Kako uskladiti drveni spol: Ne razbijajte stare ploče, posjedujući ploču, neravnomjerni planer i elektrolij

Anonim

Kako uskladiti drveni spol: Ne razbijajte stare ploče, posjedujući ploču, neravnomjerni planer i elektrolij

Poravnavanje drvenog poda možete značajno poboljšati njegov izgled i napraviti praktičniji stablo - to je ekološki prihvatljiv, atraktivan materijal. Ali, nažalost, drvo je podložno svim vrstama promjena. Te promjene mogu stvoriti najveće poteškoće kada se drvo koristi kao vanjski premaz. Odbori, s vremenom mogu nestati, trunuti, početi škripiti i blijede, stvarajući razliku u visini elemenata za oblaganje. Popravak poda, u ovom slučaju, je obvezan. Kako se poravnati drvenu bazu - pročitajte u članku.

Kako uskladiti drveni pod, bez razbijanja ploča

Najpogodnija, pristupačna i brza metoda popravljanja drvene baze - s šperpločem. Glavna prednost poravnanja drvene bazne šperploča je da je moguće izvršiti popravke bez razbijanja ploča. Osim toga, kako bi se poravnao stari kat na taj način može biti bez profesionalne pomoći, s vlastitim rukama. Trebate samo uzeti u obzir neke značajke pri radu.

Kako uskladiti drveni spol: Ne razbijajte stare ploče, posjedujući ploču, neravnomjerni planer i elektrolij

Ako trebate poravnati drveni pod, bez razbijanja ploča, vrijedi koristiti stroj za brušenje

Rad s šperploča, takve nijanse treba uzeti u obzir:

  1. Ako su podne plotine iste veličine i s jedinstvenim nedostacima, ali možete odabrati tanki phanener. Ako su nepravilnosti različiti, debljina listova treba biti najmanje 150 mm.
  2. Ako je neravni spol duboko postavio fragmente, onda je faneru treba držati na potpori pojasa. Za ovu uporabu mini lags i uhabbi.
  3. LAG-ovi trebaju biti pričvršćeni na ploče pomoću vijaka za samo-tapkanje ili dugih kolica s udaljenosti od 0,3 m.
  4. Ako su kapi na visini poda u rasponu od 1 do 10 cm, zatim u montažu baza vrpce, trake treba nanositi s različitim poprečnim presjekom.
  5. Phanneur bi trebao biti položen prema načelu opeke, izbjegavajući križne zglobove.

Članak o temi: Dekor starih vrata vlastitim rukama: vitražni stakleni prozor, decoupage, kreker (fotografija i video)

Šperpločani listovi su montirani na pod ukrcani pod bez vrpce s vijcima. U isto vrijeme, između listova udaljena je 0,2 cm, koja je na kraju posla stavila pijesak. Kako bi se dodatno toplina i zvuka kontrola softvera, dijelovi base remena mogu se napuniti polistirenskom pjenom, smjesom piljevine s PVA, pjenom ili malom glinom.

Samonivelirajuća tehnologija: Kako uskladiti stari drveni pod

Ako su visinske razlike između fragmenata drvene baze u rasponu od 0,3-1 cm, zatim se premaz može poravnati pomoću smjese polimerne polimerne. Ova metoda je idealna za pripremu spola pod završnim oblogom s osjetljivim materijalima (linoleum, laminat, tepih).

Kako uskladiti drveni spol: Ne razbijajte stare ploče, posjedujući ploču, neravnomjerni planer i elektrolij

Poravnajte stari drveni pod može se lako koristiti samo-izjednačavajuću smjesu

Izjednačavanje drvene baze pomoću smjese polimera uključuje takve korake:

  1. Priprema katu. Baza se očisti od prašine i prljavštine, polirane i obložene temeljem (za bolje prianjanje polimernog materijala s bazom).
  2. Priprema mješavine za popravak. Otopina se miješa u skladu s uputama proizvođača. U isto vrijeme, količina smjese se izračunava sa značenjem da se polimer počinje držati 20 minuta nakon gnječenja.
  3. Punjenje poda. Baza u velikim prostorijama je preplavljena dijelovima. U isto vrijeme, morate brzo raditi. Vođenje kompozicije s posebnim alatom - Rochel za skupne podove.
  4. Završiti premaz. Ovisno o daljnjem završetku, estrih se može očistiti i prekriti linoleumom, laminatom itd. Ili bojanje akril pripravak.

Da bi premaz bio gladak, trebali biste koristiti razinu zgrade ili laserski. Da biste postigli snagu estriha, možete sipati industrijsku masovnu pod na pojačanu mrežu.

Ciklički: kako poravnati ploču

Možete poravnati šetnju s ciklusom. Ali to se može učiniti samo ako je premaz veliku širinu i neće patiti od uklanjanja nekoliko ploča. Najčešće se pribjegavalo popravak podova u privatnoj kući.

Squabble će pomoći ne samo poravnati pod, već i naglasiti crtež drva. Nakon izgradnje radova otkrivaju samo glavne lakovi.

Za ciklovka možete koristiti elektrolav ili stroj za brušenje vjeverice. Prvi se može kupiti u građevinskoj trgovini, a drugi je najam. Možete raditi s vožnjom. Trošak takve opreme bit će znatno niži od gore navedenih uređaja, ali, ali, samo, samo mehanički zatvarač omogućit će obavljanje posla.

Članak na temu: 5 Opcije za primjenu asimetričnih zavjesa na prozore

Kako uskladiti drveni spol: Ne razbijajte stare ploče, posjedujući ploču, neravnomjerni planer i elektrolij

Nakon obavljanja kamiona, dobit ćete prekrasan i ažurirani podne obloge

Rad s bilo kojim alatom u zaštitnim naočalama, respiratorna maska. Ako se uređaj koristi za popravak, potrebno je kupiti i za blokiranje slušalica.

Prije nastavka s ciklusom vrijedi provjeriti stanje površine: čisti drveni pod od smeća, prašine i prljavštine, rezultat sve države noktiju, uklonite rotting ploče, provjerite sve drvene daske su lijepe za pod. Počnite popraviti pod slijedi iz dugog kuta sobe, krećući se prema vratima "zmija".

Instalacija namještaja: Kako poravnati kabinet na neravnom katu

Često se događa da pod izgleda atraktivno, a njegovi elementi nisu deformirani, ali, u isto vrijeme, baza je koso. Instalacija namještaja na takve neujednačene polu moguće može uzrokovati velike poteškoće. A ako se i dalje može postaviti nizak dodatak (stoji, krevet), a zatim opremiti prostoriju s visokim i teškim ormarićima bit će vrlo težak: takve namještaj mogu biti kockali ispod odjeće za težinu.

Kako uskladiti drveni spol: Ne razbijajte stare ploče, posjedujući ploču, neravnomjerni planer i elektrolij

Poravnajte kabinet na neravnom katu, treba koristiti oblogu, koja se može samostalno izvršiti od bilo kojeg materijala.

Poravnajte garderobu na drvenom katu na nekoliko načina:

  1. Stavite pod noge ili bazu drvenih šipki ormarića. Bruksi se mogu oslikati ispod boje ormara. Ova metoda je jednostavna i učinkovita. Moguće je brzo provesti. No, često, supstrati izgledaju neprivlačni i ističu se protiv pozadine namještaja i spola.
  2. Pribor za kupnju s nogama koje se mogu podesiti u visinu. Ova opcija će vam omogućiti da savršeno stavite garderobu čak i na snažno nagnuti pod. U isto vrijeme, namještaj će izgledati privlačno.
  3. Popravite kabinet na posebnom okviru. Ako naručite namještaj na nogama, ne postoji mogućnost, tada se drvena baza može napraviti ispod ormara - konturu, potječe u srednjoj ribbiji. U isto vrijeme, visina konture na jednoj strani trebala bi biti veća nego s druge strane (na razini nagiba poda). Možete napraviti bazu od stabla i odvojiti materijale pogodne za dekoraciju ormarića.

Članak na temu: Kako zatvoriti cijevi u zahodu?

Ali, ipak, te su mjere privremeno i bolje pribjegavaju remodu pod. Glatka površina neće vas ograničiti u namještaj i omogućit će vam da slobodno napravite permutaciju priključaka, po želji.

Savjeti: Kako poravnati drveni pod (video)

Danas postoji nekoliko načina za popravak drveni kat bez stručne pomoći, s vlastitim rukama. Najpopularniji uključuje: poravnanje pomoću šperploča, skupnih mješavina (može se ostvariti, bez otvaranja baze) i ciklove (zahtijeva djelomično uklanjanje materijala). Izbor metode ovisi o financijskim mogućnostima vlasnika stana, debljine poda, razlika u visini njegovih elemenata. Odaberite najprikladniju metodu za vaš temelj, izvedite popravke i uživajte u ravnoj, atraktivnoj površini!

Čitaj više