Rezanje porculanskog kamena: kako i kako rezati kod kuće, podne pločice i shvaćeni rezanje, pločica

Anonim

Rezanje porculanskog kamena: kako i kako rezati kod kuće, podne pločice i shvaćeni rezanje, pločica

Najpopularniji materijal za završnu obradu pod danas je porculanski kamen. Što je keramički granit ili porculanski kamen? Ovo je umjetni kamen za završnu obradu. To je, prije svega, keramičke pločice s blago modificiranim sastavom sirovina (polje pljuvanje i mica). Pločica, spaljena na visokim temperaturama, oko 1200 ° C i podvrgnut visokim tlakom.

Kako smanjiti porculanske pločice kod kuće

Porculanski kamen je prekrasan završni materijal koji je kombinirao najbolje kvalitete keramike i prirodnog kamena. Materijal je jači od granita, trošenja i regala do agresivnih okruženja. Pločica se proizvodi u različitim industrijama.

Rezanje porculanskog kamena: kako i kako rezati kod kuće, podne pločice i shvaćeni rezanje, pločica

Prije nego što počnete rezati porculanskog kamena, bolje je prvo pročitati s njegovom vrstom.

Vrste porculanskog kamena:

  • Tehnička keramika;
  • Ostakljena;
  • Mat;
  • Uglađen;
  • Strukturirani ili s uzorkom porculanskog kamena;
  • Prilično;
  • Stari;
  • Tanak mršav.

Od porculanskih pločica možete izrezati bilo kakve oblike i konfiguracije kod kuće. Često koristite pločice porculanskog kamena u dizajnu poda, korake stepenica, trijema, zidova i baza kod kuće. Iako je materijal vrlo čvrst, često ne ostavlja uredne čipsete na licu mjesta. Vrste rezanja porculanskih pločica kod kuće - uz pomoć brusilice s dijamantnim diskom (dijamant), ploča, ploča, stakla, pubesomes, hidroaprazivno rezanje (samo industrijski rezanje na profesionalnoj opremi).

Bugarski s dijamantnim krugom često je jedina mogućnost rezanja kapila. Ali kada radite s ovim poznatim alatom, postoje neke nijanse. Činjenica je da kada je pločica rezana, ovaj rad je konjugiran s dodjelom ogromne količine štetne prašine, neugodnog mirisa i divljeg buke. Stoga, kada radite s brusicom, potrebno je zaštititi oči sa zaštitnim naočalama, a također staviti na respirator.

Kada se provodi rezovi pločica, potrebno je znati da se dijamantni krug mora čuvati izravno, bez prebacivanja i jasno slijediti liniju, koji se provodi na prometu pločica.

Potrebno je pažljivo raditi s diskom, zadržati pogon na liniji, povlačeći liniju rezanja za 2-3 mm od linije u smjeru žetona. Također da pritisnete alat je potrebno snažno i održavanje duž linije potrebno je mirno, s velikim tlakom. Ako se može izrezati na ovaj način, onda će rez biti uredni, bez žetona. Tu je i jedan savjet pri radu s porculanskim kamenkom. Keramička granitna pločica mora biti čvrsto fiksna, potrebno je spojiti stezaljke i pričvrstiti na fiksnu površinu, na primjer, do tablice. Činjenica je da je potrebno učiniti, prema sigurnosnoj tehnici - nakon svega, prilikom rezanja na alat, potrebno je teško pritisnuti.

Članak o temi: Krajobraz

Bolje rezanje porculana

Porculanski kamen je lijep kao pouzdan završni građevinski materijal. Posebno se koristi kada završava katove u javnim zgradama s visokim stupnjem patentnosti, kao što su kupovne dvorane supermarketa i trgovina, holstera hotela, podova na željezničkim postajama i zračnim lukama. Koje su veličine porculanskih pločica?

Rezanje porculanskog kamena: kako i kako rezati kod kuće, podne pločice i shvaćeni rezanje, pločica

Za rezanje porculanskog kamenca morate koristiti posebne alate

Veličine keramičkih granitnih pločica (cm):

  • 30x30;
  • 45x45;
  • 60x60
  • 120x360.

Posljednja veličina porculanske pločice pripada takozvanom finom porculanskom kamencu, koji se najčešće koristi pri popravljanju stambenih prostora. Posebno je lijepo kada završava zidove i baze pročelja privatnih kuća. Postoji još jedan način kako smanjiti porculanske pločice, ali s malim količinama rada - ovo je staklo rezač rada.

Što je način i kako smanjiti porculanske pločice za pod

Najbolje je smanjiti porculanske pločice za pod pomoću brusilice s dijamantnim krugom. No, u isto vrijeme potrebno je koristiti individualna sredstva za zaštitu od prašine i buke.

Rezanje porculanskog kamena: kako i kako rezati kod kuće, podne pločice i shvaćeni rezanje, pločica

Profesionalni elektrolikori savršeni su za rezanje pločica

Pojedinačno sredstvo zaštite pri radu s brusincem:

  • Zaštitne rukavice;
  • Naočale;
  • Slušalice;
  • Respirator.

Stručnjaci daju nekoliko savjeta za početnike kada rade s brusicom, ako trebate odrezati porculanske pločice za pod, jer ova pločica ima veću debljinu. Pod pločicom je potrebno staviti pjenu, stavljajući ga na čvrstu glatku površinu. Da biste smanjili broj žetona, na mjesto ploče na prednjoj strani, potrebno je staviti masnu traku i već na vrh vrpce nanesite konac za rezanje s olovkom.

Pločica se mora izrezati samo na prednjoj strani.

Uz visoku debljinu pločice, kako bi se kontrolirala točnost reza, potrebno je koristiti metalni konstrukcijski kut, pričvršćena je stezaljkama na pločici, na prednjoj strani i tako postoji mogućnost da se ispravno odreza pločica.

Članak o temi: Usporedba snage žarulja i LED svjetiljki

Složena lik rezanje porculana

Vrlo često u porculanskoj pločici, morate smanjiti kovrčave rezove. Na primjer, za zakrivljene korake, rupe u pločici za stupce ili cijevi. Kako trebate to učiniti?

Rezanje porculanskog kamena: kako i kako rezati kod kuće, podne pločice i shvaćeni rezanje, pločica

Koristeći brusilicu, možete proizvesti složenu rezanje Currinet

Kakav je način da se odlučite shvatiti porculanske pločice:

  • Prsten;
  • Balerina;
  • Bugarski.

Koji su stručnjaci u tim slučajevima? Prstenska pila - savršeno se popisuje s zadatkom kada je potrebno napraviti okrugle rupe u Ceramru. Ali nažalost, radi polako, ali uredan. Ballerrinka - također policajci s zadatkom piljenja okruglih rupa u pločici, ali to čini vrlo nebakutnim, rubovi ostaju neravni i često moraju biti rafinirani ručno, a podrezivanje je neizbježno. Bugarska je najbolja opcija za curvilinear cuts.

Prilikom rezanja pločica, rezač mora proći malo daljnje rezane linije za 2-3 mm u smjeru žetona.

Dakle, moguće je ispraviti nepravilno rezanje stroj za brušenje. Stroj za mljevenje treba raditi "od nas samih." Kraj pločica mora se izvući s strojem za mljevenje ili brusni papirom. Sljedeća je konačna obrada rezova pločica - potrebno je donijeti stroj za mljevenje, koristeći fleksibilne brusne kotače s zrnatom br. 80-100.

Jednostavno rezanje porculanskih kamena

Potrebno je saznati koje su ploče nanesene. Vrste zaplete - Ručni i električni (to je stacionarni stroj). Zapravo, načela rada električnih i ručnih stroga su gotovo ista. Ali oni se razlikuju po cijeni.

Rezanje porculanskog kamena: kako i kako rezati kod kuće, podne pločice i shvaćeni rezanje, pločica

Brzo i jednostavno izrežite porculanski kamen s stijenom

Električni crijep rezovi imaju više praktičnosti i kvalitetne pločice za rezanje, u usporedbi s ručnim pločama, ali električne pločice ima dovoljno visoku cijenu, ne zajam ga za najam, a on ima visok intenzitet energije. Ali kvaliteta, naravno, je izvrsna. Kada radim, praktički nema prašine iz pločica, jer je voda izrezana u krug i hladi ga.

Članak o toj temi: Kako se osloboditi vatre u apartmanu od strane ljudi

Granitna obrada kod kuće (video)

Jasno je da je rezanje porculanske pločice dovoljno teško. I najčešće, početnici bi trebali tražiti savjet od stručnjaka. Imaju posebne alate i iskustvo.

Sretno!

Čitaj više