Uređaj za drva: Dizajn zaostataka koji plutaju u kući, od šperploča i učinite to sami

Anonim

Drveni uređaj je značajan detalj pri organiziranju instalacije vlasnika kućanstava više vole odabrati drveni kat zbog činjenice da je ekološki i atraktivan. MAN tisućama godina postojao je u skladu s drvećem. Može se reći da su za to dugo razdoblje imali određenu simbiozu. Kako bi se u većini slučajeva organizirao drveni kat, potrebno je instalirati LAG-ovi na poseban premaz. Nakon toga, oni se tretiraju s završnim premazom. Što se tiče ovog rada, s obzirom na prisutnost suvremenih materijala i tehnologija, samo je stekao svoju popularnost u odnosu na raspored poda.

Opterećenja i dizajn drvenog poda od lagasa: montaža korak po korak

Vrlo često postoji potreba za stvaranjem odbora drvenog poda iz šperploča na LAGS-u. To se odnosi na sobu koja će doživjeti teška opterećenja. Može se reći da je postupak ugradnje sličan konstrukciji na temelju tla ili za rad na betonu. Glavna razlika je u tome što se za bazu LAG-a koriste E-opeke stupovi i betonsku osnovu.

Uređaj za drva: Dizajn zaostataka koji plutaju u kući, od šperploča i učinite to sami

Drveni podovi uređaja

Organizacija takvog instalacijskog rada je 6 faza:

  • LAGS su pažljivo suhi i obloženi antiseptičkim otopinom;
  • Na temelju betona ispod LAG-ova postavlja se vodonepropusni sloj;
  • Ugradnja LAG - Svjetionici se provodi, njihova udaljenost ne smije biti veća od 2 m, njihove površine su fiksirane s tiplelima svakih pola metra, kontrolirajući razinu površine;
  • Između tih svjetionika, svakih 40 cm nalazi se kašnjenje;
  • Praznine koje su formirane, izolirane pomoću Clayjit ili mineralna vuna;
  • Koristeći vijke za samopodaljku, podne ploče montiraju na LAGS. Seksualne ploče vođeni su okomito i položene bez intervala.

Članak na temu: Kako ažurirati drvene prozore

Podne dizajn

Drveni podovi mogu biti i jedan i dvoslojni. U slučaju prvog tipa, proizvodnja se može provesti bez korištenja LAG-a. U pravilu, to ovisi o debljinama i od interbelny udaljenosti.

Ponekad se može dogoditi da zbog utjecaja određenih okolnosti, dizajn drva počinje prebaciti, a s njim je crni dio poda. Ako govorimo o višeslojnijim strukturama, onda im nije dopušteno, ali naprotiv jamče snagu i nepokretnošću gornjih slojeva premaza.

Uređaj za drva: Dizajn zaostataka koji plutaju u kući, od šperploča i učinite to sami

Shema kata

Vrlo je važno uzeti u obzir da ako se grede kreću u zidove sobe, tada će se ugradnja kašnjenja, koja su prikazana u obliku 5x5 cm barova, bit će preduvjet, jer uvijek postoji dugačak udaljenost između greda.

Osim toga, oni će biti obvezni dio dizajna, ako se podnice će obaviti pomoću stupaca za podršku. Udaljenost između tih greda ne smije biti više od jednog metra. Najčešće će ova udaljenost ovisiti o tome kako će se navesti debele ploče za ugradnju.

Što je plutajući spol: svojstva i funkcionalnost

Ako nikada niste vidjeli da postoji plutajući pod, onda znate da je to površina koja uključuje krutu bazu formirana iz kolekcije ili monolitne estrihe, kao i sloj zvučnog izolacijskog materijala, koji se sastoji od elastičnih i rasutih tvari na preklapajućim pločama.,

Strukture plutajućeg poda karakterizira nedostajući odnos između seksualnih preklapanja i osnovnih struktura strukture. Ovaj pristup omogućuje ograničavanje učinka skupljanja na zgradu s podnim dizajnom. Govoriti preciznije, ovaj dizajn ne dolazi u kontakt čvrsto sa zidovima, a time i zvučni valovi ne prodiru.

Uređaj za drva: Dizajn zaostataka koji plutaju u kući, od šperploča i učinite to sami

Plutajući uređaj

Dizajn plutajućeg spola eliminira širenje šoke, koji se može pojaviti u mehaničkim utjecajima na građevinske ploče, kao i potpuno eliminira zvukove hodanja ili kretanja namještaja.

Koristeći plutajući pod, možete biti sigurni u dobru zvučnu izolaciju vaše sobe.

Članak o toj temi: Izrežite zavjese vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Glavna pozitivna strana plutajućeg spola je visok zvučni izolacijski pokazatelji koji se mogu napraviti bez obzira na položaj poda ili na dnu zidova.

Visokokvalitetni materijal za toplinsku izolaciju je u stanju učiniti vaš plutajući pod prilično toplo u odnosu na druge etaže. Instalacija je vrlo jednostavna, što vam omogućuje da organizirate rad s vlastitim rukama, bez mnogo iskustva u izgradnji. Posebni videozapis može pomoći u radu.

Odabiremo dekorativni plutajući pod u drvenoj kući

Ako govori o plutajućem polju, treba napomenuti da plutajuće može biti sama dizajn, a premaz koji će postati cilj. Ove strukture uključuju samo suhu, polusuhu i vlažnu kravatu, kao i pod stabla na stupovima.

Plutajući premazi nazivaju se:

  • Laminat ili plug paneli koji se čvrsto pričvršćuju u holistički premaz;
  • PVC ploče različitih vrsta i konfiguracija;
  • Drveni podovi koji su raspoređeni na LAGS i nisu vezani za betonsku premaz.

Uređaj za drva: Dizajn zaostataka koji plutaju u kući, od šperploča i učinite to sami

Plutajući pod je vrlo topao, a također ima visoku čvrstoću

Osim toga, ova premaza je potpuno autonomna i savršeno utječe na sigurnost poda, može se reći da ima brojne neporecive prednosti. Na primjer, neovisnost ovog premaza ne pruža samo pouzdanost, već i izvrsnu zvučnu izolaciju. Ako se, na primjer, buka iz zgrade prenosi kroz zidove, zatim u slučaju plutajućeg stropa, svi zvukovi će biti prihvaćeni na sebe.

Zvučna izolacija takvog poda bit će prikladno ne samo u privatnoj kući, već iu apartmanu. To se posebno odnosi na temelje prvog kata u novoj zgradi. Imajte na umu da betonski podovi imaju povećanu vodljivost zvukova, a plutajući et ih eliminira nekoliko puta učinkovitije od drugih premaza.

Što se tiče instalacije, to je element. Ako radite s asistentom, onda posao može vrlo brzo završiti. U jednom danu možete stvoriti višeslojnu bazu, a kao i za dekorativnu prevlaku, onda ako postoji iskustvo, majstor će se moći nositi s njim za nekoliko sati.

Članak o temi: Instalacija i priključak kuhinjske haube

Plutajući pod, ovo je veliko rješenje, jer je toplo, teško i izdržljivo.

Plutajući kat: Dizajn i uređaj (video)

Prije ugradnje poda, pročitajte njegov uređaj. Svaki detalj je važan ovdje, kao i razlozi za njegovo ugradnju ili demontažu. Čak i iskusni majstori će reći da je popravak i ugradnja poda bez prava pristupa, prepun nepopravljivih posljedica i proračuna proračuna za njihovu ispravku. Stoga je glavna stvar pravi pristup i odgovorna organizacija.

Čitaj više