne želite ništa posaditi tamo, možete jednostavno tretirati ta mjesta s herbicidima.

Članak o temi: leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Ponekad se mogu vidjeti pojedinačne pločice u kolosijek, ovaj problem se lako eliminira vlastitim, pažljivo demontirati pločice, poupate pješčanu ili cementnu smjesu ispod njega, i treba ih zaseliti na željenu razinu. Ako želite saznati više o tome, možete posjetiti građevinski forum, uvijek postoji mnogo zanimljivih informacija.

Općenito, mora se reći da se pješčenjaka se gradi vlastitim rukama, to nije tako teško, jednostavno se iskorištava i ne zahtijeva ozbiljne troškove.

Takav se staza može sami izgraditi, a možete pozvati profesionalne stručnjake, druga opcija je bolja ako nemate nikakve vještine izgradnje, morate zapamtiti da je ovo vaša web-lokacija i pokvarila da nema smisla.

Što se tiče dizajna, njegove opcije mogu biti veliki set, moguće je odabrati sebe sebe, fokusirajući se na vaš ukus, možete vidjeti potrebne opcije na mreži ili u časopisima ili se savjetuju s profesionalnim dizajnerom krajobraza.

Čitaj više