Dobro Dobro. Tri načina da dobro budite sami

Anonim

Dobro Dobro. Tri načina da dobro budite sami
U vrtu ili u privatnoj kući nemoguće je bez vode. Možete provesti centralnu opskrbu vodom ako živite u gradu, ali onda kada zalijevanje vrta, usjev će biti vrlo skup, jer se naplaćuje voda svake godine. Ako osoba živi u selu ili govorimo o ljetnom području, onda se čini da je bilo koji vodoopskrbnik bio neskovan san. Izlaz jedan - probiti kroz dobro za opskrbu vodom.

Trenutno, mnoge ocijenjene koristi od prisutnosti vodonosnika u osobnoj uporabi. Deseci tvrtki spremni su osigurati plaćene usluge za pružanje opskrbe vodom pomoću moderne tehnologije. Međutim, takvo zadovoljstvo nije dostupno svakoj osobi. Stoga, uzimajući u ruke djevojke, ljudi pokušavaju probiti bunar vlastitim rukama.

Prvo morate odrediti mjesto za budućnost dobro. Vodovodni se obično nalazi na dubini od oko 10-20 metara. Ako je u blizini rijeke ili jezero, tada će se sloj podzemnih voda nalaziti blizu površine. Odredite mjesto gdje je najprofitabilnije probiti bunar, karta podzemne vode je pomoć, koja je dostupna u svakom izvršnom odboru naselja. Ovdje su vrste karakteristika tla za ovo područje.

Dobro s vlastitim rukama za zalijevanje

Ako je voda potrebna samo za navodnjavanje, takav bunar može se napraviti samo po najjednostavnijoj buri, pod uvjetom da je prvi sloj podzemnih voda, usko leži (ne više od 3 m) od površine. Duljina boraksa treba povećati s cijevima malog promjera ili ojačanjem armature. Kada prolazite gusti slojevi tla, dodatno opterećenje može se objesiti na ručicu kako bi se smanjio teret po osobi. Treba imati na umu da takva voda nije prikladna za piće, jer nema prirodnog čišćenja na takvoj dubini.

Članak o temi: Dječji za kći Elene Sparrow

Dobro Dobro. Tri načina da dobro budite sami

Uz pomoć sjekire, zavarena na metalnu šipku, morate pobijediti korijene stabala koje nailaze na punu bure.

Dobro Dobro. Tri načina da dobro budite sami

Na dubini od oko dva metra, mokri pijesak će početi naići. Potrebno je ukloniti dosadno s nanovim tlom svakih 10-15 cm, inače uređaj može slomiti uređaj.

Dobro Dobro. Tri načina da dobro budite sami

Kada je pijesak plavkasto-sivi, onda je vodonosnika vrlo blizu vodonosnika. Kada se voda pojavi, primjena bure gubi smisao, jer tekuće tlo ne drži noževe. Morate umetnuti kućište. Dobro za zalijevanje je spremno. Za podizanje vode možete primijeniti ručni stupac ili električnu pumpu.

Dobro za ekstrakciju pitke vode s pumpom

Dobro Dobro. Tri načina da dobro budite sami

Ako su depoziti podzemnih voda na dubini od oko 10 metara, postoji drugačija učinkovita i jednostavna metoda za probijanje kroz bunar.

Za početak, potrebno je iskopati rupu s dubinom od oko 1,5 metara kako bi se uklonio labav i skupni gornji sloj tla, veličine oko kvadratnog metra. Odaberite Pit daske za praktičnost daljnjeg rada.

Čelična cijev na jednoj strani izrezana u zube na principu hakera, dispergirali su zube u različitim smjerovima. S druge strane, napravite nit za povezivanje s drugim cijevima spojkom. Uz pomoć stezaljke, pričvrstite na cijev za ručku tako da se može držati u okomitom položaju, na takvoj visini, koja će biti ugodna za čovjeka koji će ga zadržati. Na ostatku cijevi da napravite nit s dvije strane. Duljina bi trebala biti oko 3 metra.

Pripremite 200-litarsku ili više vodenu cijevi, "beba" vodenu pumpu, crijevo takve duljine tako da je moguće da ga spusti od cijevi u sredini cijevi gotovo do tla.

Promjer cijevi trebao bi biti najmanje 120 mm, u budućnosti će se koristiti kao kućište.

Članak na temu: Kako napraviti police u kadu vlastitim rukama

To je nezgodno proizvesti takve radove sami, pa je bolje pronaći pomoćnika.

Uključivanje cijevi malo jedne strane na drugu, produbljujte ga što je više moguće. Zatim okrenite crpku. Voda pod tlakom isprati će isprati zemlju u podnožju cijevi, a to je pod njegovom težinom i zahvaljujući naporima osobe koja ga rotira tamo, pasti će sve dublje i dublje.

Da biste napunili cijev, možete koristiti vodu koja će se izliti iz cijevi, predstaviti ga kroz sito ili za pripremu drugog. Spajanje cijevi sekvencijalno možete brzo doći do vodonosnika. Uklanjam nepotrebne ploče, jama mora biti zakopana, jačajući cijev u sredini. Vrh za pričvršćivanje poklopca tako da smeće ne padne u bunar. Voda ljuljačka pomoću duboke crpke ili crpne stanice.

Ovo nije jedini način da dobro sa svojim vlastitim rukama, već jednostavno i ne zahtijevaju skupu opremu ili složene vrste rada - zavarivanje, rezanje, oštrenje i tako dalje.

Probijanje dobro šok-kabel metoda

Dobro Dobro. Tri načina da dobro budite sami

Ova metoda proizvodnje vode je najčešća. Bušilica za bušenje, čija vrh treba biti postavljen iznad buduće debljine bunara.

Rupa od 1,5 x 1,5 metara s dubinom od oko 2 metra kopa se. Preporučljivo je zujati zidove, tako da zemlja nije zatražena.

Kućište treba biti čelik bez bočnih šavova, debljina zida je najmanje 5 mm. U donjem dijelu, konus je zavaren promjerom od 4-5 cm veći od promjera cijevi.

Na vrhu cijevi, rezbarenje se kotrlja, tako da je moguće nastaviti s drugim komadima cijevi od strane spojke.

Cijev je postavljena okomito uz pomoć plušca za rupu, ne popravlja ga čvrsto, ali tako da se ne zamahne. U njemu se spušta, vezano uz snažnu konoplje s debljinom od najmanje 20 mm ili čeličnim kabelom promjera najmanje 10 mm, a počinje sama bušotina.

Članak o temi: Nacrtajte magnet

Podizanje željeza na visinu jednog metra, spustite ga u slobodan kapljicu. Zemljište, peckanje u sredini, mora se periodično trese, podižući uređaj uzvodno uzvodno vitla.

Što je težina pothvata, brže možete doći do vodonosnika. Obično teži u rasponu od 50 kg. Ne bi trebalo biti više od 2 metra.

Potrebno je ispuniti zemljom s tlom oko 2/3 duljine, jer s prekomjernim opterećenjem, sadržaj može začepiti cijev cijevi i otežati je bunar.

Ako teška stijena će naići na put, mora biti slomljena, zamjenjujući ulutni žlijeb.

Kada se voda pojavi, korištenje pothvata bit će neprikladno, potrebno je pumpati u čisto stanje s dubokom pumpom. Tada morate umetnuti filtar u kućište, tako da u bušotinu ne dobiva pijesak.

Na taj način možete udariti dobro na 40 metara duboko. Takva voda, prolazak prirodnog čišćenja, je mekana i ukusna. Pogodan je za bilo koju aplikaciju - za kuhanje, piće ili ekonomske potrebe.

Čitaj više