Polaganje parketa: kat s vlastitim rukama, tehnologijom komad i video, umjetnički kako postaviti

Anonim

Polaganje parketa: kat s vlastitim rukama, tehnologijom komad i video, umjetnički kako postaviti

Prije polaganja parketa, preporuča se istražiti teoriju i pročitati preporuke stručnjaka za parkete - to je vrlo plemenit i lijep materijal koji se koristi za završetak pod. Naravno, vrijedi takav dizajn više od umjetnih materijala, ali i izgleda elegantnije. Stavljanje komada Parket je složeniji nego, na primjer, polaganje parketna ploča, tako da je profesionalni majstor skup za takav cilj. Međutim, ako želite napraviti sav popravak vlastitim rukama, onda slagati strpljenje i pažljivo, možete se nositi s ovim teškim radom.

Priprema katu prije polaganja parketa

Polaganje komada parketa traje mnogo vremena i snage. To je vrlo odgovorno zanimanje, a svaki pogrešan korak može dovesti do nepravilnosti na vanjskoj pokrivenosti. Prije svega, potrebno je savršeno napraviti osnovu, a također ga ojačati.

Polaganje parketa: kat s vlastitim rukama, tehnologijom komad i video, umjetnički kako postaviti

Prije polaganja dijela parketa, pod treba pažljivo očistiti od smeća i poravnati

Ako se odlučite napraviti vlastite ruke na drvenom podu na drvenoj osnovi, onda ćete morati potrošiti mnogo pripremnog rada. Za početak, potrebno je osigurati sve ispuštene ploče uz pomoć samo-tapka vijaka. Ako su neke podne daske urnebe i nisu uspjele, onda ćete morati rastaviti pod za zaostajanje, zamijeniti sve oštećene predmete, a zatim prikupiti cijeli dizajn iznova. Sada možete pričvrstiti na vrhu plovila visoko kvalitetnih feera, koji će biti baza polaganja parketa.

S konkretnom bazom za rad mnogo lakše. Morate ispitati takav razlog za prisutnost nepravilnosti. U slučaju malih kapi možete izliti sloj samo-odabrane kompozicije. Ako postoje pukotine u betonu, tada ćete morati ukloniti stari estrih i sipati novu betonsku mješavinu.

Vrlo je važno postaviti parket, promatranje normi temperature i vlage u prostoriji. S takvim djelima u sobi ne bi trebalo biti hladnije od 18 stupnjeva. Vlažnost može varirati u rasponu od 35-60%.

Daljnje pripreme je odabrati parket. Može biti materijal od skupe ili prosječne cijene drva. Glavna stvar je da je drvo visokokvalitetna i dobro osušena.

Članak o toj temi: Tekući bojler: Princip rada, montaže

Također trebate odabrati način na koji ćete riješiti parket. Ako niste profesionalni, onda ne biste trebali odabrati složene crteže. Pozivamo vas da stavite parket za najjednostavniju tehnologiju za to, ne trebate ni shemu.

Paluba polaganja parket vlastitim rukama

Ugradnja parketa treba napraviti s ljepilom. Naravno, neki majstori savjetuju da podignu parket s plutajućim putem, ali ova metoda je nepouzdana.

Prije montaže morate primijeniti nekoliko slojeva premaza na pod. Potrebno je za najbolju kvačilu parketa s pod. Ljepilo se distribuira na temelju lopatice.

Ako stavljate parket na betonski pod ušiveno šperploča, bolje je daljnje ojačati dizajn. Za to je moguće bolje, nokti su prikladni.

Polaganje parketa: kat s vlastitim rukama, tehnologijom komad i video, umjetnički kako postaviti

Ako nemate iskustva u stavljanju parketa, možete koristiti usluge profesionalaca koji će raditi u kratkom vremenu

Tehnologija polaganja parketa s palubom:

  1. Prvi red slagao se s lijeva na desno, okomito na vrata. Jaz između zida i prvog parketa treba biti 1 cm.
  2. Ljepilo treperi pod, na mjestu gdje će parketi lagati. Takav uređaj će pomoći bolje bušiti drvo s pod.
  3. Posljednja ploča broja mora biti izrezana ako je potrebno.
  4. Odbori drugog reda malo se mijenjaju u odnosu na prve ploče. Šire ploče između redova mogu varirati od 1/3 do 1/2 dijela parketa.
  5. Umetnite parket šiljaka drugog reda u žlijeb prvog reda parketin pod kutom od 45 stupnjeva. Za najbolje zaprašivanje, parket je propuhan gumeni čekić.
  6. Odbori trećeg retka su složene na razini prvih redova ploča. Nastavite položiti redove, pomicanje parketa je gore, a zatim dolje.
  7. U posljednjem redu, svakako izbrišite šiljke s parketinom.

Paluba se može postaviti parket i dijagonalno. Samostalno polaganje parketa je jednostavan, glavna stvar je ispuniti sva pravila i biti vrlo pažljivi.

Tehnologija styling parketa

Postoje mnogi standardni načini ležanja parketa. Većina majstora napravi parket s božićnim drvcem. Takvo polaganje izgleda vrlo originalno, i ponovno ga stvoriti, ne morate posjedovati visoku profesionalnost.

Članak o temi: u kupaonici se pojavio crni plijesan, kako se riješiti

Božićno drvce je savršen pogled na instalaciju parketa, u ovom slučaju opterećenje se ravnomjerno raspoređuje na sve ležanje na podu, parket. Dakle, parket neće promijeniti svoj oblik, a praznine između dasaka neće ustati.

Polaganje parketa: kat s vlastitim rukama, tehnologijom komad i video, umjetnički kako postaviti

Izvrsno rješenje je položiti parket s božićnim drvcem za poseban ljepilo

Uputa korak po korak polaganje božićno drvce i :

  1. Prvi parketi su složeni na udaljenosti od 1 cm od zida.
  2. Pod je podmazan ljepilom pomoću zupčane lopatice. Parketti se stavljaju ispod nagiba od 45 stupnjeva u odnosu na zid.
  3. Sjedamo se međusobno, daske se nalaze paralelno. Svaka daska je malo pomaknuta u odnosu na prethodni parket.

Nakon što su svi parketi položeni, njihovi rubovi moraju podrezati, crtati čak i liniju. Junctions između zidova i poda će sakriti postolje, a jaz u blizini praga će zatvoriti pragove.

Ovaj zidarstvo je vrlo popularno kao francusko božićno drvce. U tom slučaju parketi su obrezani pod kutom od 45 stupnjeva. Takvo polaganje postalo je glavna značajka dvorca Loire.

Ako želite napraviti laici zanimljiviji, onda možete koristiti brish i nijanse. Moguće je postići takav učinak. Možete užariti pod lopaticama različitih boja i gurati je s krutom metalnom četkom.

Polaganje umjetničkog parketa

Umjetnički parket izgleda luksuzno. Većina palača osamnaestog i devetnaestog stoljeća ukrašena je na ovaj način.

Tijekom vremena, takav cilj, sličan umjetnosti, poboljšana je i sada se koristi za ukrašavanje običnih stanova. Takvo slaganje može se obaviti samo profesionalac, pa ne pokušavajte sami.

Obično se drvo različitih pasmina koristi za polaganje parketa na ovaj način. Zbog stabla različitih boja, možete stvoriti crtež s posebno jasnim obrisom.

Polaganje parketa: kat s vlastitim rukama, tehnologijom komad i video, umjetnički kako postaviti

Među prednostima umjetničkog parketa, vrijedi spomenuti veliki izgled i dugi vijek trajanja.

Da biste stvorili umjetnički parket premaz u jednoj prostoriji, mogu se koristiti do 100 različitih vrsta drva. Za veći pompozan, možete ukrasiti podne umetke od stakla, metala i skupog kamenja.

Članak o temi: Kako ažurirati pločice u kupaonici bez ozbiljnih ulaganja

Jedan od najpopularnijih crteža je "utičnica". U tom slučaju, glavni dio crteža nalazi se u središtu sobe, a iz nje su mali elementi do drugih dijelova sobe. Okviri uzorak parketa granice. Obično se radi iz tamnog i svjetlog parketa u obliku upletenog kabelskog svežnja.

Profesionalni parktre mogu prenijeti parket nevjerojatne ljepote. Mogu postojati slike životinja i biljaka, i samo geometrijske oblike.

Veliki crteži mogu na engleskom prostoru, tako da se takvi elementi dekor iz umjetničkog parketa ne smiju koristiti u sobama s malim područjem. Također je potrebno uzeti u obzir da ako ukrasite dijelove "Europara" s takvim zamršenim uzorcima, namještaj bi im trebao pristupiti stilom.

Završnu fazu instaliranja parketa

Izrada parketa Osim polaganja materijala uključuje i druge korake. Ako zanemarujete posljednje stavke u podne završi s drvenim daskama, onda sve vaše radom može ići u crpku. Prljavština može biti entusije s podnim oblogom, a kad vlaga dobiva vlagu, drvo može nabubati.

Polaganje parketa: kat s vlastitim rukama, tehnologijom komad i video, umjetnički kako postaviti

Nakon instalacije parketa treba uzeti u obzir

Posljednji koraci polaganja parketa:

  1. Prvo, potrebno je čekati potpuno sušenje ljepila. Obično ne traje ne više od jednog dana.
  2. Zatim je površina grupirana. Mljevenje se obavlja posebni stroj, u dva ili tri pristupa.
  3. U kutovima i drugim teško dostupnim mjestima trebat će vam poseban stroj za kutak brušenje.
  4. Posljednji put parket snosi posebni stroj za brušenje zrakoplova. Takav alat može se postići savršeno i glatka površina.
  5. Tada se sve utore odgađaju i izvodi se posljednje mljevenje.
  6. Nakon toga, parket je prekriven nekoliko slojeva lakog ili uljnog voska.

Parket to učiniti sami (video)

Parket je, možda, najljepši materijal za dizajn poda. I unatoč činjenici da ova vrsta završetka nije nova, još uvijek je vrlo popularna, jer je pogodna za bilo koji stil interijera.

Čitaj više