Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Anonim

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Često ne razmišljamo o tome kako većina elementarnih i uobičajenih stvari rade u kući, sve dok ne postavimo pitanje popravka ili zamijenimo ovu stvar. Međutim, nakon što je shvatio s načelom rada ove ili te opreme, ne samo da ne samo da odabrati najprikladniju opciju među desetinama predstavljenim u trgovinama, već i snage da proširi svoj životni vijek.

Danas ćemo razmotriti sustav s kadom, učimo o njegovoj strukturi, načelu djelovanja i na raspoložive vrste.

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Odvod-prelijevanje ili letak je sustav koji osigurava spuštanje vode iz kupaonice u kanalizaciju i zaštitnu kupku od preljeva. Drugim riječima, protok šljiva sastoji se od dvije rupe - na dnu i zidu kupke, koje su, uz pomoć sustava cijevi i crijeva, međusobno povezane i sa sustavom za zbrinjavanje vode. Više ćemo razgovarati o različitim promjenama od šljive-preljeva ispod.

Tradicionalni sustav

Tradicionalni prelijevanje zemljišta Gledamo naše apartmane već desetljećima. Ovaj sustav omogućuje vam da napunite kupku vodom, zatvaranjem šljiva u utikaču na lancu. Sastoji se od sljedećih elemenata:

  • Odvoditi vrat Instaliran je u rupu na dnu kupke i uz pomoć izravnog uklanjanja za vodu spojene na ostatak mreže;
  • Preljev vrat Instaliran je u rupu na zidu kupke i povezuje se na vodovodne mreže uz bočnu odvodnju;
  • Sifon - Ovo je zakrivljena cijev koja obavlja ulogu zatvarača i sprječava prodiranje neugodnih mirisa iz kanalizacije;
  • Crijevo - Ovo je valovita cijev koja služi za uklanjanje vode iz prelijevanja u sifon;
  • Podijeljena cijev - provodi uklanjanje vode iz sifona u kanalizaciju.

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

To je standardni skup elemenata koji se sastoji od tradicionalnog sustava odvodnje. Prikupiti i rastaviti takav dizajn može bilo koja osoba koja nema posebna znanja u vodovodnom području. Najčešći postupak koji će prije ili kasnije morati provesti gotovo svaki pobjednik tradicionalnog plaepa preljeva zamjenjuje povezivanje detalja strukture, drugim riječima, brtvenim jastučićima.

Poluautomat

Kasnija modifikacija tradicionalnih šljive-preljeva su Poluautomatski sustavi , Od svog prethodnika, ovi sustavi su zadržali odvodne sifonske i odvodne cijevi, ali ostatak izgradnje doživio je neke promjene. Sastoji se od:

  • Kontrolna jedinica - Sustavi koji vam omogućuju podizanje i spuštanje utikača. To može biti gumb, okretni prsten, ručka ili ventil;
  • Prometne gužve koji obavlja ulogu ventila;
  • Kabel Kontrola pogona.

Članak o temi: Kukičane zavjese: Upute i programi korak po korak

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Utjecaj na upravljačku jedinicu: Pritiskom na tipku i rotaciju ventila, aktivira kabel, prilikom zatezanja ili otpuštanja, pluta se diže ili pada. U ovom dizajnu, rupa preljeva skrivena iza upravljačke jedinice. Vanjski, vidljivi elementi preljevnog šljive često posjeduju lijep i elegantan dizajn, koji će definitivno napraviti određeni udio estetike. Još jedna prednost ovog dizajna je da postaje vrlo zgodan za podizanje i spuštanje pluta, tako da nije potrebno da se dotakne preko kupaonice i natapa ruku.

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Nedostatak ovog sustava je njegova vrlo relativna pouzdanost. Ako spremite i dobijete jeftin model, onda će vam trajati kratko vrijeme, pa je bolje zaustaviti svoj izbor na skuplje proizvode ili za napraviti tradicionalni sustav preljeva.

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Mašina

Plum-stroj za kupaonicu prema strukturi i načelo djelovanja se ne razlikuje mnogo od gore navedenih dizajna. Glavna inovacija je posebna Automatizirani prometni ventil , Ova cijev je opremljena s proljećem s držačem. Kada pritisnete, utikač se spušta i začepljuje rupu odvoda kupke. Kada se ponavlja, raste i spaja se voda. Često automatske opremljene kupke za djecu za kupanje. Prisutnost gumba ventila omogućuje ispraznu kupku, bez okretanja.

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Automatski sustav - najviše ergonomski od svih , Kontrola se može izvesti ne samo rukom, već i nogama. Osim toga, vidljivi dio ovog dizajna traje dosta. Gumbi su dostupni u drugom dizajnu - među njima možete pronaći mjed, stiliziran pod antikom ili kromiranim, u stilu high-tech.

Minus sustav automatskog ispuštanja To je da je zamjena gumba ventila veća poteškoća. U slučaju da ne uspije, morat ćete zamijeniti cijeli sustav prelijevanja. Međutim, ovaj se problem može izbjeći ako kupite uređaj s pouzdanog, dokazanog proizvođača koji radi samo s visokokvalitetnim materijalima. Kakve se materijale koriste u proizvodnji preljeva za kupanje za kupku, razgovarat ćemo u sljedećem odjeljku.

Članak o temi: Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiralište s vlastitim rukama

Materijali

Za proizvodnju kupaonica za kupanje obično se koristi vodovodna plastika ili metal.

Plastika Opcija je uvijek jeftinija, ali ne uvijek manje kvalitetna. Dakle, plastika je manje podložna koroziji, koja može uzrokovati prisutne vode i nečistoće u njemu. Osim toga, plastični plum-preljev je vrlo jednostavan za ugradnju.

Nedostatak plastičnih modela može se smatrati ne prilično estetskim izgledom. U međuvremenu, ako na zaslonu daje zaslon, glavni dio strukture će ostati nevidljiv, tako da nema potrebe brinuti o tome kakav će se dojam biti proizveden na gostima "unutar" vaše kupke.

Osim plastičnih modela, na tržištu su prikazani opcije za sustave za plumflow, Izrađeni od crnog ili obojenog metala. Metalne strukture izgledaju vrlo elegantno i, u isto vrijeme, kruti. Oni su neophodni ako se kupati, koji ne preuzima prisutnost zatvaranja.

Najljepše šljive proizvedene su od legure obojenih metala - bronca, bakra i mjedi. Od gore navedenog, na proizvod se primjenjuje dodatni premaz koji određuje njezinu boju - krom, nikal i druge. Metalne strukture su skuplje, ali i više izdržljiviji i izdržljiviji od plastike.

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Proizvođači i cijene

Nije tajna da se najkvalitetniji vodovod, kao i mnoge druge skupine robe, proizvodi u europskim zemljama. Sustav ovjesa nije iznimka, pa kada ga kupujete, treba ga platiti europskim proizvođačima.

U području proizvodnje automatskih sustava za odvod-preljeva, njemačka tvrtka "Kaiser" napravljene su prvim koracima. Do danas, protok šljiva iz ovog proizvođača će vas koštati u 2000-2500 rubalja.

Švicarska tvrtka "Geberit" također je osnovana vrlo dobro, Proizvodnja visokokvalitetnog vodovoda, uključujući metalne sustave preljeva šljiva. Dizajn odvoda ove tvrtke košta oko 2000-4000 rubalja, ovisno o materijalu iz kojeg je napravljen. Kao proizvode, ova tvrtka može biti sigurna, jer on pruža jamstvo za desetljeće na svojim proizvodima.

Tvrtka "Grohe", također njemački, proizvodi visokokvalitetne šljive-preljeve. Proizvodi ove tvrtke su prilično skupi. Dakle, plastični protok šljive je u prosjeku trošak 5000-6000 rubalja.

Talijanska tvrtka Vega i Češka "Alcaplast" proizvodi talijansku tvrtku "Vega" i češki "Alcaplast" proizveden. Proizvodi tih tvrtki mogu se kupiti za 2000-3000 rubalja.

Članak o toj temi: Osvjetljenje poda u hodniku: LED vrpca radi sami

Instalacija s vlastitim rukama

Instalacija preljeva šljive je pitanje odgovornog, budući da će nepropusnost kupelji u velikoj mjeri ovisiti o kvaliteti obavljenog posla. Međutim, unatoč prividnoj složenosti zadatka, bit će u potpunosti sposobna nositi se s ugradnjom prolazom šljive na kadu.

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Rad se može pokrenuti tek nakon što je kupka instalirana na podršci, poravnanoj i fiksiran. Potrebno je da se jaz između kupaonice i poda iznosi najmanje 15 cm.

Za početak, pričvrstite tee u ispusni otvor, ne zaboravljajući da položite brtvenu brtvu i sve osigurate vijak. Zatim, do visokih tee, pričvrstite sifon, osigurajte dizajn s maticom i kompaktni uz pomoć konusne gumene manžete. Zatim uzmite prepun vrat i pričvrstite ga na uklanjanje sifona, ide na stranu. Na kraju, pričvrstite cijev za emisiju na sifon i uklonite ga u kanalizaciju. Ne zaboravite na brtvene jastučiće na svakoj fazi!

Nakon instalacije, provjerite cijeli sustav za nepropusnost. Napunite kupku i pogledajte, ne pojavljuju se na mjestima kapi vode. Kada propuštanje otkriva, zategnite priključke ili koristite brtvilo.

Preporuke za njegu

Sustavi Plum Plum ne zahtijevaju posebnu skrb. Ako imate poluautomatsku ili automatsku sustav, vrijeme s vremena na vrijeme rukovati s vanjskim metalnim dijelovima sa staklenim čišćenjem ili posebnim sredstvima za čišćenje za očuvanje početnog sjaja. Unutarnji dijelovi dizajna moraju se periodično ispitati za propuštanje. U slučaju depresije, to je obično dovoljno za promjenu brtvenih brtva ili zategnite spoj.

Kako odabrati platform-prelijevanje za kupaonicu: korisne savjete

Glavni uzrok zabrinutosti povezanih s sustavom za odvod preljeva je začepljenje sifona. To se događa ako se puno kose ili prljavština nakuplja u šljivi. U ovoj situaciji, Cantuz ili samoizgrađeni uređaj koji se sastoji od žice i finog Enshika obično pomaže. Također možete pokušati razne kemikalije kako biste uklonili blokade, koje uključuju alkalije. Ovi alati se također mogu koristiti za sprečavanje pojave blokada.

Sada znate nešto više o načelu rada sustava odvoda-overflow za kupke i njegove sorte. Nadamo se da će vam naš članak pomoći da ne budete zbunjeni u trgovini i napravite pravi izbor!

Čitaj više