Kako mogu napraviti dnevni boravak iz kuhinje

Anonim

Kuhinje za slobodno planiranje postaje sve popularnije u kućama i apartmanima Rusa. Prije toga, takva dizajnerska odluka bila je povezana s malim područjem nekretnina, ali danas se sve više ponovno razvija u 2 i 3 spavaćoj apartmanima, u elitnim stambenim zgradama i zemlji vikendice.

Kako mogu napraviti dnevni boravak iz kuhinje

Kombinirajući kuhinju i dnevni boravak se ne događa uvijek zbog male veličine stana, često takva želja proizlazi iz vlasnika koji žele opremiti svoj dom najudobniji.

Kako se pokazuju brojne ankete, rješenje iz kuhinje čini dnevni boravak prihvaćaju vlasnici objekata nekretnina prvenstveno zbog želje da opremite svoj smještaj što ugodnijim. Postoji nekoliko važnih točaka u zoniranju i uređenju kuhinje slobodnog planiranja da je potrebno uzeti u obzir prostora koja će biti prikladna za svakodnevnu uporabu i prijem.

Racionalno koristiti svaki četvorni metar

Možete reći o pozitivnim stranama ovog obnove beskonačno, ali tu je i žlica katrana. Prije nego što napravite dnevni boravak s kuhinjom, potrebno je uzeti u obzir negativne strane ovog rješenja i pokušati ih spriječiti. Prije svega, morate se pobrinuti za visokokvalitetnu haubu, inače će miris pripreme hrane stalno prisustvovati sobi. Sljedeći korak treba biti planiranje i provedbu mjera za visokokvalitetnu zvučnu izolaciju kuhinje, jer će se stalno distribuirati buka vodovod, kućanskih aparata, televizore. Optimalna opcija je stjecanje za takvu sobu vrata s visokim zvučnim izolacijskim svojstvima: plastika ili drvena. Odmah je potrebno uzeti u obzir: Vrata Coupea su moderan element modernih kuća i apartmana, ali su još uvijek značajno inferiorni za zvučno izoliranje u smislu zvučne izolacije.

Kako mogu napraviti dnevni boravak iz kuhinje

Za dnevni boravak bit će potrebna visokokvalitetna ekstrakt, koja ne daje mirise pripreme jede kako bi ispunio cijelu sobu.

Pitanje s vratima može se riješiti na drugi način ako izlazi iz obje sobe vode do zajedničkog hodnika. Takvo rješenje za planiranje zahtijeva dodatne troškove, ali to je jedan od najpraktičnijih. Kada se kombiniraju sobe, kuhinjska vrata je bolja odlaska i ostaviti iz kuhinje, koja se pretvorila u dnevnu sobu, jedan ulaz u hodniku. Vrata u kuhinji često su stakla ili sa staklenim umetcima, tako da morate posvetiti posebnu pozornost na osvjetljenje hodnika, što će se značajno pogoršati nakon nestanka. Ali također možete ići na drugi način: položite vrata iz kuhinje kako bi se formirala niša. Ovaj potez će pomoći u rješavanju nekoliko problema odjednom:

  • će povećati korisno područje kombinirane prostorije;
  • smanjiti koridor koji ne nosi punopravno funkcionalno opterećenje;
  • Omogućuje vam da stavite kućanske aparate u hodnik u kuhinjski niša.

Članak o temi: Odaberite moderne pozadine za dvoranu za 2019. godinu: fotografije i 7 sorti

Što ako su sobe u apartmanu tako sićušne da Unija dvije sobe neće pomoći u rješavanju zadatka? U tom slučaju trebate revidirati namještaj za kuhinju-dnevni boravak i kućanskih aparata. Moguće je da će učinkovito riješiti problem morat će ponovno razmotriti svoje stereotipe. Jedna od uobičajenih pogrešaka, koje su napravili vlasnici imovine tijekom rasporeda kuhinje-dnevnog boravka, je želja za maksimiziranjem namještaja i kućanskih aparata u njemu. Kada je soba velika, to je doista moguće. Ali ako je izolirani balkon u apartmanu, koji ima vrata u kuhinju, hladnjak se može postaviti na njega. Slično tome, možete se upisati s mikrovalnom pećnicom i općenito, sa svim električnim kućanskim aparatima, dok oslobađaju prostor male kuhinje.

Kako mogu napraviti dnevni boravak iz kuhinje

Balkon se može kombinirati s dnevnim boravkom, stavljanjem stola za blagovanje ili kauč.

Balkon je vrijedan resurs u povećanju korisnog područja u malim kućama i apartmanima. Može se učinkovito koristiti u slučaju da nema vrata dnevnog boravka. Može biti opremljen u njoj, na primjer, mala studijska soba i pušteni prostor koji se koristi kao krevet. Odmah je potrebno osigurati dimenzije stola za objedovanje za kombiniranu sobu. Tablica može biti vilatentna za sobu zbog prisutnosti unutarnjih stavki instaliranih na podu. Ali s druge strane: uz pomoć sličnog stola, ne samo kauč, zoniranje sobe se stvara. Sam stol je podijeljen u radne i ne-radne zone. U prvoj zoni, na primjer, mali kućanski aparati se postavljaju, drugi se koristi za posluživanje. Takav stol može biti podijeljen s malom prozirnom Shirmom, to neće trošiti prostor i izgledat će vrlo moderno, pogotovo ako se pozadinsko osvjetljenje koristi u svom dizajnu. Potonji će u večernjim satima stvoriti opuštenu svečanu atmosferu u sobi.

Članak na temu: staklena vrata za kupke - tajne visokokvalitetnog odabira

Što učiniti s kaučem, TV-om i drugim stvarima

S ovim pitanjem, oni koji su odlučili transformirati kuhinju i povećati korisno područje sobe često se suočavaju s ovim pitanjem. Obični kauč, koji je jednom na odgovarajući način gledao u dnevnu sobu, ne može apsolutno ne smisliti novu sobu. Dizajneri u takvim slučajevima savjetuju se kladiti na kutne sofe. Takav namještaj omogućuje da ne zauzima središnji dio sobe, omogućuje organiziranje prostora ekonomski i funkcionalno. Stručnjaci preporučuju ujedinjene prostorije za stjecanje transformiranja namještaja. Ne radi se samo o kauču za kuhinju, već i ormariće i stolove. Potonji su vrlo popularni za kombiniranje s ormarićima. Ali nedavno postoje više modernija ormarića, dopuštajući "sakriti" policu s posuđem, umivaonik, spremište za viljuške, žlice, noževe i druge domaće stvari.

Kako mogu napraviti dnevni boravak iz kuhinje

Opcijski namještaj u dnevnom boravku u kombinaciji s kuhinjom.

Distribucija besplatne kuhinje je najbolja za dvije zone:

  • rad;
  • Javnost.

To je prilično logično i zbog specifičnosti sobe namijenjene svakodnevnom kuhanju, odmor u večernjim satima u krugu obitelji i prijema. Bez televizora, moderni život je nemoguć. Netko ga stavlja u radni prostor i netko u javnosti. U takvim slučajevima, mišljenja vlasnika nekretnina obično se dijele na dijametralno suprotno. Još uvijek može biti tako da je TV, prebačen u kuhinju, bit će neugodno iu istoj iu drugim zonama. Dizajneri za besplatne planske kuhinje savjetuju za kupnju widescreen plazma televizijskog modela i instalirajte ga na zid u sredini između zona. Ova opcija je prikladna za uporabu i pomoći će bez dodatne potrošnje da podijeli prostor prostorije.

Za kuhanje i primanje gostiju

Za zoniranje, kontrastna rješenja u boji u zidnim premazima, strop i pod se široko koriste.

Radno područje bi trebalo biti tamnije nego javno ne samo od estetike, već i iz praktičnih razmatranja.

Ne smijete se uzeti pretjerano ukras radnog područja, jer nosi veće funkcionalno opterećenje, u usporedbi s javnošću. Kao zoniranje alat, to je moderno koristiti bar, uglednu kuhinju.

Članak na temu: Pozadina: Fotografija za zidove sobe, mala, završna obrada je lijepa, kako organizirati, 3D, ideje, zbirke, opcije ostakljenja, Marburg, Video

Ako je soba mala, ima smisla primjenjivati ​​na rješavanje ovog problema:

  • zavjese;
  • zavjese;
  • Jalousie.

Međutim, ne smijemo zaboraviti na odabir tkanina za zavjese i zavjese. Potrebno je voditi brigu o izboru fakture, čiji estetski izgled ne pati od vlage i temperaturnih kapi koji će i dalje biti prisutan u sobi koja kombinira kuhinju i dnevni boravak.

Trend rješenja

Kako mogu napraviti dnevni boravak iz kuhinje

Klizna particija između kuhinje i dnevnog boravka je vrlo prikladna i omogućuje vam da odvojite sobu u bilo kojem trenutku.

Smatra se da praktična opcija smatra stjecanje roleta umjesto uobičajenih zavjesa. Prednost je bolje dati netkane modele napravljene pomoću plastične otporne vlage. Postoji još jedna zanimljiva opcija, kako razlikovati prostor, primjenjujući zavjese i sjenila u isto vrijeme. Prvi je smješten u javnoj zoni, drugi je u radu. Ovdje je glavna stvar da je "odjeća za Windows" skladno kombinira među sobom u stilu i boji. Postoji kontroverzno pitanje: svijetla ili neutralna treba biti predmet interijera, razlikovanje kuhinje na zonama ako se nalazi u sredini. Klasični potez je korištenje namještaja neutralnih boja. Što se tiče Shirma, ovdje nema nikoga. U nekim slučajevima, stručnjaci u dizajnu dizajna savjetuju svijetle, u drugima - neutralne nijanse. Stoga je vrlo važno uzeti u obzir ukupnu boju sobe, namještaja i pribora, kako ne bi pogriješili po izboru. Ili je još lakše doći: za kupnju stakla na kotačima.

Oni su izrađeni od traumatskog kaljenog stakla, takve ekrane savršeno su propustili svjetlo i omogućuju vam da "redevenolop" u bilo koje vrijeme: samo pomaknite zaslon na drugo mjesto. Slična uloga je sposoban za obavljanje stalka, međutim, manje je mobilno. S druge strane, na stalku se nalaze prekrasni pribor kako bi se naglasio poseban stil sobe.

Postoji još jedna važna nijansa: Kada će se granica između zona održati na stropu, morate se pobrinuti da razlikovati paralelno s njom na podu. Granična granica može biti promjena na razini poda za 10-15 centimetara. Slično tome, dolazi s stropom. Što se tiče masivnih elemenata dekora, bolje je izbjegavati ih, jer su vaganje prostorije i smanjuju njegovu funkcionalnost.

Čitaj više