Odvajanje dnevnog boravka u spavaćoj sobi 17 m2

Anonim

Kako biti u slučaju da postoji jedna soba - dnevni boravak u 17 četvornih metara, u kojem se mora naći i mjesto za spavaću sobu? Ovo je potpuno pristojna soba u dimenzijama, ali kada je to jedina stvar u kući, već je još jedna stvar. Kako kompetentno opremiti unutrašnjost dnevnog boravka u takvoj situaciji? Rad iz vlastitog dizajna dnevnog boravka, što je najvažnije, ono što trebate ne zaboraviti, ostaviti prostor kao prostrani što je više moguće i izbjegavati prekomjernu crninu.

Odvajanje dnevnog boravka u spavaćoj sobi 17 m2

Moguće je podijeliti spavaću sobu s dnevnom boravkom koristeći particiju koja se može izraditi od suhozida, drva ili drugih materijala.

Ako kombinirate dnevni boravak s drugim dijelovima stana ne postoji mogućnost, ali morate dobiti dvije pune sobe u obliku spavaće sobe i zajedničke dvorane, a zatim metoda zoniranja dolazi do spašavanja.

Opće preporuke

Odvajanje dnevnog boravka u spavaćoj sobi 17 m2

Za malu dnevnu sobu, bolje je izabrati ili dvostruki kauč ili nekoliko stolica s dimovima.

  1. Izbor namještaja za mali dnevni boravak: Transformacijski predmeti su relevantni. Prema potrebi, stolica se reinkarnira u krevet, a mali stol u slučaju primanja gostiju postaje veliki.
  2. Za iskrcavanje područja, moguće je koristiti drugi dijagram koji uključuje minimalno punjenje prostora. Za ovaj dizajn dizajn spavaće sobe uključuje instalaciju dviju stolica i malog kauča, knjige ili kućno kazalište. Pojavljuje se s udobnom bez čvrstoće.
  3. Kompetentna shema umjetne rasvjete. Prethodno obuhvaćaju plan prostorije prema kojem postaje jasno kako će se izvoditi dizajn dnevne spavaće sobe, kao što će biti namješten, utičnice i svjetiljke.
  4. Obilje prirodnog svjetla. Maksimalno treba eliminirati od strane prozora iz drapiranih, posebno nepoželjnih za objesiti čvrste zavjese.
  5. Dekoracija boja. Pozadina pokupi mirne i svijetle nijanse, koji prostor vizualno čine volumen. Dostupna pozadina bež, bijela, plava, svijetlo zelena, narančasta, žuta, svijetlo siva, ružičasta, svijetlo ljubičasta nijanse.

Članak na temu: Tamni namještaj: Što je pozadina bolje odabrati

To su opća pravila kako bi izdali dizajn spavaće sobe. Međutim, mogu se nadopuniti određenim preporukama.

Specifična rješenja za opća pravila

Odvajanje dnevnog boravka u spavaćoj sobi 17 m2

Moguće je podijeliti spavaću sobu i dnevni boravak s zavjesama koje se mogu baciti kada je to potrebno.

Broj odluke 1. Particije između spavaće sobe i zajedničke dvorane mogu biti predstavljeni objektima namještaja, šume, police, konzola i zavjesa. Mogućnost particije može biti bilo koja. Međutim, i ovdje se pridržavaju općih pravila: objekt ne smije biti svijetao i glomazan. Kada zoniranje situacije treba biti odsutan jedinstvo u boji. Ne preporučujemo prostor za zgnječenje malih objekata.

Zavjese su izvorna opcija zoniranja. Tkanina može biti svatko (od guste do laganog i bestežinskog). Odabrano je za ton zavjesa koji visi na prozoru. Kao materijal, zavjese mogu izvesti bambus, školjke, niti, kuglice. Odabran je materijal za zavjese, fokusirajući se na dizajn sobe i osobnih preferencija.

Broj odluke 2. Područje spavaće sobe dostupno je dalje od ulaza (savjet je prikladniji za duguljaste sobe) i bliže prozoru (osobito ako je to jedina soba). Za zonu spavaće sobe, po mogućnosti prirodna rasvjeta.

Broj odluke 3. Kauč ​​na razvlačenje se dobiva sklopiv i ekrana je izabran (dva). Ova metoda uključuje temeljit izbor objekta za spavanje: madrac bi trebao razlikovati gustoću, sklopivi - praktičnost, pričvršćivanje - trajnost.

Broj odluke 4. Izvrsno zoniranje prijem - ne koristite particije, nego i druge načine. Na primjer, mjesto podija. Za veću udobnost okružena je nadstrešnica. Potonji vizualno odvaja krevet od zajedničkog prostora.

Odvajanje dnevnog boravka u spavaćoj sobi 17 m2

Moguće je podijeliti spavaću sobu s dnevnom boravkom pomoću pozadina, razne boje i teksture i drugačije podove.

Na stražnjem dijelu kreveta možete postaviti police ili postaviti TV. Ali s bilo kakvim poboljšanjima, lakoća pristupa spavaćoj sobi ne smije biti slomljena. Budući da je spavaća soba privatna zona, do i velika, uz krevet i noćni ormarić, treba ga smjestiti više i ne smije se nalaziti.

Članak na temu: Kako napraviti kauč s vlastitim rukama?

No, ukupna soba je na generalu da društvo ide u društvo - kućanstvo i goste. Osim blagog ugla u njemu, preporučljivo je staviti mali stolić za kavu. Ako je i iz stakla, pridonijet će vizualnom povećanju okolnog prostora.

Broj odluke 5. Kada je potrebno podijeliti jednu sobu u dvije različite svrhe, savršen pomoćnik je suhozid. Uz to, oni stvaraju razne arhitektonske strukture, uključujući sve vrste particija, lukova, niša. Ovaj materijal pruža maksimalni rezultat s minimalnim troškovima vremena i novca. Gipsana ploča pruža dovoljno mogućnosti za dekoraciju zida i strop.

Uređivanje stila dnevne spavaće sobe

Varijante dizajna stila postoje masa. Doći će ovamo:

  • lakonski minimalizam;
  • Ugodan dizajn u japanskom stilu;
  • Tehnološka high Tech.

Svaki od izraženih smjerova je dobar jer podrazumijeva uporabu nekromotivnih komada namještaja. Zbog toga se ispostavlja održati neku slobodu u prostoru univerzalne sobe. Vrlo tvrdi i kombinirajući stilove, što samo dodaje udobnost u sobu.

Vlasnici imaju pravo promijeniti dizajn svoje jedine sobe onoliko često koliko žele. A kada je dnevna soba 17 m2 treba podijeliti u nekoliko samodostatnih zona, upotrijebite gore navedena vijeća kako bi interijeru učinili što ugodnijim.

Nije tako važno koji će dizajn biti stvoren u sobi, mnogo je važnije za praktičnost pronalaženja. Nedostatak teritorija uvijek može biti ispunjen kompetentno planiranom atmosferom.

Ako se pridržavate pravila za zoniranje, možete stvoriti dobar dizajn spavaće sobe u dnevnom boravku.

Štoviše, svaka zona može imati vlastitu atmosferu.

Čitaj više