Ažuriranje parketa: usisivač i njegu, kako se brinuti za parket, pranje i ažuriranje kod kuće

Anonim

Ažuriranje parketa: usisivač i njegu, kako se brinuti za parket, pranje i ažuriranje kod kuće

Ažuriranje parketa je glavna radna točka u pločama za popravak odbora uvijek se smatralo nevjerojatnim materijalom koji je dao interijeru prirodnim ljepotama i atraktivnim izgledom. Na ovom premazu, djeca čine svoje prve korake, a kućni ljubimci nisu bolesni pod suncem. Da, a kućanstvo se vole hodati u tako ugodnom materijalu bos. Ovdje možemo zaključiti da je parket svakodnevno podvrgnut različitim opterećenjima, odnosno, i briga mora biti redovito. Ovdje nema ništa komplicirano, glavna stvar je pokazati kapanje skrbi.

Usisivač za parket: glavna komponenta čišćenja

Obratite pozornost na glavne funkcije modernih usisavača, možete vidjeti da uključuju i mogućnost čišćenja parketa. Njihova posebnost leži u prisutnosti određenih mlaznica i okretanja elemenata koji se ne miješaju, već naprotiv, pojednostavite kretanje usisivača na parketima.

Ako ste već kupili, ili ćete kupiti standardni aparat i odvojeno posebne mlaznice. Koji podvrgavaju karakteristike proizvođača.

Ako često nećete koristiti usisivač, njezine karakteristike nisu ključna točka, najvažnija stvar je odabrati odgovarajuću mlaznicu za parket.

Ažuriranje parketa: usisivač i njegu, kako se brinuti za parket, pranje i ažuriranje kod kuće

Usisivač za parketu ima određene mlaznice

Mlaznice koje se koriste za parket ili laminat moraju nužno biti prekrivene mekim materijalom, koji tijekom površine neće ostaviti ogrebotine ili male pukotine. Stručnjaci preporučuju posebnu pozornost četkima s prisutnošću osjetljivog, gomila, kamile ili posebne tkanine. Također, možete kupiti mlaznice s gumenim ili silikonskim premazima, koji, osim čišćenja parketa, mogu ga polirati.

Četke s prisutnošću konja gomile su se pokazale dobro. Ne samo da će pažljivo očistiti površinu, već također biti u stanju oprati najstariju vrstu kontaminacije.

Ako i dalje steknete poseban usisivač, obratite pozornost na njegov oblik. Parketne ploče su osjetljive na sve učinke mehaničke prirode, tako da je iznimno ne poželjno krenuti na njih. Dakle, usisivač bi trebao biti takav oblik koji omogućuje pristup bilo kojem mjestu, čak i na najudaljenijim uglovima. Ako ne ispunjava te zahtjeve, bolje je kupiti dodatnu plosnatu mlaznicu.

Članak o temi: Zavjese za autopraonicu za auto i auto

Oni koji vole savršenu čistoću vjerojatno će pasti na okus mlaznice s rotirajućim mehanizmom, koji u procesu čišćenja može promijeniti svoj oblik i prodrijeti na bilo koji teško mjesto. Najčešće, takve mlaznice su opremljene određenim načinima, zahvaljujući kojem se mogu koristiti na bilo kojem premazu.

Parkač

Imate li prekrasan parket kod kuće? Pripremite se za vježbu pune skrbi. Ako ignorirate ovo pitanje i mislite da se ništa ne događa na parket, u kratkom vremenu ćete primijetiti kako će izgubiti atraktivnost, i suhe, napuknute, izgrebene ploče doći će u smjenu. Ne želite promatrati takvu sliku? Štoviše, organizacija takve vanjske pokrivenosti je vjerojatno da će vas osloboditi. Tada se morate upoznati s glavnim aspektima brige o parketu, a kasnije ne bušiti suze u izgubljenom vremenu i materijalu.

Ažuriranje parketa: usisivač i njegu, kako se brinuti za parket, pranje i ažuriranje kod kuće

Parketni podovi moraju biti zaštićeni od ogrebotina na sve moguće načine.

Da biste se brinuli za ove podove, to je blizu moguće ispravnom, morate učiniti sljedeće:

  1. Zaštitite pod od ogrebotina sa svim mogućim načinima. Na primjer, uklonite sve teške predmete ili pokrijte noge s posebnim mlaznicama.
  2. Ako u kući postoji pas, nakon svake šetnje treba oprati šape. Ne zaboravite na stalno obrezivanje kandža kako biste spriječili oštećenje parketa. Ova obrana treba stalnu kontrolu.
  3. Na nogama namještaja morate nositi mladež. To posebno vrijedi za taj namještaj, koji je podložan čestiju persolaciji, kao što su stolice.
  4. U ovom trenutku, u trgovinama možete kupiti različite proizvode laminatne njege, koji uključuju zaštitnu imovinu. Na primjer, polirolol, mastiks, poljski lak ili anti-kliznu tvar. Primjena ovih alata može se postići sjajnim parketom. Osim toga, ona tvori poseban zaštitni film koji će spriječiti pojavu ogrebotina. Stoga je čišćenje površine vode ušla u prošlost, došla je posebna obrada.
  5. Ako govorimo o cipelama, bolje je koristiti meke papuče. Kategorički je neprihvatljivo za kretanje u cipelama s petama, jer će podrazumijevati čips i ogrebotine na materijalu.

Članak o toj temi: Arch od suhozida između kuhinje i dnevnog boravka

I posljednje, ako se odlučite osvježiti izgled parketa i pokriva svoj parket s lakim uljem, čekao dok se ne osuši, ne bi trebao odmah instalirati namještaj, jer će stvoriti nove udubljenja koji će kasnije morati pokriti. Bolje je patiti od nekoliko tjedana. Pa, ako ne možete čekati, instalacija mora biti što je moguće oprezna, kako ne bi se ogrebalo ili ismijalo svježe premazivanje. Bolje je privremeno staviti vlaknastu ploču ili gororokarton. To će smanjiti rizik od oštećenja.

Pravila o mokro čišćenje: Kako oprati parket

Operite parket, možete li pitati možete li to učiniti? Prije nastavka čišćenja morate vidjeti svoj parket za duboke ogrebotine ili pukotine. Ako su, prva stvar koju trebate učiniti je da uživate u njima, jer ćete inače dati početak procesa truljenja, a parket će doći u zapuštenost.

U ovoj situaciji, utore se čiste tankom žicom, a zatim su ugrađeni s piljenjem hrasta ili breze.

Parketna ploča se može isprati s posebnim sredstvom za čišćenje

Ako vaš parket ne obrađuje lak, onda se mora obrisati krpom navlaženom u vodi s glicerinom.

Ako govorimo o ispiranju podova, onda su stručnjaci kategorički na korištenje tople vode. Bolje ako je to poseban agent za čišćenje. No, najiderniji način čišćenja je još uvijek usisivač. Nije opasno i čišćenje se može provesti mnogo češće, pogotovo ako postoje kućni ljubimci u kući. Osim toga, ova metoda će proširiti vijek trajanja. U svakom slučaju, potrebno je brinuti za deterdžente. Koristeći posebna rješenja nakon polaganja, postići ćete ne samo da je vaš parket svjetlucan, ali se također riješite razvoda, kao i aktivirati sva njegova zaštitna svojstva.

Kako ažurirati parket kod kuće

Nema sumnje da su ogrebotine najčešće ozljede koje zahtijevaju dobru prerušujuće.

Da biste ažurirali i prikrili te nedostatke imaju nekoliko opcija:

  1. Prva opcija je odabir posebne olovke s voskom, koja je pogodna za boju za vaš parket. Olovke se otopi i vosak trljaju na ogrebotinu. Sljedeće ono što treba učiniti je otopiti površinu i ukloniti sve višak voska pomoću gumene lopatice. Na kraju procesa, površina se očisti mekom krpom.
  2. Druga opcija uključuje uporabu oraha. Ova opcija nije prikladna za duboku štetu. Walnut se dijeli, a mjesto oštećenja mora se liječiti jezgrom. Nakon što se aplikacija počne sušiti, dobit će tamnu boju.
  3. Prve dvije opcije su prikladne isključivo za male ogrebotine. Ako je duboko, možete popraviti kvar samo pomoću laka za popravak. Prije posla, površina se mora pažljivo očistiti, a lanac je jasno u skladu s uputama proizvođača. Velika šteta se također može eliminirati pomoću kit i gume lopaticu.

Članak na temu: zaključavanje vrata: uređaj, mehanizam i dizajn

Ažuriranje parketa: usisivač i njegu, kako se brinuti za parket, pranje i ažuriranje kod kuće

Postoji nekoliko opcija za ažuriranje parketa kod kuće

Osvježi parket kod kuće nije teško. Naravno, ako govorimo o malim oštećenjima. Ako je šteta veća, onda, najvjerojatnije ćete morati pribjeći ozbiljnim metodama.

Vosak za parket

Upotreba voska za oblaganje parketa je najrelevantnija u ovom trenutku. Smjesa koja se sastoji od ulja i voska može ispuniti pore i dati premaz jedinstven pogled, kao i učinkovito naglasiti jedinstvenost materijala. Stručnjaci ne preporučuju primjenu ove mješavine prečesto, dovoljno je koristiti ga jednom godišnje.

Kako koristiti vosak? Za početak se nanosi naftni sloj, zatim još jedan sloj, ali vosak bi već trebao biti u njegovom sastavu. Najčešće, laneno ulje, pigment u boji, prirodni tip modifikator i sušenje akcelerator prisutni su u sastavu takvih smjesa.

Vosak za parketu se koristi za učinkovito pokrivanje

Sastav smjese uljnih voska uključuje iznimno prirodne prirodne komponente koje su ekološki prihvatljive.

Ako će u budućnosti trebati lak premaz, zatim s površine materijala, bit će potrebno ukloniti cijeli vosak, jer se lakin neće zadržati.

Pravilno ažuriranje parketa (video)

Što da kažem? Da, parket premaz reagira vrlo osjetljivo na sve vrste izlaganja, ali to ne znači da ga mora zatvoriti palača. U ovom slučaju, cijela točka instaliranja parketa uopće nestaje. Dovoljno je da se brine o zaštiti od neželjenih kontakata i, naravno, ne zaboravite na ispravnu skrb. Samo u ovom slučaju, parket će moći oduševiti vaš pogled na veliki pogled.

Čitaj više