Značajke instaliranja elektrokamina u unutrašnjosti

Anonim

Danas mnogi ljudi još uvijek traže svoje podrijetlo, često izražavaju ovu želju za dogovorom interijera. Dakle, sredstva za završnu obradu okoliša i stilovi dizajna postali su iznimno popularni, što pretpostavlja uporabu u unutrašnjosti peći i kamina. Ali nitko neće tvrditi da je praktički nemoguće instalirati u urbanom stanu.

Značajke instaliranja elektrokamina u unutrašnjosti

Fotografija 1. Kamin ugrađen u zid od gipsa ne zauzima područje u sobi.

Električni uređaji koji se nude potrošaču u velikom broju opcija i vrsta nisu samo moderni dizajn pribor, već i prilično praktične uređaje koji pomažu u zagrijavanju prostorije u izvan sezone ili zimske hladnoće.

Značajke ugradnje elektrokamina

Do danas, električni kamini podijeljeni su instalacijom instalacije u prostoriju i mogu biti:

  • vanjski;
  • gadan;
  • ugrađen;
  • Vlast;
  • Nacionalne momčadi (s portalom).

Značajke instaliranja elektrokamina u unutrašnjosti

Fotografija 2. Kamin montiran na zid mora biti instaliran na nadmorskoj visini od 1 metra od poda.

Svaka vrsta je odabrana ovisno o značajkama stana, gdje će se uređaj instalirati. Dakle, u unutrašnjosti sobe s velikim brojem namještaja, uređaj s rasutijim portalom ne samo da će izgledati samo u invalidu, već i uzeti mnogo prostora. Preporučljivo je odabrati kompaktni kamin koji se uspješno uklapa u dizajn.

Bolje je ako je ugrađena, jer je upravo mjesto uređaja će potrajati najmanje korisno područje. Ugrađeni kamini se obično instaliraju u niša posebno pripremljena za to. Primjer ovog mjesta može se vidjeti na fotografiji 1.

Postoje određena pravila koja su nepoželjna kršenja pri odabiru mjesta za dogovoriti električnu ognjište.

Prije svega, nemoguće je imati nasuprot prozorima, svjetiljkama, televizorima i drugim izvorima svjetlosti, jer će značajno smanjiti učinak imitacije ognjišta.

Značajke instaliranja elektrokamina u unutrašnjosti

Pravilno i ne pravilno postavljanje kamina u sobi.

Članak o temi: Kako odabrati tokare za metal u garaži

U apartmanima malog područja možete razmotriti kutne elektrograme u unutrašnjosti. Čak i uz veliku količinu, oni neće vizualno uzeti puno prostora, a učinak plamena takvog uređaja će biti realniji. U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir da će dublje ognjište, što će izgledati realnija imitacija gorunja.

Uređaji na zidu preporučuju se za korištenje u zatvorenom prostoru gdje je moguće osloboditi zid ispod električnog centra, bez ikakve unutarnje stavke. Obično se uređaji ove vrste nalaze na nadmorskoj visini od oko 100 cm od poda, što vam omogućuje da poboljšate njihov pogled nakon uključivanja. Zidni uređaji izgledaju kao prikazani na fotografiji 2.

Elektrogrami i smjernici stila u dizajnu

Danas se gotovo svaki kamin može uspješno unijeti u unutrašnjost prostorije, koristeći brojne opcije uokvirivanja, napravljene u jednom ili drugom stilu. Na primjer, aluminijske ili plastične široke ploče koriste se za ugradnju uređaja u sobi visoke tehnologije; Retro stilu možete odabrati ognjište, napravljen u obliku stare peći od lijevanog željeza itd.

Značajke instaliranja elektrokamina u unutrašnjosti

Za elektrokaminu možete napraviti lažnu konstrukciju od GLC.

U isto vrijeme, potrebno je zapamtiti da stvoriti harmoniju i udobnost, korespondenciju je iznimno važna, ne samo stil, već i opći dizajn prostorija. Materijali koji se koriste za stvaranje kamina treba kombinirati s materijalima i bojama zidnog uređenja, spola, pribora i drugih unutarnjih stavki.

S obzirom na to, u sobi, napravljeno u skladu s modernim trendovima, možete instalirati elektrokamin u modernom stilu. Takvi uređaji su uokvireni glatkim ili poliranim materijalima (drva ili plastike), koji su savršeno u kombinaciji s gotovo bilo koje vrste površina, od kamena i završavaju plastičnim pločama.

Kako bi se naglasili značajke zemlje stila, možete koristiti uređaj koji ima završiti od prirodnog ili umjetnog kamena. Prirodne prirodne boje će gledati harmonično: smeđe, pijesak, sivo itd.

Članak o temi: Glasnoća pozadina s 3D efektima

Ako se električni kamin mora biti instaliran u klasičnoj sobi, cilj mora podsjećati na luksuz i čvrstoću. Na primjer, možete koristiti uokvirivanje od mramora ili pod mramorom. Željene boje: smeđa, bijela ili smaragdna. Osim toga, možete koristiti jeftiniju opciju, napraviti umjetni kamen i dajući mu prirodni izgled.

Odabir mjesta kamina ovisno o svrsi sobe

Značajke instaliranja elektrokamina u unutrašnjosti

Fotografija 3. Udaljenost između kamina i namještaja mora biti najmanje 30 cm.

Kao što je gore navedeno, moderni električni kamini u unutrašnjosti mogu poslužiti ne samo s prekrasnim dodatkom, već i objektom topline. Da biste dobili maksimalnu učinkovitost uređaja, morate je ispravno instalirati. U isto vrijeme, svrha sobe ima odlučujuću ulogu.

Ako je potrebno opremiti centar u dnevnom boravku, a zatim, bez obzira na veličinu, instaliran je u kutu ili blizu zida, okomito na prozore. I s dizajnerom, i s inženjerske točke gledišta, to je najviše dobro mjesto. Uostalom, uređaj mora biti smješten tako da se ništa ne trudi uživati ​​u njegovom mišljenju ili članovima obitelji, niti gosti koji su prihvaćeni u ovoj sobi.

Tapecirani namještaj može se postaviti ili nasuprot kamina ili okomito na njega, stavljajući kauč u oko metra od uređaja. Primjer takvog rasporeda prikazan je na fotografiji 3. Također je prikladno ovdje će biti stolić za kavu, polica za knjige i noćni ormarić. Pavao može biti pečat mekim tepihom.

U unutrašnjosti spavaće sobe, ognjište mora stvoriti atmosferu spola i romantike. Da bi to savršeno vidljivo tijekom ostatka, može se postaviti nasuprot kreveta. Ovdje će skladno gledati na vanjske i zidne kamini. A oni i drugi mogu biti ugrađeni u prikladan portal s malom policom, koja se može ukrasiti s obiteljskim fotografijama ili slatkim baubles.

Članak na temu: Kako i gdje staviti toaletnu zdjelu u kupaonicu

Električni fokus na Fengshui

Danas, mnogi vlasnici, opremanje unutarnjeg apartmana, pokušajte se držati u smjeru Fengshui, koji, kao što kažu istočna tradicija, mogu donijeti prosperitet i sreću kući. Nije iznenađujuće da se kamini u unutrašnjosti mogu postaviti u skladu s ovim područjem.

Dakle, uspješni za fokus bit će južni dio stana. Ne bi trebalo biti vodenih dizalica ili cijevi ili ulaznih vrata u blizini. Inače, energija koja izlučuje kamin može nestati vani. Prema Fengshui, mjesto kamina u kuhinji ili u studiju u kombinaciji s kuhinjom, gdje je glavni element vatre.

Također, dobro je staviti žarišta i u kutove, gdje se negativna energija akumulira prema fengshui. Kamin, čak i električni, može neutralizirati tu energiju i čistiti sobu od negativnih učinaka.

Bez obzira na to kako se elektrocami nalazi u sobi, prema fengshui ili ne, to može biti veliki unutarnji ukras i sredstvo za davanje utjehe i sofisticiranosti. U svakom trenutku, gorući fokus služio je kao simbol obiteljske sreće, on je sposoban da postane u modernom stanu. A kompetentni izbor uređaja i njezin dizajn će dati sobu originalnost da će zavidjeti svi posjeti kuću.

Čitaj više