Kako spojiti interfon? Sheme veza

Anonim

Kako spojiti interfon? Sheme veza
Korištenje interkoma osigurava ne samo praktičnost i udobnost stanovnika stana ili kuće u kojoj je instaliran. Ovaj uređaj može biti sigurnosni polog vaše obitelji. Kako spojiti interfon, možete čitati u ovom članku.

Praktična shema za povezivanje video formafa razmatra na primjeru najčešći dvokanalni model Commax DPV-4MTN. Možete pripisati njegovim prednostima za povezivanje dvaju pozivnih ploča istovremeno.

Kako spojiti interfon? Sheme veza

Dijagram veze Dvokalni interfon

Dizajn može sadržavati ili vijčane stezaljke ili, kao u posljednjim modelima - priključci. I u to, iu drugom slučaju, 4 kontakata ukazuju na sljedeće veze: audio kanali - na prvo, obroke - na drugi i treći, video signal - do četvrtog kontakta. Imajte na umu da takav model omogućuje kontrolu električne pumpe.

U praksi, to izgleda ovako: posjetitelj klikne gumb na ploči za poziv, vidite ga, razgovor i pritiskanje odgovarajućeg gumba na interkom otvara elektromasku. Takvi interfons često se instaliraju u stambenim zgradama za kontrolu električnog čizma na vratima ulaza ili tambura. Dvokanalni interfoni su posebno popularni među vlasnicima privatnih kuća, jer vam omogućuju da spojite dvije elektrike odjednom, na primjer, na vratima i na ulaznim vratima izravno do kuće. Ako ne namjeravate kontrolirati elektromehaničke brave uopće s interfom, onda su i žice u ploči za pozivu, namijenjene za tu svrhu, samo trebate izolirati.

Kako spojiti interfon? Sheme veza

Dijagram veze interkoma s fotoaparatom

Prisutnost dva kanala u interkom preuzima druge varijacije veza. Na primjer, kamkorder možete spojiti umjesto na drugu pozivu poziva. U tom slučaju, spojen je samo video kanal, ukupni i +12 v, a audio kanal se ne koristi. Prema ovom shemu veze klikom na gumb Intercom, možete komunicirati s posjetiteljem kroz cijev. Kada ponovno pritisnete gumb, odabran je drugi kanal i vidjet ćete sliku.

Članak o toj temi: Prajmer za rasute spol: Što je bolje i potrebno primitivnim

To je prilično dopušteno povezati bilo što na drugi kanal. U ovom slučaju, sve je vrlo jednostavno: posjetitelj je iskoristio pozivnu ploču, razgovarali ste s njim i klikom na nužnu tipku, otvorili dvorac i dopustili gostu. Međutim, ako spriječite takve jednostavne zahtjeve na interkom, bolje je u početku kupiti jednostavan jednokanalni model.

Kako spojiti interfon? Sheme veza

Dijagram povezivanja dvaju interkoma paralelno

Postoje situacije u kojima će više udobnosti osigurati paralelno povezivanje dvaju interkoma odjednom. U pravilu, takva veza je odabrana za sebe vlasnike privatnih dvoetažnih kuća, postavljajući na interkom na svakom katu. Prednost ovog izbora je mogućnost kontrole i panela poziva iz bilo kojeg od interkoma. Nije važno na kojem katu naći ćete poziv posjetitelja. U svakom slučaju, možete razgovarati s njim i naizmjenično otvoriti električnu spojku, a nakon gostiju klikne na gumb na ploči za pozivu na ulazu u kuću, otvorite i drugu bravu.

Kako spojiti interfon? Video

Sada znate kako spojiti interfon na najpogodnije za korištenje.

Čitaj više