Okvir za kupanje

Anonim

Okvir za kupanje

Zašto trebate?

U cijeloj povijesti njezina postojanja, kupke su izrađene od kamena, drva, bakra, pa čak i srebro i zlato. Ali najpritraženiji danas još više prozni materijali: čelik i lijevano željezo prekrivene caklom i dobivanjem povećanje akrila popularnosti. Da bi se unutrašnjost kupaonice prilagodila određeni stil, i bilo je ugodno koristiti ga, potrebno je biti tako važno raditi, iako je često nevidljiv, element poput okvira - dizajn koji drži zdjela i strane. Ako je izdržljiva, prikladna za odabrani model, kupka će biti sigurna sigurno, stalno.

Okvir za kupanje

Okvir je apsolutno neophodan pri odabiru fonta neobičnog oblika:

  • Višestruko;
  • Krug;
  • Ovalan.

Obično se kompleksni proizvodi ne mogu sigurno osigurati na zidovima, a okvir je potreban u obliku platforme. Posebni okviri temelje se na širokoj strani takvih kupaca, koji im pruža još stabilniji položaj.

Okvir za kupanje

Okvir za kupanje

Je li lefrica za akrilnu kupku od okvira za od lijevanog željeza ili čelične kupelji?

Načela instalacije kupke približno su jednaka za najčešće vrste:

  • Lijevano željezo;
  • Željezo;
  • Akril.

Da biste instalirali kupku od čelika ili lijevanog željeza, dovoljno je koristiti noge ili pričvrstiti na zidove s željeznim kutom. Temeljnija podrška od opeke, koja je tada maskirana gotovim ili domaćim zaslonom. Proizvodi iz akrila, koji zadovoljavaju najelegantnije i kreativne oblike, zahtijevaju stabilnu podršku koja ih štiti od opterećenja i deformacije. Uz sva ljepotu i sofisticiranost, dno elastične, ali inferiorne u snazi ​​za druge materijale akrilne kupelji mogu se hraniti, ili čak izdržati previše. Osim toga, ako će se strane stalno deformirati, ona će na kraju dovesti do prodiranja vlage u zglobove između kupaonice i zidova i formiranja plijesni i drugih nevolja. Stoga, ako za kadu iz trajnog čelika ili pouzdanog lijevanog željeza, okvir je poželjan, onda je za dugovječnost akrilna kupka vitalna. Štoviše, za ne preskupe proizvode koji imaju debljinu koja ne prelazi 0,5 mm.

Članak o temi: Cross-vezeni sheme: Bijelo spremište, fotografija snjegovića, lisica i bullfinches, brzo u PM-u, kako to učiniti cool

Okvir za kupanje

Okvir za kupanje

Okvir za kupanje

Pogleda

Obično, vodovodne trgovine nude okvire samo određenim vrstama kupki koje dolaze na prodaju. Nažalost, nisu sve prateće strukture mogu napraviti masu kupelji, ispunjenu vodom s klinovima u njoj, pogotovo ako to nije kompaktna zdjela za jednu osobu, već luksuznu fontu s krutom veličinom i oblicima. U tom slučaju, izbor čvrste potpore i na ispravnu instalaciju morate pristupiti svim ozbiljnosti kako bi se dodatno izbjegli neugodna iznenađenja.

Predložili prodavači serijski okviri mogu biti:

  • Nacionalne ekipe;
  • Sveobuhvatno.

Ako ne možete kupiti željeni model u trgovini, čini se nepouzdanim ili ne odgovara njegovom dizajnu (univerzalni modeli se rijetko nalaze na prodaju), okvir se može izraditi vlastitim rukom, pocinčanim profilom ili profilom željezne cijevi.

Okvir za kupanje

Savjeti za odabir

Trebalo bi se isplatiti ovisnosti o snazi ​​i kvaliteti stečene kupelji od broja točaka točaka potpore okvira: razrjeđivač kupke, potrebna je veća podrška. Delikatan dizajn također ukazuje na nedovoljnu snagu. Prekrasno ako se samo četiri točke koriste za podršku. Ako font ima neobičnu konfiguraciju, to zahtijeva posebnu platformu za podršku, budući da će uobičajeni okvir biti nepouzdan.

Okvir za kupanje

Uređaj

Okviri okvira koji se nude s kupaonicom izrađeni su od kvadratnog dijela kvadratnog dijela i zaštićeni od korozije s posebnim premazom.

Glavni elementi okvira, bez obzira na konfiguraciju:

  • Podupire, na uglovima koji drže zdjelu;
  • Glavne noge čija je visina podesiva;
  • Rebra krutosti, bez koje nije akrilna fonta.

Okvir za kupanje

Kako napraviti vlastite ruke?

Ako ponuđeni gotovi proizvodi ne inspiriraju povjerenje, ne uklapaju se u konfiguraciju, postoji želja za spremanjem i primjenom vještina i vještina domaćeg majstora, možete sami napraviti okvir.

Za izgradnju okvira morate odabrati materijal je prilično izdržljiv i pristupačan. Najčešće vrste domaćih struktura:

  1. Od drvenog šipke, pozitivne stranke su niske cijene, jednostavnost prerade i snage, te jasan nedostatak - izloženost truli u vlažnom okruženju kupaonice. Stoga, visokokvalitetan zaštitni antiseptički tretman površine ili upotrebe drva, otporan na vlagu: cedra, hrast, jošku, ariš i druge;
  2. Iz pocinčanog profila koji se koristi za strukture gipsane ploče. Ne izdržati veliko opterećenje, tako da je cijela težina kupke prikladnija za pomicanje na noge i drvenu šipku, a profil se koristi za dodatni podržavajući i dekorativni okvir;
  3. Cijev od željeznog profila je najoptimalnija opcija za okvir koji drži font iz bilo kojeg materijala. Cijev je u stanju postati podrška čak i za ne-standardnu ​​kupelj od lijevanog željeza, ali manipulacije s cijevi zahtijevaju prisutnost stroj za zavarivanje i neke vještine rukovanja. Problemi s hrđe lako se rješavaju s prajmerima.
  4. Brickwork, u potpunosti ponavljajući konture kupelji, prilično težak zadatak, da se obavljaju samo profesionalni graditelj, a domaćica, koji nemaju vještine, bit će teško nositi se, pogotovo ako je kupka ima asimetrični ili ovalni oblik.

Članak o temi: Izgradnja kauč Eurobooks Učinite to sami: crteži i opis

Okvir za kupanje

Okvir za kupanje

Okvir za kupanje

Okvir za kupanje

Najpristupačniji domaći obrtnici čine okvir drva i šperploče otpornu na vlagu ili vlagu. Postupak djelovanja je:

  • Čineći bazu oko perimetra kupke iz bara;
  • Pričvrstite vertikalne police na njega;
  • Stavili su ploče ili bar - oni će voziti okvir.

Za pravokutnu posudu toga, dovoljna je, ako je, na primjer, oval, tada je okvir pokriven listom iverice ili šperploče, u kojem se zatim izreže otvaranje željenog oblika.

Okvir za kupanje

Kako prikupiti?

Prije početka instalacije drvene strukture potrebno je odrediti visinu regala, koji izravno ovisi o poželjnoj visini okvira. Trebalo bi biti što je manje moguće uživati ​​u kupaonici u budućnosti, bilo je prikladno svim članovima obitelji. Izračunajte broj regala također nije teško: moraju nužno biti u svim kutovima i dodatno pričvršćeni svakim pola metra uz bok.

Korištenje razine zgrade - preduvjet za uspješan zadatak.

Okvir za kupanje

Algoritam instalacije kako slijedi:

  1. Uz pomoć vijaka za prevlačenje protiv korozije kako bi se posudila drvena baza na beton;
  2. Pričvrstite police na bazi metalnih kutova ili drvenih šipki;
  3. Ako je stalak susjedan zid - popravite ga na njemu;
  4. Položite drvo preko regala i pričvrstite vijcima do zidova i regala;
  5. 15-milimetar šperploča ili 25 mm iverica kako bi se osiguralo na vrhu u perimeru;
  6. Prema izlaganju predloška, ​​ili s posebnom pilom ili električnom slasticom, izrežite rupu;
  7. Zatvorite okvir na stranama štitova.

Okvir za kupanje

Okvir za kupanje

Kako instalirati?

Akrilna kupka je prikladnija za ugradnju nakon završetka ukrašavanja površina raznih materijala:

  • Gipsana ploča;
  • Plastika;
  • Kafić.

Okvir za kupanje

Izbor ovisi o materijalnosti i sklonosti okusa vlasnika. U ovom slučaju, cementni jastuk je izliven na dno okvira i odmah ga stavite na njega. Malo teže instalacija, proizvedena prije suočavanja:

  1. Potrebno je staviti ispod strane polaganja šperploča, drva, što odgovara debljini buduće pločice i sloj ljepila ispod njega;
  2. Ravnomjerno rasporedite brtve oko perimetra;
  3. Pažljivo izostavite kupanje u rupu na cementnoj bazi.

Članak o toj temi: Kako objesiti vijenac na zidu: faze potrebnih alata

Čim se otopina konačno stvrdne, možete nastaviti na daljnji vodovod rad: Povezivanje s vodovodom i kanalizaciju.

Okvir za kupanje

Čitaj više