Zaslon ispod kupelji za pločice

Anonim

Zaslon ispod kupelji za pločice

Značajke

Nakon što je kupka instalirana, a svi instalacijski radovi su dovršeni, potrebno je brinuti se o estetskoj strani procesa. Takav je skrivanje ljudskog oka vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava, koji će u biti, pokvariti cijeli pogled na kupaonicu. Prisutnost zaslona lako rješava ovaj problem i konačni je korak prema formiranju udobne kupaonice.

Zanimljivo, kada uđete u kupaonicu, zaslon se u početku juri. Nagnuti, središnji je za sobu. S pravim i zanimljivim izborom boja i tekstura, zaslon uzrokuje divljenje, stvara atmosferu udobnosti, naglašava individualnost.

Pločica ne apsorbira vodu, prikladna za njegu.

Zaslon ispod kupelji za pločice

Zaslon ispod kupelji za pločice

Pogleda

  • Gluhi zaslon. Ne pruža mogućnosti da pogledaju ispod kupke. Ovo je glavni, jednodijelni dizajn koji nema vrata. Vizualno takav zaslon je dobar, ali u smislu funkcionalnosti ima jednu veliku nijansu: nemogućnost popravka kanalizacijskog sustava. Doista, u slučaju curenja ili bilo kojeg drugog sloma, nemoguće je doći do mjesta njegovog pojavljivanja. Morate uvrnuti zaslon da biste ušli. I najneugodnije leži u činjenici da se kvar ne može vidjeti odmah. Propuštanje vode imat će vremena da pokvari unutrašnjost kupaonice, a ne samo. Strop susjeda koji žive ispod će također biti razmaženi. Morat ćete vikati ne samo za popravke u vlastitom stanu, već i nadoknaditi štetu susjeda.
  • Djelomično otvoren. Ova vrsta zaslona je prilično funkcionalna i sigurna. Police i niše, gdje se mogu smjestiti deterdženti ili bilo što drugo, postat će racionalno rješenje za malu kupaonicu. Prisutnost vrata osigurava nesmetan pristup vodoopskrbnom i ispusnom sustavu.
  • Klizna. Možete stvoriti takav zaslon, ali proces će biti vrlo složen. Štoviše, pločica - materijal nije sasvim prikladan za to.
  • Zaslon s nagibom. Mala nagiba tvori nišu na zaslonu gdje se može postaviti deterdžent. Ova vrsta zaslona idealna je u obitelji s malom djecom. Kupanje Beba će biti vrlo zgodna.

Članak na temu: Izračun ormarića Coupe to učiniti sami - okvir i vrata

Zaslon ispod kupelji za pločice

Zaslon ispod kupelji za pločice

Zaslon ispod kupelji za pločice

Zaslon ispod kupelji za pločice

Kako napraviti vlastite ruke?

Materijali

Pločica, zajedno s gipsanim pločama, je najčešći materijal koji obavlja funkciju za lice. Često se međusobno kombiniraju: dizajn se izvodi iz suhozida, a pločica je pločica.

Za proizvodnju zaslona trebate kupiti vlagu otporne ploče od gipsa, metalni profili, elemente učvršćine potrebne alate, keramičke pločice.

Zaslon ispod kupelji za pločice

Faze rada

Možete napraviti i montirati zaslon sami. Štoviše, dizajn ne predstavlja složenu kombinaciju elemenata.

Rad počinje s činjenicom da su napravljene odgovarajuća mjerenja. Svi se provode koristeći razinu. Dalje, treba odrediti koja će količina potrošnog materijala biti potrebna za budući dizajn.

Sljedeća faza je proizvodnja okvira. Može se napraviti od drva i metala. U početku se oznake primjenjuju na pod i zidove. Svakako uzeti u obzir trenutak da se pločica ne bi trebala pojaviti. Malo je uronjeno u kadu.

Zaslon ispod kupelji za pločice

Vertikalno potrošeno na zidove linije povezani su s oznakom na podu.

Zatim radimo s vodičem (PP27X28). Okvir je napravljen od njega, u obliku, nalikuje okviru prozora od tri dijela. Pričvršćena je na zidove i polu uz pomoć vijaka. Oni pomažu pričvrstiti gipsa u okvir.

Budite sigurni da izrežite komad gipsa od gotovog dizajna tako da je čvrsto umetnut i nije pao. Ne morate pričvrstiti. Ova parcela osigurat će pristup cijevi. Alternativna opcija je skriveni otvor koji je fiksiran uz pomoć magneta.

Nakon što je okvir spreman i instaliran, nastavite na proces suočavanja. Odabrana pločica može se pričvrstiti s tekućim noktima. Međuputski šavovi održavaju se posebnim sastavom.

Zaslon ispod kupelji za pločice

Savjet

  • Okvir treba pričvrstiti na najbližoj udaljenosti od vanjskog ruba.
  • Prije nastavka s procesom okretanja mora se ispisati suhozid. Posebno obraćajući pozornost na zglobove. Preporučljivo je dvaput nositi temeljni premaz.
  • Optimalno postavljanje vrata ili otvora - srednjoročni zaslon.
  • Na stvaranju zaslona za standardnu ​​kupku veličine, bit će potrebno samo jedan list suhozida (180 cm x50 cm).

Članak o toj temi: Instalacija platbara na prozore s vlastitim rukama

Zaslon ispod kupelji za pločice

Čitaj više