Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Anonim

Fotografija

Do danas se mogu pohvaliti prostranim kuhinjama ili vlasnicima privatnih kuća ili vlasnika stanova u novim zgradama. A što učiniti ostalo, žive u domovima čija je dobi od 15 godina i stariji? Uostalom, većina takvih kućišta ima kuhinju ne više od 9 m2. Svaki domaćica snova o prostranoj kuhinji-blagovaonici, gdje će biti ne samo zona za kuhanje, nego i mjesto za stol za objedovanje za cijelu obitelj.

Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Slika 1. Kuhinja unija s dnevnim boravkom povećat će prirodno osvjetljenje, dodat će korisne četvornih metara.

Što će biti potrebno za spajanje kuhinje i dnevnog boravka?

Dakle, potrebno:

  • Redukcija;
  • odgovarajuće dopuštenje;
  • Prijenos zida;
  • oblikovati;
  • prostor za zoniranje.

Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Slika 2. Suočavanje s opcijama.

Trenutno je pronađeno veliko rješenje ovog problema: kuhinja i dnevni boravak zajedno, u istoj sobi. Naravno, potrebno je obnoviti i rušenje dodatnih particija, ali rezultat je vrijedan toga. Imajte na umu da možete ukloniti zidove tek nakon savjetovanja sa stručnjakom kako ne biste slučajno povrijedili prijevoznika. Preporučljivo je koordinirati redevelopment u BTI i dobiti odgovarajuće dopuštenje.

Glavna prednost kombiniranja kuhinje i dnevnog boravka je vizualni porast stambenog prostora (sl. 1). Dobit ćete priliku ne samo komunicirati s kućanstvima u procesu kuhanja, već i večera (večera i doručak) s cijelom obitelji za veliki stol za objedovanje (luksuz nedostupno u Khruščovskoj kuhinji). Često se to dogodilo na ovoj opciji: mala kuhinja s prostranom susjednom prostorom. Zid između njih se ne čisti i prenosi. Kao rezultat toga, dobiti malu dodatnu sobu i prostrani dnevni boravak s prostorom za kuhanje. Najčešće se kombinacija koristi prilikom stvaranja interijera studio apartmana, ali vrlo relevantno u starim apartmanima.

Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Slika 3. Podijeliti zone jedne sobe pomoći će particiju iz gipsane ploče, koja se može napraviti u obliku bar brojača.

Članak o toj temi: Kako izolirati podrum u privatnoj kući s vlastitim rukama - desna toplinska izolacija

Još jedna pozitivna točka je dodatno prirodno svjetlo, jer se u Ujedinjenoj sobi dobivaju dva ili tri prozora.

Nije bilo takvog dizajnera rješenja i bez nedostataka. Mirisi se miješaju u kombiniranom dnevnom boravku i kuhinji, okusi pripravne hrane čvrsto se apsorbiraju u mekanu presvlake namještaja. Naravno, ovo nije sve. Djelomično je problem riješen s dobrim ispušnim plinovima. Još jedan opipljiv minus - takva soba mora se ukloniti mnogo češće. Napušteni ručnik ili prljavi tanjur u kuhinji je čest fenomen, u kuhinji-dnevnoj sobi gotovo neprihvatljivo.

Značajke kombinacije dnevnog boravka i kuhinje: Kako ga sami?

Imati sve prednosti i mane, odlučili ste kombinirati dnevni boravak i kuhinju.

Tada morate razmisliti o dizajnu interijera zajedničke sobe. Da, zidovi između njih neće biti, ali bi trebala biti prisutna neka vizualna razdvajanja. To se postiže prostor za zoniranje. Evo nekoliko bodova:

Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Slika 4. Shema za poravnanje kuhinje s dnevnim boravkom.

  1. Kat. Ako omogućuje visinu stropova, kuhinja se može izvesti kao podij. Vanjski premaz može biti različitih tekstura i boja.
  2. Zidovi. Za njih, razne zavrhe su jednostavno prirodne. U kuhinjskom dijelu može biti pločice otporne na pločice ili vlage, au dnevnom boravku - pozadinu, slikanje (sl. 2).
  3. Namještaj. Odvojite kuhinju iz dnevnog boravka je najlakši način s namještajem. Da biste to učinili, koristite dekorativne police, bar police, sofe, pa čak i akvarij (sl. 3).
  4. Strop. Savršena opcija je višestruki suspendirani strop. Prikladni su i lukovi, barijere i drugi ukrasni materijali za obrezivanje strop.
  5. Rasvjeta. Kuhinja koristi prigušeno svjetlo, ima svijetlu svjetiljku samo preko stola za rezanje i štednjak. Odvojeno osvjetljenje se vrši iznad trake. Dnevni boravak može biti najrazličitiji: lusteri, sconces, podne svjetiljke, dot svjetiljke u širokom rasponu kombinacija.
  6. Boja. Odabir završnih materijala za dnevni boravak u kuhinji, ne zaboravite da se ta dvije zone trebaju uskladiti jedni s drugima, a ne natjecati se. Izvrsna opcija je različite nijanse iste boje.

Članak o toj temi: Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s odlaskom stručnjaci

Kombinirajući kuhinju i dnevni boravak prekrasno je dizajnsko rješenje, ali zahtijeva detaljnu studiju na fazi izgleda (sl. 4). Rezultat će biti udobna i višenamjenska soba.

Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Kako spojiti kuhinju i dnevni boravak zajedno?

Čitaj više