Stvaranje štukate na zidu vlastitim rukama

Anonim

Od dugo vremena, štukatura u unutrašnjosti na zidovima je najpopularniji dekorativni element. Ako su ranije volumetrijske figure na zidovima bili izrađeni od mekog kamena, tada je još sada, sve više i više prednost počeo dati jeftini materijali - žbuka i poliuretana. Moderni volumetrijski elementi proizvedeni su u tvorničkim uvjetima. Međutim, bit će vrlo originalno i ekskluzivno dizajnersko rješenje na zidu na zidu.

Stvaranje štukate na zidu vlastitim rukama

Svojim vlastitim rukama štukatura na zidu - to je vrlo originalno i ekskluzivno dizajnsko rješenje u unutrašnjosti.

Ogroman izbor figura kalupa i ukrasi na građevinskom tržištu zadovoljit će ukus bilo kojeg. Ovdje su brojke raznih umjetničkih smjerova: klasični, barokni i moderni. Stucco se može izvesti vlastitim rukama. To će dati jedinstvenost unutarnjih poslova. Proizvodnja štukaka figura može samostalno biti fascinantna aktivnost u kojoj možete pokazati svoju fantaziju i domišljatost. Kao rezultat toga, to će biti element dekor, koji nije sličan bilo kojem drugom.

Ekskluzivni štukatura u unutrašnjosti, napravljen vlastitim rukama, može biti u obliku stupaca, izbočina, dekorativnih vaza i ukrasa, raznih reljefa, kao i cijele slike.

Elementi gipsa su vrlo popularni za ukrašavanje zidova. Gips ima značajke visoke čvrstoće, visoku otpornost na mehaničke učinke. To je prirodan i ekološki prihvatljiv materijal. Elementi oblikovanja iz žbuke otporni su na djelovanje gljivica i plijesni. Međutim, ovaj materijal ima manu - njegovu težinu, koja stvara neke neugodnosti kada instalirate dekor na zid.

Odaberite izgled elementa i stvaranje skica

Stvaranje štukate na zidu vlastitim rukama

Skica štukatora dva zida.

Prije nego što nastavite s radom, trebali biste temeljito razmisliti o obliku, dimenzijama i stilu budućnosti Stucco lik. Nakon toga, morate nacrtati skicu. Mora se pamtiti da se odabrani dekorativni element mora skladno uklopiti u unutrašnjost.

Članak o temi: Kako napraviti plovilo od folije

Ako postoje umjetničke sposobnosti, možete izvući skicu štukature, ako nema takvih talenata, može se ispisati s računala. Crtež mora odgovarati veličini dekorativnog elementa.

Nakon odabira skica morate stvoriti plastininski model. Njegove veličine trebaju biti nešto veće od stvarnog dekorativnog elementa.

Za proizvodnju štukata i oblika, bit će potrebni sljedeći materijali i alati:

  • plastelin;
  • gips;
  • lopata;
  • četka;
  • lak namještaja;
  • Građevinsko ljepilo;
  • šmirgl papir;
  • prajmer.

Sljedeći korak će biti proizvodnja oblika ispod ispune s otopinom gipsa. Da biste to učinili, na plastininski model se primjenjuje početni sloj gipsa, razrijedi se do potrebne konzistentnosti. Sljedeći početni slojevi obično se primjenjuju s lopaticom. Dobiveni oblik je ostavljen da se osuši na sat, nakon čega se uklanjaju iz plastininski model.

Ako dekorativni element za zid ima značajne veličine, nakon primjene prvog sloja gipsa u model prvog sloja, spojnice izrađene od bakrene mreže.

Potonje djelovanja na stvaranju obrasca će ga pokriti iznutra s lakom namještajem bez boje. To je jednostavno potrebno, jer sprječava lijepljenje gipsa tijekom lijevanja štukature.

Stucco: preporuke

Nakon obrasca za proizvodnju proizvoda je spreman, možete nastaviti s njegovim lijevanjem.

Gipsa bi se trebalo otopiti u dosljednost kiselog vrhnja. Prvo, mala količina materijala se izlije u obliku i distribuira s taselom, ispunjavanjem finih pukotina. Važno je spriječiti stvaranje mjehurića zraka u otopini. Dakle, da se to ne dogodi, u procesu stvaranja oblika s važnom smjesom gipsa, potrebno je povremeno tresti.

Tada je oblik ispunjen do samog kraja, ne ostavljajući jedno prazno mjesto. Rezultirajuća površina je izravnana s lopaticom. Vrlo je važno da je stražnji zid štukature bio ravan, jer to ovisi o tome, jer će se proizvod pričvrstiti na zid. Vrijeme za zamrznutu žbuku - dan.

Članak o temi: Oluja kanalizacija u privatnoj kući: livnavka, instalacija i uređaj s vlastitim rukama

Stvaranje štukate na zidu vlastitim rukama

Alati za stvaranje štukate.

Nakon potpunog smrznutog gipsa, gotov proizvod se može ukloniti iz oblika. Ako postoje manji nedostaci na štukatu, mogu se eliminirati s brusnim papirom.

Mogu se kupiti gotovi oblici za proizvodnju kalupljenja gipsanih figura. Mogu biti metalik ili silikon. Kalupi iz metala će poslužiti jako dugo vremena. Dobiveni proizvodi nisu potrebni za podešavanje. Obrasci na temelju lateks - jeftinija opcija. Međutim, gotovi proizvodi se dobivaju nedovršeni i moraju biti rafinirani.

Ako nema iskustva u proizvodnji gipsanih figura, najprije je bolje vježbati manji na manjim proizvodima, a zatim već početi stvarati veliki dekorativni ukras i slike.

Ugradnja štukature na zid

Prije postavljanja elementa žbuke, zid odabran za uređenje mora biti pripravljen. Mora se očistiti od tapeta, mrlja i drugih zagađivača. Sljedeći korak je označavanje na zidu mjesta dekorativnog elementa.

Nakon označavanja lokacije na štukatu i na pripremljenom dijelu zida, morate primijeniti ureze. To se može učiniti s takvim alatom kao što je dlijeto. Serija su potrebna za poboljšanje adhezije ljepljivog smjese s proizvodom i površinom zida.

Za montiranje štukature na zid koristi se otopina žbuke s dodatkom ljepila stolarije. Postotak ljepila u otopini gipsa trebao bi biti 3%. Površina zida i produkta mora biti navlažena vodom, a zatim nanesite gipsanu otopinu. Stucco je instaliran na mjestu. Višak rješenje koje trebate ukloniti lopaticu.

Posebno su veliki elementi dekoracije pričvršćeni na zid uz pomoć vijaka za samozad. Spojevi kompozitnih proizvoda označeni su s gipsanim sastavom.

Završiti radni element

Kalupni proizvodi od žbuke imaju čisto bijelu površinu, koja se ne uklapa u unutrašnjost. Najčešće, dekorativni element mora biti oslikan. To se može učiniti istim bojama koje su korištene za zidove. Oni mogu biti akril ili voda.

Članak o temi: Valjane zavjese Day-noć: Preporuke i savjeti

Prije nanošenja boje, površina štukature mora biti primljena. Boja se treba primijeniti s četkom s dugom hrpom. Neće vam dopustiti da ostavite nenoge područja.

Ako to zahtijeva odabrano dizajnersko rješenje, štukatura na zidu može biti uređena. Može biti umjetno u stanju pokriti s pozlatom, stvoriti morbu ili druge učinke. Također možete stvoriti imitacija raznih tekstura, kao što su mramor ili drugi prirodni kamen.

Kalupe i ukrasi stvoreni vlastitim rukama bit će jedinstven i originalni element dekoracije. Uz pomoć gipsa možete stvoriti cijele slike na zidu. Ovdje možete pokazati svoju fantaziju i stvoriti ekskluzivnu strukturu Stucco ili sliku. Štukci u unutrašnjosti sobe će joj dati gotov i lijep pogled.

Elementi za oblikovanje mogu se stvoriti vlastitim rukama. To će zahtijevati neko vrijeme i manje materijalne troškove. Ali rezultat će premašiti sva očekivanja. Osim toga, štukatura, koju je stvorio vlastiti skica, bit će ekskluzivni dekorativni element koji nitko nema.

Čitaj više