Koliko se pločica suha na podu nakon polaganja: hoda po kafiću, katu, koliko bi se trebalo osušiti

Anonim

Koliko se pločica suha na podu nakon polaganja: hoda po kafiću, katu, koliko bi se trebalo osušiti

Vrijeme sušenja ljepila ovisi o različitim pločicama koje stvaraju faktor - dugi i naporni proces koji zahtijeva puno snage i neke vještine. Ali sva djela mogu napustiti Nammk, ako ne znate optimalno vrijeme sušenja ljepila. To bi obično trebalo biti naznačeno u uputama, ali neće povrijediti da se upoznaju s čimbenicima koji utječu na vrijeme sušenja i druge važne točke tog procesa.

Utječući na čimbenike: koliko se pločica suši na podu

Postoji niz faktora koji može utjecati na trajanje sušenja pločica. To uključuje različite parametre mikroklime. Važno je u kojem okruženju je isušivanje završnog materijala.

Koliko se pločica suha na podu nakon polaganja: hoda po kafiću, katu, koliko bi se trebalo osušiti

Na mnogo načina, sušenje ljepila ovisit će o materijalu premaza i temperature zraka u sobi

Čimbenici koji utječu na trajanje sušenja:

  • Temperatura poda;
  • Vlažnost zraka;
  • Apsorpcija vlage premaza;
  • Pogled i sastav ljepila.

Temperatura poda u kombinaciji s temperaturom zraka u zatvorenom prostoru su glavni čimbenici. Najoptimalniji pokazatelji su 20 stupnjeva kao seks i zrak. U isto vrijeme, ugradnja vanjskog premaza može se provesti unutar 5-30 stupnjeva. Ako je temperatura minus, tada se ne smije provesti polaganje pločica.

Za brzo i ispravno sušenje, stručnjaci savjetuju da se zagrije na pod prije posla. Osobito u hladnim sobama ili s visokom vlagom. Da biste to učinili, možete koristiti bilo koji uređaj za grijanje ili opremiti topli kat. Nakon završetka instalacije, potrebno je povremeno zagrijati zrak na željenu temperaturu.

Norm vlažnosti prilikom polaganja završnog materijala - 60%. Ako se pokazatelj povećava, tada će se razdoblje umiranja povećati. Ako vlažnost dosegne do 100%, ljepilo se neće osušiti, a počet će stisnuti i pločica će se stisnuti.

Članak o temi: Kako napraviti Champers kod kuće: Preporuke

Apsorpcija vlage ne smije se uopće ne treba uočiti. Osobito prilikom postavljanja pločica otpornosti na vlagu. Tekućine iz otopine neće biti puštene za isparavanje. U ovom slučaju, ovaj pokazatelj ne bi trebao biti veći. Stoga se promatra kada se navlažite nekoliko minuta, voda apsorbira.

Sama ljepljiva smjesa igra posljednju ulogu u ovom pitanju. Ovisno o sastavu, određuje se razdoblje sušenja. Obično bi trebalo biti označeno na paketu.

Optimum Vrijeme: koliko možete hodati na pločici

Za početak, potrebno je odrediti vrijeme sušenja ljepila u optimalnim uvjetima. Norm se smatra uvjetima prostora. Da biste to učinili, obratite pažnju na mikroklimu sobe.

Koliko se pločica suha na podu nakon polaganja: hoda po kafiću, katu, koliko bi se trebalo osušiti

U pravilu, vrijeme vremena je prikazano na pakiranju ljepila

Optimalna unutarnja izvedba:

  • Temperatura - od 22 do 26 stupnjeva;
  • Vlažnost - 60%;
  • Nedostatak nacrta;
  • Nedostatak temperaturnih pokazatelja;
  • Direktno sunčevo zračenje ne smije pasti na pločicu.

U isto vrijeme, pokazatelji se mogu razlikovati. Glavna stvar je da su u okviru brojki navedenih u uputama za adhezivni sastav. Smatra se sasvim normalnim temperaturama od 5 do 30 stupnjeva i vlažnosti unutar 50-70%. Ako slijedite sva pravila, možete hodati na pločici dan kasnije.

Točno vrijeme koliko se radi pločice, proizvođač ljepila određuje. Stoga, u različitim proizvođačima, ovi se brojevi mogu razlikovati. To se određuje različitim sastavom i tehnologijom proizvodnje.

Neke vrste ljepila mogu biti zamrznute 5-7 sati nakon završetka polaganja pločica.

Uvijek morate točno slijediti upute. Nema potrebe razbiti propisano vrijeme sušenja. Za osiguranje možete početi daljnjim radom neznatno povećati određeno razdoblje.

Koliko suhih pločica u sobama s nepovoljnim uvjetima

Nepovoljni uvjeti treba pripisati niskim temperaturama i povećanoj vlažnosti. Ako je soba hladna, pločica se suši dugo vremena. Ovaj proces može trajati beskonačno. U tom slučaju, kvaliteta veze će se značajno pogoršati.

Članak na temu: Sheme Vez Cross Cross Djeca Djeca: Kako podučavati za vezivanje besplatno, djeca preuzimanje, teme i video, motivi

Na temperaturama ispod 5 stupnjeva, tekućina koja se nalazi u ljepljivoj smjesi počinje smrznuti. Tako se ljepilo jednostavno stvrdnjava, ali ne suši. S takvom odstupanjem od norme, čak i mješavine za brzo sušenje neće pomoći.

Koliko se pločica suha na podu nakon polaganja: hoda po kafiću, katu, koliko bi se trebalo osušiti

U hladnoj sezoni, s nedovoljnim da se osuši temperaturu, preporučljivo je primijeniti toplinski pištolj

Što učiniti na niskim temperaturama u zatvorenom prostoru:

  1. Čak i nakon dana i ne može se više kretati oko pločice premaz. Inače će pločica početi ispucati i pogoršati. Tekućina koja se okreće u led će početi širiti i deformirati pločice.
  2. Prije stavljanja ljepila, on se zagrijava na željenu temperaturu. Također je potrebno zagrijati pod, a ne zrak u sobi. U tu svrhu pružili su toplinske topove.
  3. Nakon postizanja željenih parametara potrebno je strogo održavati optimalnu temperaturu.

Kada pružate takve uvjete, pločica će se zamrznuti nakon nekoliko dana. Ali još jedan važan problem je povećana vlažnost. Ako se taj pokazatelj poveća, onda možete pokušati smanjiti uz pomoć zagrijavanja prostorije.

Ako je podne pločica potpuno prekrivena vodom, morat ćete rastaviti pločicu i postaviti novu.

No, prije nego što će biti instaliran nova pločica, potrebno je osigurati mogućnost sušenja površine. Treba imati na umu da ljepilo brzo apsorbira tekućinu. Čak i nakon sušenja, može deformirati pločicu.

Provjerite metode: koliko se podne pločice osuše nakon polaganja

Ne postoji metoda koja je utvrdila da se površina poda osuši. Može se pokušati isključiti samo jednu pločicu. Ako se pločica kreće, potrebno je vrijeme željenog sušenja. U tom slučaju, nije vrijedno hodati, inače je to moguće i ne omogućiti da će mogućnosti kafića uzimati.

Ali možete definirati pločicu koja se uopće ne drži na pod ili kako se preselila. Da biste to učinili, morate malo srušiti. Gluhi zvuk govori o prazninama.

Članak o temi: Prekrivači i zavjese za spavaću sobu: izbor materijala, krojenje

Koliko se pločica suha na podu nakon polaganja: hoda po kafiću, katu, koliko bi se trebalo osušiti

Pokušajte dati suho vrijeme više vremena nego što je naznačeno u tablici na paketu smjese

Što učiniti s odvojenim pločicama:

  1. S maksimalnom točnosti koja ga razdvaja iz baze;
  2. Očistiti ostatke ljepljive tvari;
  3. Kada žurite novo ljepilo za pričvršćivanje pločice.

U isto vrijeme, potrebno je točno slijediti upute i ne može se hodati na pločici ispred vremena. Čak i uz točne samopouzdanje da pod je najbolji čekati još pola dana. Nakon toga, možete početi daljnji rad s podnim pločama, izvlači šavovima.

Odgovor specijalista: koliko suši pločice na podu nakon polaganja (video)

Ne želi nikoga da je jedan detalj razmažen rezultat dugog i radno intenzivnog procesa. Potrebno je zapamtiti da je hodanje na niskom podu je zabranjeno. U isto vrijeme, važno je biti u skladu sa svim parametrima mikroklime i uputama poučavanja tako da je proces sušenja pločica prošao brzo i bučno.

Čitaj više