Kako odabrati kupku s hidromasažom?

Anonim

Kako odabrati kupku s hidromasažom?
Znate li što je razlika između jacuzzija iz vruće kade? Ako ne, onda odgovor možete pronaći u ovom članku. Osim toga, ovdje ćete naći informacije o tome kako odabrati pravu hidromasažnu kupku i dugi niz godina uživati ​​u kupnji.

Prvo morate shvatiti da je vruća kadica i jacuzzi ekvivalentni koncepti. Ovo je ime preventivnih kupki koje su namijenjene masaži, opuštaju i praktični uzimanje vode.

Znate li da je strana riječ "jacuzzi" ime izumitelja ove čudesne kupelji, odnosno njegov nepravilan izgovor. Zapravo, onaj koji je došao s masažnom kupkom bio je talijanski i nazvao ga je Candido Jacuzzi (Kandido Yakuzzi). Zanimljivo je da je Jacuzzi u početku razvio zrakoplov.

Slogan jacuzzija i sada zvuči kao "jacuzzi: voda koja vas premješta" ("jacuzzi: voda koja vas premješta").

Nesanica, kronični umor, stres ... Postoji izlaz! Odmah ćete poboljšati duh nakon nekoliko hidromasažnih sesija. Uz pomoć različitih načina hidromasažnog kupelji, ne samo da poboljšate krvotok, već i postavite metabolizam.

Ako se odlučite kupiti kupku s hidromasažom, onda ćete imati pitanje - kako odabrati pravo jacuzzi, koji je prikladan za vas?

Koje su glavne vrste kade s hidromasažom?

Kako odabrati kupku s hidromasažom?

Jacuzzi može biti jednostavna ili kombinirana.

Uz pomoć mlaznica za zračnu vodu, hidromasaža se provodi u jednostavnim kupkama, a mlaznice u takvim kupkama nalaze se u kadi za kupanje.

Uz pomoć protoka zraka ili mjehurića zraka, masaža tijela javlja se u kombiniranim kupkama. Koristi i zračnice i mlaznice hidromasaže. Kada koristite dvije vrste masaže, dobit ćete veći učinak usvajanja kupke.

Kada kupujete kupku s hidromasažom, kupci često obraćaju pažnju na koje su velike i dodatne funkcije dostupne na određenom modelu, jer se jacuzzi obično kupuje kako bi se održali u formi, kao i poboljšali svoje zdravlje.

Članak na temu: Kako montirati grijanu ogradu ručnika

Zbog toga su kupci trebali početi odlučiti koja je vrsta masaže potrebna za njih, bez zaborava dostupnosti dodatnih značajki i funkcija.

Kako odabrati jacuzzi?

Kako odabrati kupku s hidromasažom?

Glavni kriterij pri odabiru jacuzzi je njegova funkcionalnost.

Moderne hidromasažne kupke mogu uključivati ​​do deset različitih načina masaže i dodatno, neke dodatne značajke:

  • dodatne mješalice;
  • Aromaterapija;
  • kromoterapija;
  • osvjetljenje;
  • Sustav dezinfekcije.

Jacuzzi materijali

Vruće kade mogu se proizvoditi od sljedećih materijala:
  • akril;
  • željezo;
  • lijevano željezo.

Kako se ti materijali međusobno razlikuju?

Kupke od čelika i lijevanog željeza savršeno su u skladu s mehaničkim i kemijskim opterećenjima, ali imaju jedan značajan nedostatak - čip se može formirati. Osim toga, ovi materijali čine prilično visoku razinu buke.

Još jedan nedostatak kupki od čelika je njihova visoka toplinska vodljivost, zbog čega se brzo ohladi i loše zadržavaju toplinu. Osim toga, veličina i oblik kupaonica ograničeni su na određene standarde i ne mogu varirati.

Najčešći jacuzzi materijal je akril.

Ovaj materijal ima ogromnu količinu prednosti:

  1. Akril ne akumulira mikroba i savršeno čišće.
  2. U usporedbi s drugim materijalima koji idu na proizvodnju kupki, akril je najzanimljiviji.
  3. Akril je materijal koji je najprikladniji i odgovara ljudskom tijelu.
  4. Svaka ogrebotina ili oštećenja koja se može formirati na površini akrilne kupke može se lako eliminirati pomoću brusnog papira. Isprva se oštećeno mjesto mora dobro obraditi, a zatim polirano uz pomoć laka za automobil.
  5. U usporedbi s kupkama od drugih materijala koji mogu izgubiti boju, akril zadržava boju i sjaj zauvijek, zbog činjenice da su u njemu pigmenti u boji ravnomjerno raspoređeni.
  6. Akril je izolacijski materijal, jer ima prilično nisku toplinsku vodljivost. Prazna kupka, koja je izrađena od akrila, zadržava sobnu temperaturu.
  7. Akrilna kupaonica može prikupiti jednu osobu, jer je vrlo jednostavno. Iz tog razloga, transport i naknadna ugradnja akrilne kupke neće biti mnogo rada.
  8. Akril ima izvrsnu otpornost na infracrvene i ultraljubičaste zrake.
  9. Akrilne kupke mogu zadržati svoja svojstva i izvrstan izgled tijekom godina nego drugi materijali ne mogu se pohvaliti.
  10. Dobar proizvođač akrilnih kupališta može jamčiti slučaj akrilne kupelji za oko 10 godina.

Članak o toj temi: Kako izmjeriti ulazna vrata: Odabir prijenosa vrata

Kao što se može vidjeti iz gore navedenog, najoptimalnija opcija je izbor hidromasažnih kupelji od akrila. Ali to nije važno, iz kojeg materijala ćete odabrati, oprema masažnih sustava apsolutno ne ovisi o tome.

Jacuzzi hidromasažna kupka

Trenutno talijanska tvrtka jacuzzi je na tržištu hidromasažnih kupelji. Za proizvodnju elitnih hidromasažnih kupelji, ova ogromna tvrtka koristi samo najviše kvalitete komponente i najbolje materijale.

Jacuzzi proizveden od jacuzzija može biti izvrstan ukras bilo koje kupaonice. Ali trenutno je jacuzzi prestao biti privilegija samo bogatih ljudi. Sada postoji veliki izbor hidromasažnih kupelji ekonomske klase koje mogu biti prikladne za osobe s srednjim bogatstvom.

Što u jacuzziju?

Kako odabrati kupku s hidromasažom?

Osnova bilo kojeg jacuzzija je sustav hidromasaže, koji se sastoji od kompresora, sustava mlaznica, crpke, mlaznica i upravljačke ploče. Kapacitet hidromasažnog kupelji ima izravnu ovisnost o broju mlaznica.

Ako kupanje ima veliki volumen, onda to zahtijeva snažnija crpka. U slučaju kada je kupka opremljena mlaznicama kralježnice, bolje je steći pumpu i kupanje odvojeno. Za miješanje zrakoplova zraka i vode, namijenjen je kompresor.

Možete kontrolirati vrste masaže i intenziteta pomoću elektroničke i pneumatske konzole. Hidromasažna kupka također treba nježnu njegu i pravilnu kontrolu, kao i svaku tehniku.

Noga jacuzzi - Minformat

Kako odabrati kupku s hidromasažom?

Trenutno postoji veliki broj modela takvog korisnog uređaja kao jacuzzi za noge. Kako ste iz sve ove raznolikosti odabrati opciju prikladnu za vas? Prvo trebate odlučiti o dodjeli ovog uređaja.

Kupke za noge koje imaju hidromasažom kombiniraju uporabu masaže i učinak iscjeljivanja vode, kombinirajući efekt wellness i opuštanje.

Članak o temi: Ploče na vratima ureda: Nemojte ometati, ne ulazite, zatvorite vrata

Foot Jacuzzi imaju povoljan učinak na umorne noge, a masiva uz pomoć buggy površine kade refleksogenih dijelova stopala doprinosi činjenici da se poboljšavaju sve funkcije ljudskih tijela. A ako dodavanje aromatičnih ulja, tinkera i soli u vodu, onda će sve gore navedene učinke povećati još više.

Gotovo svi moderni modeli kupelji hidromasažnih stopalu opremljeni su funkcijom za grijanje vode.

Skuplji modeli mogu se pohvaliti prisutnošću takvih načina kao:

  • zaštita za prskanje;
  • Učinak kipuće vode;
  • suha masaža;
  • mokra masaža;
  • turbo masaža;
  • masaža inkjet;
  • Masaža mjehurića.

Infracrvene svjetiljke i magneti mogu se ugraditi u kadu, kao dodatne funkcije. Magneti su dizajnirani za stvaranje magnetskog polja koja ima zajednički wellness učinak na cijelo tijelo, a infracrvene svjetiljke će biti korisne za povećanje elastičnosti i elastičnosti mišića i poboljšanje cirkulacije krvi.

Ako ste podesili kupnju takve kupke i čak tražite potrebne informacije na internetu, onda ne biste trebali odgoditi ovu odluku u dugoj kutiji.

Cijene za slične kupke su u rasponu od 1000 do 10 tisuća rubalja. Također možete pronaći i usporediti specifikacije najpopularnijih jacuzzi modela za noge i odabrati odgovarajuću opciju za vas.

Ali morate zapamtiti da čak i takav jednostavan uređaj ima neke kontraindikacije:

  • trudnoća;
  • ozljede;
  • bolesti živčanog i mišićno-koštanog sustava;
  • procesi upalnih stopala;
  • dermatitis;
  • proširene vene;
  • tromboflebitis.

Hidromasažna kupaonica

Kako odabrati kupku s hidromasažom?

Kada odlazite na bilo kakav jacuzzi, morate se pridržavati određenih higijenskih zahtjeva. Nakon nekoliko sesija, potrebno je izvršiti punu dezinfekciju kupke. Uz pomoć prehrambenih kiselina i neabrazivnog deterdženta, potrebno je očistiti kupke iz masnih i vapnih naslaga.

Ako slijedite stanje kupke i poštujete sve potrebne zahtjeve, onda će vam kupnja oduševiti dugi niz godina.

Čitaj više