Pozadina za dnevni boravak

Anonim

Budući da je u dnevnoj sobi većina sastanaka rođaka, prijatelja i samo poznanika, ova soba treba biti istodobna udobna, udobna, lijepa i elegantna. Kako bi se postigao maksimalni rezultat, potrebno je pristupiti izboru završnih materijala za ovu sobu. Ako postoji prilika, onda je najbolje privući iskusnog dizajnera u ovaj proces, ali inače, morate unaprijed proučavati ovo pitanje kako biste pronašli savršenu pozadinu za tako važnu sobu.

Pozadina za dnevni boravak

Da biste dobili sličan rezultat, bolje se obratite savjetima profesionalnih dizajnera

Što bi trebalo biti pozadina

strong>Prilikom dnevnog boravka, morate znati da će unutrašnjost sobe otići na glavni, središnji plan, a koji detaljno preporučljivo skrivati. Tako pozadinu u dnevnoj sobi može biti kao pozadina za druge predmete, a naprotiv, postati najsjajniji element interijera. Početak rada za dizajn zidova, treba ga otkriti što će biti karakteristike dnevnog boravka:
  • stupanj osvjetljenja prostorije;
  • ukupna površina;
  • arhitektonske značajke (prisutnost lukova, stupaca, niša, duljine i širine samih zidova);
  • Načela zoniranja.

Na temelju gore navedenih parametara, u budućnosti će se boja zatvoriti, tip pozadine, njihovu teksturu, crtanje, itd. Preporučljivo je uzeti u obzir stupanj udobnosti prostora, ali u isto vrijeme ne možete zaboraviti na buduće goste. Stoga, soba treba odražavati individualnost onih koji žive u kući.

Zasebno se proučava višenamjenske dnevne sobe u kojima se nalazi mjesto za igru ​​djece djece, radni ured, gostinjska spavaća soba. U idealnom slučaju, dizajn dnevnog boravka i izbor pozadina provodi se s dizajnerima unutarnjih poslova.

Najbolje je usporediti nekoliko dostupnih opcija odjednom i odabrati točno onaj koji zapravo odražava unutarnju suštinu vlasnika.

Članak o temi: Kako napraviti prag za balkon: način proizvodnje (fotografija, video)

Opća klasifikacija pozadine

strong>

Pozadina za dnevni boravak

Uz svu raznolikost, morate odabrati točno ono što je vaš interijer najprikladniji

Dnevni boravak ne primjenjuje se na prostore koje su podvrgnute prekomjernom onečišćenju i stoga možete odabrati apsolutno sve zidne obloge ovdje. Ali ipak, svaki od materijala ima vlastite karakteristike:

  • Papirna pozadina pripada najlakšim, ali s vještim odabirom možete stvoriti vrlo šarmantan dnevni boravak. Glavne prednosti razmatraju njihov glavni trošak, kao i jednostavnost prošlosti. No, s druge strane, ovaj premaz je manje otporan na habanje, u usporedbi s drugima, i osim toga, ima minimalnu zaštitu od UV zraka i vlage.
  • Fliselin pozadine u dnevnom boravku, iako imaju niske cijene, oni su otporniji na vlažnu okolinu, sunčeve zrake. Kupci također privlače njihovu cjenovnu dostupnost, jednostavnost korištenja, dizajn i veliku količinu boja.
  • Tekstilne pozadine će pasti pokupiti one koji vole luksuz i pomp. Ako privučete vlastitu maštu, možete dobiti jedinstveni dizajn zidova. Ali među nedostacima takvih pozadina, prije svega, njihov se prepone razlikuje. Mjesta i oštećenja koja se pojavljuju na platnim platnama, uklonite gotovo nemoguće.
  • Vinyl Wallpaper Canvase se praktično ne boji sunčeve svjetlosti, visoke vlage, ali nešto je složeniji za rad s njima zbog neuobičajene debljine. Prilikom postavljanja dnevnih soba, te pozadine koriste se iznimno rijetke, kao i većina njihova mjesta u kupaonici, u kuhinji ili hodniku.
  • Tekuća pozadina omogućuje stvaranje besprijekornih premaza. U stvari, oni su teško pripisati običnom pozadinu, budući da prije primjene, sastav s tekstilnim vlaknima razvedena je bojom vode-emulzije, nakon čega se valjak nanosi izravno na zidove.
  • Zidni mural ponovno je stekao popularnost pri projektiranju dnevnih soba. Obično se koriste samo na jednom zidu (ili dio njega).
  • Egzotične pozadine su prikladne prilikom stvaranja eko-dnevnog boravka. Učinite takve pozadine isključivo od prirodnih materijala (slama, jute, pluta, rižinog papira, folije, bambusa itd.).

Članak: Opis o tvornici vrata Art Deco

Nepogrešiv izbor

strong>

Pozadina za dnevni boravak

FOTO: Ako odlučite posjetiti Wallpaper Store, onda za bolji odabir pažljivo ispitati katalog robe koja se tamo nudi

Vrlo je teško napraviti pravi izbor pozadine u dnevnom boravku, koristeći samo katalog proizvođača za to, budući da svaka soba ima brojne značajke, u kojima je percepcija pozadine potpuno promijenjena. Većina trgovina ima uzorke pozadine, a mogu se koristiti za jasnoću.

Najbolje je uhvatiti nekoliko fragmenata s vama odjednom tako da odrastete kao da će se svaki od njih uklopiti u unutrašnjost.

  1. Boja - Ima snažan utjecaj na mentalno stanje, tako da je bolje izbjegavati nepotrebne i mračne tonove, preferirani lakši i mirniji. U suprotnom, unutrašnjost mora biti uravnotežena dodatnom dekorom ili skladnim namještajem. Ako je rasvjeta u dnevnoj sobi slaba ili ima sjevernu lokaciju, onda ne bi trebalo biti hladnih tonova.
  2. Slika - Obično za dnevne sobe koriste monofonski raspon, prugasta ili s cvjetni ispis. Ali bilo koji crtež ima vlastitu veličinu i učestalost uporabe, koja se ne može uzeti u obzir pri odabiru platne. Veliki, sveprisutni crtež smanjuje prostor, dok je mala povećanja. Univerzalni obrazac za dnevnu sobu, prema većini dizajnera, je točka, kao i mala mjesta.
  3. Tekstura - u različitim platnama može biti apsolutno drugačije: glatko, s ukrasom, s kaotičnim elementima, modernim tiskanjem itd. Odabir računa ovisi samo o odabranom stilu stila, kao i korištenje dodatnih dekorskih elemenata.

Neobična pozadina

Pozadina za dnevni boravak

Kombiniranje standardnih i neobičnih rješenja - zanimljiv pristup u dizajnu interijera

Ovaj moderan kombinirani prijem je u potražnji od mnogih dizajnera. Ali preporučljivo je koristiti ga ne na cijeloj površini dnevnog boravka, već samo na jednom zidu ili njegovom dijelu. U tom slučaju možete postići bolju vizualnu dodjelu.

Članak o temi: Dekor i dizajn prozora i vrata

Kada napravite dnevni boravak, možete odabrati kreativne pozadine koje će se definitivno ne zanemariti:

  • Pozadina Puzzle - su ogroman labirint, križaljka, skup igara, Rebs.
  • Wallpaper-naljepnice - sastoji se od nekoliko slojeva, od kojih svaki ima svoje nijanse. Možete stvoriti kreativnu sliku, naljepnice svaki put na raznim mjestima.
  • Termo-tapeta - na njima crtež se nanosi na termokraciju, koja se očituje kada se aktivira toplina (radijatori, uređaji, toplinska ruka). Ali uz povrat nekadašnje temperature, prekrasan učinak nestaje.
  • Deformiranje - imati promjenjivi ukras koji se može neovisno deformirati.

Pozadina za dnevni boravak

FOTO: Za sobe malog područja, bolje je zidovima plaća u jednoj boji

Usput, veličina sobe također je važno. Dakle, za malu površinu od 16-18 četvornih metara. m, na primjer, u Hruščovom, bolje je kupiti pozadinu jedne boje, a za veće dnevne sobe - potpuno drugačije. Isto vrijedi i za izbor stila: one boje koje su bile popularne u 2019. će, u pravilu, postati manje tražene u 2019. ili 2019. U svakom slučaju, slijedite ažuriranja u katalozima proizvođača.

Čitaj više