Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Anonim

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Zaustavljanje parketna ploča preporučuje se nakon temeljitog proučavanja teorijskog dijela procesa. Parketne ploče nisu novi materijal. Međutim, ona se još uvijek smatra jednim od najljepših i plemenitijih, vrsta katu. A ne uzalud, jer je parketna ploča obložena obrascima izgledaju vrlo izuzetno i ljepše nego poput linoleuma ili pločica. Budući da je cijena ovog materijala dovoljno visoka, potrebno je pristupiti njegovoj instalaciji s posebnom točnosti. Naravno, možete pozvati u Parptertic Professional, koji će u kratkom vremenu staviti parket na podu, ali njegove usluge su vrlo skupe. Predlažemo da se upoznate sa svim mogućim načinima samozastavljanja parketa.

Odaberite materijale prije stavljanja parketa

Pod u apartmanu je od velike važnosti. To nije samo glavni element unutarnjih poslova, već i funkcionira funkciju površine na kojoj stoji težak namještaj. Stoga je važno da pod izgleda privlačno, a istovremeno ima visoku čvrstoću i otpornost na habanje.

Jedan od najboljih materijala je parket. Takav spol ne samo da ima izvrstan izgled, već i izvrsne tehnološke karakteristike.

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Odaberite parketnu ploču iz veličine sobe, dizajna i financijskih sposobnosti

Cijena parketa je dovoljno visoka, jer se pravi drveni koristi za njegovu proizvodnju. Nažalost, beskrupulozni proizvođači su često radi zarade ne čine visoku kvalitetu, a ponekad i opasne za zdravstvenu robu. Stoga odaberite materijale potrebne uz posebnu skrb.

Parketna ploča treba se sastojati od tri sloja. Prvi, to je lica, sloj se obično proizvodi od skupog drva, najnoviji materijali su hrast i crveno drvo. Na vrhu sloja lica, primjenjuju se nekoliko slojeva lakog ili posebnog ulja. Drugi sloj se sastoji od kratkih borovih ploča, za jeftinije opcije, može se koristiti šperploča otporna na vlagu. Posljednji sloj je sloj od dva milimetra.

Ako ćete postaviti parketne ploče na betonu, onda debljina jednog elementa može varirati od 10-15 mm. Polaganje parketne ploče za zaostajanje, zahtijeva debljinu materijala oko 2,5 cm.

Također, uređaj elemenata parketa može se razlikovati u broju lamela. Ploče mogu biti pojedinačni ili višestruki. To ovisi o tome koliko se elemenata drva sastoji od gornjeg sloja.

Članak o temi: Pozadina u dječjoj sobi - 110 fotografija najboljih ideja dizajna. Mogućnosti pripreme i kombinacije.

Osnovni kat Priprema: Polaganje parketna ploča s vlastitim rukama

Parket je, iako izdržljiv materijal, ali vrlo hirozan u instalaciji. Neravnomjerna podna baza može dovesti do deformacije i pucanja ploča, tako da je tako važno provesti završnu obradu isključivo na savršeno razini.

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Prije polaganja parketna ploča, pod treba pažljivo očistiti od smeća i prašine

Kako pripremiti betonski pod da biste ugradili parket vlastitim rukama:

  1. Prva stvar konkretna je provjerena na prisutnost nepravilnosti, svi izbočeni dijelovi su srušeni s metalnom lopaticom, a sve depresije su zbunjene kompozicijom cementa. Sva prašina i prljavština s površine uklanjaju se.
  2. Ako nakon toga, razlika i dalje ostaje prilično velika (više od 3 mm po kvadratnom metru. M), a zatim će se privući pod potom. To je prikladno koristiti samonivelirajući sex seks.
  3. Nadalje na pročišćenom podu potrebno je položiti pare barijerni film, dok bi trebao ići na zidove za 5 cm.
  4. Sada je potrebno staviti podove. Može se sastojati od plug pjenastog poliuretana ili bilo koje druge tvari. Takva postava obavlja funkcije izolacije topline, a također skriva plitke defekte baze i štiti parket od betonske prašine.

Ako stavljate parket na drveni pod, možda ćete imati neke poteškoće. Ako pod nije u savršenom stanju, a neke ploče upitaju i odbacite, morat ćete rastaviti neke ploče do zaostajanja i zamijeniti ih novim. Reciping ili neravnomjerno, ali cijeli kat, možete ojačati pomoću Phaneur.

Sada kada znate kako pripremiti pod za instalaciju parketa, možete ići izravno na proučavanje tehnologije polaganja.

Polaganje parketa na ljepilo

Postoje različiti načini za instalaciju parketne ploče. Svaki od njih se primjenjuje na poseban slučaj. I svi imaju svoje prednosti i nedostatke.

Profesionalci mogu postaviti nevjerojatno lijepe obrasce od parketa parketa. Ova tehnika zahtijeva veće iskustvo i izvrsnu fantaziju, tako da pridošlice čine crteže iz parketa neće biti u mogućnosti.

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Ljepilo za parket može se kupiti na internetu ili u bilo kojoj građevinskoj trgovini

Najteža, ali vrlo pouzdana tehnologija ugradnje tepiha preuzima metodu ljepila. U tom slučaju možete staviti ploče izravno na beton, bez predizanja filma i sloja pluta. Pod za uporabu takve metode treba biti savršeno glatka.

Instalacija parketa s metodom ljepila:

  1. Dobro lijepiti, ploče s bazom moraju se primijeniti na beton debeli sloj visokokvalitetnog prajmera.
  2. Sada morate staviti ploče na pod. U isto vrijeme, možete samostalno postaviti neku vrstu ne vrlo složenog uzorka.
  3. Sada trebate napraviti ljepilo. Uputu možete koristiti na paketu.
  4. Lijevanje prve ploče počinje s kutom sobe, koji je s suprotne strane zida. Prvi element je podmazan s ljepilom i složenim kutom uz zid. Instalacija na taj način podrazumijeva jaz između zida i poda od 0,6 do 1 cm. U ovom klirensu se umetnu.
  5. Druga ploča mora biti zalijepljena na prvu. Oni su pokucani jedni s drugima s drvenom daskama i gumenom čekićem.
  6. Posljednja ploča u redu, najvjerojatnije će morati smanjiti. Posljednja i pretposljednja ploča zalijepila je najteže među sobom.
  7. Ostatak iz posljednjeg plana prethodne serije koristi se kao prva ploča sljedećeg. Ispis ploča jedni drugima, potrebno je brzo tako da ljepilo nema vremena za sušenje.
  8. Nakon položenog cijelog parketa, klinovi se uklanjaju. A zglobovi i šavovi su zatvoreni mrvicom pluta od hrasta pluta ili brtve na akrilnoj osnovi

Članak o temi: Kako odabrati zavjese Boja Wenge u unutrašnjost

Staviti parketne ploče s adhezivnim putem je sasvim moguće. Glavna stvar je točno ispuniti sva pravila i biti izuzetno pažljiv.

TEHNOLOGIJA PARKET PARKET PLOČE

Polaganje parketa Plutajući način smatra se najjednostavnijim. U isto vrijeme, možete lijepiti ili jednostavno montirati brave na ploče. Najveća prednost ove opcije montaže je da uz njegovu pomoć pod moć da se prikupi pod u samo nekoliko sati.

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Ako nemate iskustvo polaganja parketnih ploča plutajućim putem, bolje je pretvoriti profesionalce koji će brzo i učinkovito i učinkovito raditi

Kako instalirati parket pomoću plutajuće metode:

  1. Postupak za instalaciju sugerira da su redovnici složeni iz najdužeg zida s lijeve strane desne strane. Izračunava se broj redova, a širina potonjeg, ako je manja od 4 cm, onda su sve ploče prvog reda izrezane u širinu.
  2. U prvom redu ploče uklapa se u bravu na zid, ako je potrebno, posljednja ploča je dužina.
  3. Od obrezivanja, koji je ostao s posljednje ploče prvog reda, počinje drugi red. Odbori drugog reda pod nagibom umetnute u utore elemenata prvog reda. Prilikom spajanja dijelova treba biti klik, koji će ukazati na ispravnost vaših postupaka.
  4. Svi redovi su stavljeni, tako jedan po jedan. Nakon završetka polaganja parketa na mjestu spojeva između zidova i poda, ugrađen je postolja.

Da bi se dvije ploče bolje međusobno povezale, mogu se vezati s gumeni čekić. Vanjski podovi iz parketa je čelik brzo i jednostavno, ne biste trebali imati problema s njegovom instalacijom.

Kako položiti parket pomoću tehničkih pričvršćivača i ljepilo na LAGS

Moguće je smanjiti parket, ne samo na dnu betona i šperploča, već i na drvenim zaostajanjima. Međutim, priprema takve površine traje dulje. Da, i proces instaliranja ploča na LAG-ove je naporniji.

Članak o temi: Kako ukloniti ručku s vrata: Spremnik ili ulaz

Ovom metodom polaganja potrebno je posebno pažljivo pripremiti LAG-ove za ugradnju. Možete staviti parket kao ljepilo i zaključati. Polaganje na LAGS-u je posebno relevantan ako želite opremiti topli kat.

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Prije polaganja parketna ploča koristeći tehničke pričvršćuje, vrijedno je gledati videozapis za obuku i pročitati preporuke profesionalaca.

Redoslijed polaganja parketa za LAGS:

  1. LAG-ovi moraju biti pregledani na prisutnost insekata, nepravilnosti i druge moguće štete.
  2. Lunke su instalirani s malim korakom i ploča šperploče su pričvršćene. LAG-ove možete spojiti s vijcima za samozadočavanje.
  3. Podloga se stavlja na bazu šperploča i na njemu su ugrađene parketne ploče. U isto vrijeme, njihove brave ne moraju samo povezati, već se lijepiti.

Nakon što stavite parket parketne ploči, morate instalirati postolje i pragove. Poželjno je da se ti dekor elementi podudaraju u boji među sobom, onda će vaš interijer izgledati zanimljivo i skladno.

Njegu poda nakon ugradnje parketa

Parket nije krovni materijal Runičara, boji se vlage i treba obavezna zaštita. Zaštita poda od štetnih čimbenika okoliša pomoći će posebnim premazima kao što su lanac ili vosak.

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Parketna ploča se može isperiti konvencionalnom krpom i vodom s posebnim alatom.

Sreća je izdržljiv i vodootporan sloj na površini. Oni su na osnovnoj ili sintetičkoj osnovi. Obično, parketne ploče su već prekrivene takvim sredstvima, ali bolje nakon polaganja parketa da ga rukuje još jedan sloj laka.

Parket zaštićen voskom nije jako otporan na vlagu, tako da se može isprano samo s dobro iscijeđenom krpom.

Zaštita od ulja i voska nije tako jaka kao lak, ali zahvaljujući joj, parket stječe jedinstveni izgled. Osim toga, takva sredstva su apsolutno sigurna za zdravlje, oni su isključivo iz prirodnih tvari. Da bi se takav tretman trebao primijeniti malu količinu ulja na tkaninu i obrisati pod na njega, zatim se ulja-voska mješavina utrlja u parket. Zaštita od nafte mora se ažurirati godišnje.

Kako položiti parket s vlastitim rukama (video)

Parketna ploča je najviše od najljepših načina za završetak stana. Takav materijal je lakše montirati nego parket, ali ne izgleda gore!

Podnos dizajn od parketa (fotografija u unutrašnjosti)

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Polaganje parketa: Kako to staviti vlastitim rukama, tehnologijom i videozapisima, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je ispravna

Čitaj više