Kako popraviti kupku?

Anonim

Kako popraviti kupku?

Remont u kupaonici uključuje veliki prednji dio posla. U pravilu je potrebna kupka. Karakteristična značajka takvog vodovoda je velika veličina i pristojna težina, osobito ako je kupka lijevanog željeza. Stoga je vrlo važno sigurno učvrstiti tako da se ne pomiče pod djelovanjem mase vode i čovjeka. Da biste to učinili, zadržite neka pravila.

Kako popraviti kupku?

Vrste popravljanja

Ako se pripravi mjesto ispod kupelji, svi su pričvršćivači kupljeni, možete nastaviti s samom procesom. Danas su dostupne sljedeće vrste montaže kupke:

Montažna pjena. Uz to, moguće je sigurno i brzo pričvrstiti kupku na pod i zid. Prvo razine razine i potrebne visine uređaja, ona je spojena na vodoopskrbu i kanalizaciju. Zatim se instalira tako da je razmak od približno 1 cm sačuvan u blizini zida. Voda se dobiva u kadi za veću stabilnost, a intervali između proizvoda i nogu, zidova, podova ispunjeni su montažnom pjenom. Treba imati na umu da se pjena pomalo proširuje, potrebno je koristiti u razumnim granicama. I premda se u potpunosti suši samo tijekom dana, moguće je odvojiti kupku nakon 6 sati.

Kako popraviti kupku?

Okvir od opeke. U pravilu, kupka je instalirana na opeke kad nema nogu u kompletu. Ali ponekad se takav okvir i noge mogu kombinirati kako bi se povećala stabilnost proizvoda. Okvir od opeke može stati u kupelji ili duž kadi. Polaganje preko instalacije izravno na cigle. Zidovi su pričvršćeni na zid s čeličnim vrkovima, za koje je također postavljena kupka. Oni igraju ulogu dodatne podrške proizvoda. Kada se pošaljete uzduž kupelj također stavite na stranu opeke. Ali umjesto uglova, može se konsolidirati montažnom pjenom.

Kupku možete staviti sa svih strana staviti ciglu, koja se zatim podeblja s pločicama. U isto vrijeme, potrebno je ispravno izračunati visinu polaganja da nema potrebe dodatno smanjiti pločice. Gornji cigli će se morati izrezati na pola, jer se jednostavno ne uklapaju cijelu kadu. Kada ga pošaljete je bolje napustiti malu rupu kroz koju možete vidjeti i prilagoditi sifon ako je potrebno. Za njega, možete popraviti mala plastična vrata.

Kako popraviti kupku?

Kako popraviti kupku?

Kako popraviti kupku?

Metalni okvir. Ako je težina kupke mala, može se instalirati na poseban metalni okvir. Može se završiti s glavnim proizvodom ili kupiti zasebno. Okviri pričvršćeni na kupaonicu samo-crtanjem na mjestima predviđenim za to, noge su montirane. Dodatna stabilnost kupaonice pričvršćena je na zatvarače duž zida. Kada su instalirani, morate napustiti jaz od oko 2-4 mm, jer je kupaonica s vodom donekle smještena.

Članak o temi: drugi život starih guma, ukrasite vikend parceli

Kako popraviti kupku?

Umetnite u nišu. Ako je kupaonica premala i morate spremiti slobodan prostor, onda izvrsna opcija za instaliranje kupke je redak u niši. Iako takva vrsta instalacije i najsloženije, ali pruža najpouzdaniju i krutu fiksaciju vodovoda. Da biste to učinili, potrebno je u zidu ili zidovima kako bi se napravio perforator utora. Oni su umetnuti u kupaonicu i, ako je potrebno, ojačaju montažnom pjenom.

Kako popraviti kupku?

Prikrivanja pričvršćivanja

Kako bi se osiguralo da se kupka ostane pouzdano fiksirana dugi niz godina, potrebno je pridržavati sljedećih načela:

  1. Iako je kupelj od lijevanog željeza vrlo jaka i izdržljiva, ima najveću masu, koja određuje složenost njegove instalacije. Stoga je potrebno popraviti na čvrstoj površini.
  2. Čelična kupka često se ugrađuje na opeke, koji osigurava krutost njegovog pričvršćivanja. Da bi voda ispunjena, ona je napravila snažnu buku, obrnutu površinu kupke može se liječiti s kitom. Kao alternativa okvirima - metalnim nogama, ali s vremenom mogu izgubiti svoju stabilnost.
  3. Akrilne kupke su jeftini i imaju izvrstan izgled, ali nisu najtrajniji. Pouzdana instalacija takvih proizvoda moguće je za stalni metalni okvir.

Kako popraviti kupku?

Priprema ovisno o vrsti kupke

Vrlo je važno priprema površina i cijelu sobu za instaliranje kupke:

Lijevano željezo

Najvažnija stvar pri fiksiranju bilo koje vrste kupke može slobodno mjeriti veličinu kupke. Ima na umu duljinu, širinu i visinu kupke, njegove strane i baze. Očistite sve starog vodovoda, očistite kanalizaciju. Budući da težina takve kupelji doseže 100 kg i još mnogo toga, za to se mora pripremiti robusna površina. Savršena opcija je betonski estrih prekriven debelim pločicama. Ali ako je estrih nije najbogatiji, onda ispod nogu možete staviti čelične ploče širinom od oko 5 cm i debljine - 0,5 cm. Ako je to kupaonica u apartmanu, onda je osigurana pouzdana hidroizolacija poda ,

Zidno obloge je moguće u dvije verzije. Mogu se u potpunosti uzgajati, a zatim instalirati kupelj ili blijedi samo vrh zidova, na površinu proizvoda. Potonja opcija omogućuje gotovo u potpunosti postići nedostatak jaza između proizvoda i zida. U ovom slučaju, pločica je postavljena nakon pričvršćivanja kupke.

Kako popraviti kupku?

Kako popraviti kupku?

Akril

Takve kupke ne mogu se nazvati najtrajnijim proizvodima. Njihova se površina može hraniti pod iznenadnom naporom. Stoga se preporučuju stručnjaci za pružanje dovoljne količine potpora. Najprikladnija instalacijska metoda je metalni okvir s nogama. Budući da je težina kupke relativno mala, ne treba debeli sloj betonskog estriha. Suočavanje pločica može se izvršiti prije i nakon instalacije proizvoda.

Članak o temi: kat estrih s glinom: tehnologija poravnanja, koja je frakcija bolja u stanu, keramitni beton s vlastitim rukama

Kako popraviti kupku?

Kako popraviti kupku?

Željezo

Prije instaliranja čelične kupelji, trebali biste pažljivo zatvoriti sve zidove na podu, jer se voda može akumulirati u njima. Površina se tretira s posebnim vodonepropusnim mješavinama. Bolje je koristiti keramičke pločice kao cilj, kao što je izdržljiva i ne se ne boji vlage.

Kako popraviti kupku?

Faze rada

Proces pričvršćivanja kupke ovisi o tome koji je materijal napravljen, gdje se planira smještaj: uz zid ili u sredini sobe. Standardni proces pričvršćivanja ovog vodovoda na zid izgleda ovako:

  1. Prva stvar je povezana s preljevom cijevi, sifon. Za ovu kupku okreće se kako bi olakšala rad.
  2. Noge su fiksirane s vijcima ili vijcima, kupka se instalira na pod tako da se odvodna cijev može spojiti.
  3. Proizvod se kreće blizu zida ili zidova.
  4. Pod nogama stavite male metalne ploče tako da proizvodi budu malo nagnuta prema odvodu.
  5. Konačno podešavanje visine i položaja kupke, utore između zida su blizu montažne pjene ili cementnog morta.
  6. Bliski prostor ispod kupke može biti opeka, što povećava krutost njegovih pričvršćivanja ili posebnih plastičnih zaslona.

Kako popraviti kupku?

Kako popraviti kupku?

Kako popraviti kupku?

Savjet

Ako ne želite zaposliti stručnjaka za instaliranje kupke, trebate obratiti pozornost na sljedeće savjete:

  1. Za ugradnju vruće kade zahtijeva utičnicu. Mora biti s uzemljivanjem i poklopcem za zaštitu od vode.
  2. Kako bi se osigurala kvalitetna odvodnja vode iz zdjele proizvoda, preporučuje se da koristi valovito crijevo. Može se lako saviti ili rastegnuti, prilično je izdržljiva i jeftina.
  3. Odaberite kupku ne samo da ovisi o materijalu, već iu unutrašnjosti cijele sobe. Da biste to učinili, možete koristiti tematske keramičke pločice ili plastične ploče.

Kako popraviti kupku?

Prema tome, pričvršćivanje kupelji ovisi o mnogim kriterijima, uključujući i vrstu instalacije i materijala. Ali u svakom slučaju moguće je sigurno osigurati i na minimalnim vještinama rada s alatima.

Članak na temu: Kako pobijediti pozadinu dvaju vrsta u hodniku: 35 fotografija

Čitaj više