Podloge za parket: Koji je najbolji parket, debljina pluta i naljepnica na LAG-ovima, stilex i obloge

Anonim

Podloge za parket: Koji je najbolji parket, debljina pluta i naljepnica na LAG-ovima, stilex i obloge

Zahvaljujući supstratu, moguće je poboljšati performanse Paretamarket je jedan od najpopularnijih vanjskih premaza. Ali njegovo polaganje zahtijeva idealno glatku površinu. Ali čak i vizualno glatki pod ima nekih nedostataka. Zbog toga koristite podlogu. Omogućuje vam da izgladite male nedostatke i nosi druge korisne i potrebne funkcije.

Funkcije podloge u parketu

Polaganje podloge za parket je obvezan događaj koji pruža normalan rad. Ostava nosi niz funkcija koje se odnose na jednostavnost korištenja i kvalitete parketna ploča. Bez prisutnosti supstrata, pod će brzo doći u zapuštenost.

Podloge za parket: Koji je najbolji parket, debljina pluta i naljepnica na LAG-ovima, stilex i obloge

Uz podršku supstrata možete napraviti pod od parketne ploči čak i topliji

Funkcije za oblaganje parketa:

  1. Skriva sve male nedostatke i neravnomjernosti poda.
  2. Toplinska izolacija. U proizvodnji podloga, materijali se koriste da loše propušta toplinu. Zbog toga se održava temperatura lokomotiva.
  3. Funkcija zvučne izolacije. Bilo koji pokret na podu, hodanje, rad tehnike upija oblogu.
  4. Hidroizolacija. Zahvaljujući tome, eliminiran je negativan učinak vlage.

To su značajke glavne obloge. Na temelju materijala proizvodnje, supstrat karakteriziraju druge kvalitete. To uključuje trajnost, prirodnost, pouzdanost, vatrostalno.

Mnogi pri odabiru materijala za oblogu oslanjaju se na cijenu. Ali mora se imati na umu da jeftine opcije mogu imati visoku toksičnost.

Prirodnost se može samo pohvaliti samo jednom vrstom supstrata. Gotovo sve vrste kemijskog podrijetla izolirani su izolirani toksini kada se grije. Trajnost također nije uključena u karakteristike neke obloge.

Kakvu vrstu podloga je bolja pod parketom: osnovni pogledi

Prilikom odabira parketa kao vanjskog premaza, morate imati savršeno gladak pod. Ali čak i ne jamči trajnost parketa, pa čak i najmanji nedostaci dovode do lažnog podova, a pod počinje igrati. Ona stvara mnogo neugodnosti, i stanovnika kuće i susjeda koji počinju jasno čuti bilo koji pokret. Zato se savjetuje da položi podlogu pod parketom. Postoje različiti tipovi na tržištu i odredite koje je obloge bolje koristiti samo detaljno sa svakom vrstom raznolikosti.

Članak o toj temi: Blinds za sjenilo: razne materijale i metode montaže

Podloge za parket: Koji je najbolji parket, debljina pluta i naljepnica na LAG-ovima, stilex i obloge

Podloga za parketnu ploču može se razlikovati u debljini, boji i kvaliteti

Vrste podloga:

  • Pluta;
  • Folija;
  • Polietilen;
  • Polipropilen;
  • Tomplex;
  • Parkolag.

Cork pod parketom je tradicionalna opcija. Osim toga, to je jedini ekološki prihvatljiv materijal za oblaganje. Ovo je najoptimalniji pogled za podlogu.

Prednosti Cork obloge:

  • Zajamčena zvučna izolacija;
  • Zadržava toplinu;
  • Ekološki prihvatljiv materijal.

Jedini nedostatak je nestabilnost djelovanja vlage. Pod utjecajem vode, pluta počinje nabreknuti. Također, za dobru uslugu takav supstrat, morate se pobrinuti za njegovu debljinu, koja bi trebala biti najmanje 2 mm. U suprotnom, utikač će se početi raspadati, a parket se razlikuje.

Prije polaganja opcije pluta, morate instalirati paru barijeru. Neke opcije se prodaju zajedno s njom, što pojednostavljuje instalaciju podloge.

Podloge folije osigurava potrebna izolacijska svojstva. Sloj folije se obično primjenjuje na polietilensku oblogu. Njegova optimalna instalacija kada se laminat stavi na krute zaostaje.

Polineetilenska verzija će oduševiti niske cijene i dostupnosti. U radu je nepretenciozan nego i zaslužio svoju popularnost. Debljina za parket je 2 mm.

Pluses polynevenilen:

  • Otporna na vlagu;
  • Ima sva izolacijska svojstva;
  • Otporan na kemijske učinke i ne trune.

Podloge za parket: Koji je najbolji parket, debljina pluta i naljepnica na LAG-ovima, stilex i obloge

Stavljanje podloge ispod parketa, poboljšat ćete svoja svojstva toplinske izolacije

Ali postoje i nedostaci ovog materijala. Nije prirodno, zapaljivo, nije izdržljivo. Tijekom vremena počinje se podmiriti da se nadovezuje na stanje laminata.

Polistipropilen je karakteriziran toksičnošću i mogućnošću brzog paljenja. Ova opcija nije prikladna za stambene prostore. U isto vrijeme postoje neke zajedničke značajke s prethodnom opcijom. Ali postoje i prepoznatljive značajke.

Polisto pjena je brže pričvršćena i ima više toksičnosti od poliuretetilena. Životni vijek ovog materijala je također inferiorni. Nakon 7-10 godina, to će se pretvoriti u prašinu. Njegova cijena je vrlo jeftina, ali operativne kvalitete ne dopuštaju instalirati takvu brtvu u stan.

Članak o toj temi: Kako odabrati svjetlosne zavjese zastoja u Ikei i Lerua Merlin

Parkolag je dobar izbor za instaliranje podloge. Ali kada se grije, može istaknuti toksične tvari. To je zbog činjenice da u proizvodnji parkiranja koristi bitumen mastiks.

Među prednostima materijala vrijedi spomenuti dobre performanse. Također, molim i cijenu takve obloge. No, zbog toksičnosti materijala, životi stanovnika kuće mogu biti opasni.

Top - višeslojna sluznica koja je najoptimalnija opcija. Zahvaljujući tri sloja, sve se funkcije podloge provode. U isto vrijeme, instaliran je na betonu. Zahvaljujući prosječnom sloju vlage, ispari i isparava.

Svojstva svakog sloja Tuprel:

  1. Donji dio je porozni film. Učvršćuje srednji sloj i prolazi tekućinu unutra.
  2. Srednji dio strši u obliku malih lopti koji zadržavaju oblik supstrata. Također, zahvaljujući njima, javlja se ventilacija.
  3. Gornji sloj - polietilen. Pruža isparavanje.

Sada postoji popularno crnogorični podloge na tržištu. To je prirodni materijal, ali njegova debljina ne dopušta da koristi takvu oblogu pod parketom. Ako se pojave problemi s laminatom, sva odgovornost će ostati na kupcu.

Osnovni parametri obloge: parketne ploče s podlogom

Ovo pitanje trebalo bi biti zainteresirano za svakoga tko je odlučio instalirati parket kod kuće. To je debljina koja utječe na kvalitetu supstrata i pod. Morate to shvatiti više detalja u ovom parametru.

Podloge za parket: Koji je najbolji parket, debljina pluta i naljepnica na LAG-ovima, stilex i obloge

Prije polaganja podloge na pod, vrijedi ga temeljito očistiti od smeća

Debljina obloge ne bi trebala biti prevelika ili mala. Visina pada je 3 mm za 2 cm. Takva znamenka je posljedica mogućnosti skupljanja materijala i nepravilnosti podova. Minimalna debljina obloge je 2 mm.

Mekane obloge su montirane tlakom. Ako je njihova veličina velika, pojavit će se razlike visine. Zbog toga će se parketi početi raspršiti, praznine će se pojaviti i pod će početi škripati. Ali takvi problemi će nastati neko vrijeme nakon korištenja laminata.

Članak o temi: Kako se riješiti OS-a u kući, na krovu i na teško dostupnim mjestima

Montaža Cork supstrat pod parketom: Osnovna pravila

Podstava pod laminatom može sakriti male kadne defekte, ali ne sve. U nekim slučajevima može ih zvati i pogoršati problem. To je za to da je baza potrebna prije instaliranja podloge. Njegova ravnost bi trebala biti maksimalna. Da biste to učinili, koristite betonsku kravatu. Temelji se na oblozi.

Prilikom polaganja same podloge potrebno je zapamtiti da nije potrebno obraditi cijeli kat odjednom. To je povezano s mogućnošću prevlake za promjenu dimenzija. Stoga je svaki dio postavljen nakon zatvaranja prethodnog. Svaki pogled ima vlastite karakteristike styling. Razmislite o polaganju čepnog materijala.

Podloge za parket: Koji je najbolji parket, debljina pluta i naljepnica na LAG-ovima, stilex i obloge

Koristeći cork supstrat, možete sakriti male nepravilnosti i oštetiti na podu

Pravila o instalaciji pluta:

  1. Između zida i podloge, potrebno je napustiti interval od 10 mm;
  2. Obloge mora stavljati mjed i pričvrstiti s viski;
  3. Smjer polaganja određuje upute;
  4. Spojevi se ne smiju podudarati s parketnim spojevima.

Prilikom instaliranja polistopropilenske podloge morate napraviti brkove na zidovima. Nakon postavljanja glavnog premaza, obloga se izrezuje. To je učinjeno kako bi se stvorio cirkulaciju vlage i zraka.

Sorte podloge pod parketom (video)

Brojne recenzije pomoći će u odabiru ispravne opcije da kažu da je najbolja obloga za inženjering i parket seksualne ploče je toma. U isto vrijeme, pluta je ekološki prihvatljiv materijal. A to u nekim slučajevima igra odlučujuću ulogu.

Čitaj više